Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 022
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета,
Днес ходих на преглед и докторът ми сложи термин 5 май. Засега всичко е наред, бебето спеше, после помаха с ръчичка и даже започна да си смуче палеца😊
Препоръча ми с оглед възрастта да си направя пренатален тест. Даде ми брошура на Vision. Вие кой бихте препоръчали?

# 151
  • София
Ами има си го кръвоотокът, но е рано просто и сърцето не може да се огледа подробно, каза 17 г.с да отида пак при специалист по ФМ, за да се огледа като е пораснало. Иначе за сега останалото е нормално. Каза, че наистина може да означава сърдечен дефект, но не може само по това да се правят заключения. Даде ми и пример, че е имала пациентка в 17 г.с с проблем с камерите на бебето, който през 20 г.с е изчезнал от само себе си. Проследяване и това е.

# 152
Ами има си го кръвоотокът, но е рано просто и сърцето не може да се огледа подробно, каза 17 г.с да отида пак при специалист по ФМ, за да се огледа като е пораснало. Иначе за сега останалото е нормално. Каза, че наистина може да означава сърдечен дефект, но не може само по това да се правят заключения. Даде ми и пример, че е имала пациентка в 17 г.с с проблем с камерите на бебето, който през 20 г.с е изчезнал от само себе си. Проследяване и това е.

Повечето от пренаталните сърдечни дефекти изчезват до раждането. Част от тях до първата годинка. Така че няма място за притеснение. Ако беше нещо сериозно щеше да се вижда и сега.

# 153
  • София
Благодаря, дай Боже да е така!
Ще отида в 17 г.с пак де, където и когато мога ще отида. Иначе предна плацента имам отново и видяхме и пръстчетата на ръцете. Много мърда това диваче, дъщеря ми спеше през цялото време. 😀

# 154
Момичета,
Днес ходих на преглед и докторът ми сложи термин 5 май. Засега всичко е наред, бебето спеше, после помаха с ръчичка и даже започна да си смуче палеца😊
Препоръча ми с оглед възрастта да си направя пренатален тест. Даде ми брошура на Vision. Вие кой бихте препоръчали?
Супер новини! Аз правя Пренатест, в Германия е или този или Harmony. Според мен няма почти никакво значение кой правиш честно казано. Аз единствено харесвам повече тези, които казват ‘да’ или ‘не’ (като пренатест) вместо ‘нисък риск от еди-какво си’.

# 155
Sea.sea, със синът ми също засекоха нещо на сърцето в началните седмици. Лекарката ми обясни, че според нея е само ехографска находка, т.е вижда се на ехографа удебеление на сърцето, но всъщност не пречи на функционирането му. Каза, че в повечето случаи се израства до края на бременността или до 1-вата година на детето, така и стана.
Стискам палци при следващия преглед всичко да е наред.
Аз съм на фетална морфология в понеделник при д-р Михова от Надежда и с първата бременност бях при нея, невероятна е.

# 156
  • София
Благодаря за отговора. Аз сега съм и пред друга дилема. Последните ми резултати от кръвната захар от петък са 4.15-захар и 5.5 гликиран хемоглобин. Съвсем в началото на бременността правих обременяване. После знам, че след 20 г.с пак се прави, обаче ендокриноложката иска и сега да пускам, мен много ме притеснява обстановката и това да трябва да вися 2 часа в лабораторията. Знам, че не сте лекари, но вие бихте ли отишли? То после и по-зле може да стане де, кой знае... По принцип, доколкото съм чела знам, че обременяването след 20 г с, дали 24 г.с не беше е по-важно, но все пак се чудя кое е по-малкото зло сега?

# 157
Аз не бих отишла. Миналата седмица баща ми имаше подозрения, че е болен от Ковид и го пратиха да се изследва в лаборатория. Аз бях в шок! Не се знае за тия 2 часа колко точно заразени ще минат покрай теб, каква е вентилацията в помещението и т.н.
Ако не е хипер мега важно, може да чака другото обременяване. Или питай за О’Съливан тест. На нас такива ни правят тук. Взима се кръв само на 0 и 60 минути и мога да чакам отвън.
Другият вариант, който има при нас е да дойдат да вземат кръв вкъщи. Мисля, че имам право на 3 такива взимания годишно. Та провери дали не го предлага някоя лаборатория. Аз за следващите изследвания за хематолога ще викам екип вкъщи. Никаква лаборатория повече.

# 158
  • София
sea.sea а защо при тези показатели искат да правиш обременяване? Моята кръвна захар беше миналата седмица 5.18 и ендокринолога каза, че съм на границата и по принцип над 5.1 се прави обременяване.

# 159
  • София
Не били достатъчни тези резултати, за да се отхвърли ГД. По принцип е така, ама не знам честно казано ми ще се да изчакам като че ли. В началото резултати от обременяването бяха наистина лоши, но смятам, че имам много голям положителен напредък. Самата аз симптоми нямам, а и бебето не върви напред. Вероятно между 24 г.с и 28 г.с положението ще е още по-лошо, но доколкото знам е по-важно тогава да се направи.

# 160
Ами питай ендокриноложката какво ще се случи, ако изследванията са ти като миналият път или по-лоши. И ако примерно ще те слага на по-строг режим - да го направи без изследвания.

# 161
  • София
Евентуално, ако са много лоши-инсулин, то няма какво друго. Иначе аз съм си на режим и си следя захарта с глюкомер всеки ден. Първият път при обременяването захарта на гладно беше 6.3, а и предвид режимът все си мисля, че няма да са толкова зле...

# 162
Нещо не разбирам. Тогава е била 6 и нещо, сега е 4 и нещо, и иска обременяване?!

# 163
  • София
И аз трябва да съм на режим, тъй като съм с инсулинова резистентност, и всеки месец ще следя кръвна захар. За съжаление, тотално заразях режима и направо се плаша, че рано или късно ще дойде време да ме обремят с глюкоза .. ама тези първи месеци много ми се хапваше.

# 164
  • София
Да, Primavera, точно така. Вярно, че не съм лекар, но и аз не разбирам защо иска точно сега.

Общи условия

Активация на акаунт