Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 029
  • 783
  •   1
Отговори
# 165
Според мен не е нужно баш сега да ходиш по лаборатории, при положение че се следи кз и си на режим. За ГД се изследва след 24г.с.

# 166
  • София
И аз недоумявам защо изисква обременяване при този резултат и видимия спад в нивото на кръвната захар в следствие на режима. Аз на последното изследване бях с 4,1, а на първото - с 5.00 и според ендокриноложката няма място за тревога.

# 167
И аз недоумявам защо изисква обременяване при този резултат и видимия спад в нивото на кръвната захар в следствие на режима. Аз на последното изследване бях с 4,1, а на първото - с 5.00 и според ендокриноложката няма място за тревога.
Слушай ендокринолога. При мен кз беше 5.4, детето беше с по-голям корем и имсх повече околоплодни води, но не развих ГД. И изследването беше ок, но ме предупредиха да не е преди 24г.с или 28 г.с да беше 🤔

# 168
  • София
Проверих, между 24 г.с и 28 г.с се прави по принцип. Да, някак си изгубих леко доверие в нея днес. В последно време комуникираме онлайн, обясних и притесненията си, а тя каза-разбирам, но трябва да се направи... А пък съм и чела, че 3 обременявания през бременността са малко в повече, не знам до колко е вярно.

# 169
  • София
sea.sea, и аз съм срещала информация, че обременяването с глюкоза не трябва да се прави толкова често (останал ми е спомен за минимум 6 месеца между два последователни теста). И без това дори да се регистрира някакво отклонение, ще ти препоръчат диета, която ти така или иначе си спазваш. Не вярвам някой да ти предпише инсулин за кръвна захар 5 на гладно Thinking

# 170
sea.sea ти не беше ли в Щерев? Защото имахме подобен разговор с една позната преди около 2 месеца. Ендото искаше някакво обременяване мисля около 2-3 седмици преди раждане, което беше абсурдно. Само 2-3 седмици преди това беше правила друго. И беше притеснена. Та тя се следеше в Щерев.
И аз знам, че обременяване се прави минимум на 6 месеца.

Просто ако решиш, че няма да правиш - й пиши, че без сериозна аргументация няма да се завираш по лаборатории сега. И или да ти обясни на разбираем език защо го иска, или да чака.
Бих те посъветвала и за второ мнение, ама в тия времена май по-добре не.

# 171
  • София
В Щерев, да, но не ходя при ендокринолог там. Последният път, когато бях на реален преглед при нея ми каза да си пусна захар и гл. хемоглобин и тогава да преценим ще има ли обременяване. Пускам, резултатите са добри,но не можели да изключат ГД и за това-обременяване. Писах и че ме притеснява обстановката в момента и тя ми каза изборът е твой, но трябва да се направи.

# 172
Е туй не е отговор на лекар. След като те притеснява, тя трябва да те успокои. Най-добре като обясни защо трябва да се направи. Така ти вече ще вземеш информирано решение. А сега си като в небрано лозе.
Това е като питам детето защо не иска да си яде манджата и тя ми вика: Ми защото не искам. Ама е на 5 все пак.

Сетих се за една група във ФБ за диабет по време на бременност. Има 2 ендокриноложки в нея. Много са мили. На мен ми помогнаха като получих хипогликемията след обременяването. Пиши ми на лични, за да ти пратя линк, че тръгвам с детето към училище и ще забравя.

# 173
Момичета, чух че има някакво онлайн събитие събота, в което мисля да се включа. Сигурно не е мн полезно ако вече сте мами, но мен ще ми е за първи път и нямам идея от бебета:
https://www.puls.bg/live

# 174
  • София
Аз с първата бременност колко лекции обиколих, нито една не ми беше от полза, естествено- установих го след раждането😂 Иначе и записки си водех и какво ли не. Ама няма лошо де, информацията не може да навреди. 🙂

# 175
Аз с първата бременност колко лекции обиколих, нито една не ми беше от полза, естествено- установих го след раждането😂 Иначе и записки си водех и какво ли не. Ама няма лошо де, информацията не може да навреди. 🙂

Хахахах, и аз така. После съм действала само на инстинкт. Защото като ме оставиха сама с бебето и последното нещо, което намерих в главата си е “Как се сменя памперс?”. Толкоз мъ беше страх, че действах като в умопомрачение. По-страшното е, че нищо не помня Joy
Но тези събития са супер за придобиване на увереност.

# 176
Нито на лекции ходех, нито в болницата ходех да гледам как му сменят памперса и го къпят Simple Smile Но аз съм гледала братовчедите ми и не ми беше непозната територия. А и да си призная първите 4 г баща му всяка вечер го къпеше и така и не ми се отдаде възможност.
Излъгах Simple Smile ходихме с моя мъж като родих на курс по първа помощ при деца. Много полезен ни беше.

# 177
Учех се в движение...и продължавам в същия дух. Баба ми казваше “Ние едно време да не сме чели книги как да си гледаме децата” Simple Smile Но пък за доста жени е полезно. Провеждат се и лекции как да се подготвим за раждането и как по-леко да протече то. Може пък да имат полза : ))))

За мен остава важно да можем да окажем първа помощ на дете или възрастен Simple Smile

# 178
  • София
Книги пък въобще не съм чела по темата. 😀

# 179
Да, живот и здраве ще се запишем на първа помощ за деца и бебета преди раждането.

А другия тип популярни курсове тук са за подготовка за раждането. Някой ходил ли е? Струва ми се че и с youtube видео мога да мина

Общи условия

Активация на акаунт