Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 020
  • 783
  •   1
Отговори
# 135
Ам така кажи, че става въпрос за Русев и Сигридов. Аз техните терапии не мога да ги коментирам, защото мен ме лекуват по общо признатите медицински методи, а гореспоменатите двама са далеч от това понятие. За съжаление.

Уау! Защо си така насторена? Явно са те лекували двамата? Един от тях? Какво се е случило??🙄

А не, благодаря! Само ако ме заведат насила отивам при тях. То добре, че поне единият не практикува вече.

Иначе няма нужда да са ме “лекували”. Достатъчно е всичко, което изчетох в съседните теми за Тромбофилия и т.н. Има и ФБ групи. Истории на кило има там.
Само от днес сутринта две момичета има. Няма да разказвам подробности, че не е за тази тема. Ама който е по групите знае.

Всъщност реално и аз щях да улетя преди тази бременност. Защото много четях по групите и се изплаших от мнението на Русев за Утрогестана. И даже си мислех да не слагам, защото съм с високо-рискова тромбофилия. Добре, че ме освестиха, че сега изобщо нямаше да съм бременна.

# 136
И на мен ми каза макс х2 Утрогестан и без инжекции за повишаване на имунитета, при добри изследвания на НК и т.н, но моя организъм за да мине 8 г.с си иска Утрогестан 3х2 и инжекции със зелени рецепти :/

На мен са ми изписали Натаспин, но заради висок д-димер, иначе за тромбофилията съм на Клексан всеки ден. Според Русев трябва през ден, но той действа 24ч и с АГ решихме да е всеки ден. Не знам вярно / грешно... Накрая ще видим...

# 137
  • София
PrimaVera, при мен се установиха 4г/5г и ACE I/D. Интересното е, че съм ги имала и с първата си бременност, но тогава никой не ме е карал да се изследвам, въпреки че бях с нарушен кръвоток и малко на размери бебе. Сега По стечение на обстоятелствата ми предписаха Акард, тъй като правихме инвитро и това беше част от коктейла, който ми изписаха. А мутациите си ги пуснах на своя глава след положителния тест.

# 138
Да взема да се запиша и аз в тази тема....
Термина ми е 13. 05
Не ми остава време да пиша. Все бързам за някъде ....
Последните дни съм по болници с баща ми ( водя го по комисии, прегледи) и почнах леко да се паникьосвам. Днес беше на комисия. Всички пациенти и придружители с маски, на дистанция и както си му е редът. Сестрите, обаче хич не им пука .... хвърлили маските и обикалят коридора и кабинетите. И ми правят забележка, че съм се залепила на един отворен прозорец и дишам без маска .... просто .... нямам думи!
Отделно съединителят на колата ми съвсем се скапа и днес едва карах. Тресе, гасне ..... ужас.

Излезе ми резултата от пренаталния. Всичко е наред. Ще бъде пак момиче. А така бях убедена, че ще е момче! Ама то и с каката бях убедена -пък на .... сега се боря с луда тинейджърка, която в един миг е мило коте, в следващия -огнен демон!

# 139
PrimaVera, при мен се установиха 4г/5г и ACE I/D. Интересното е, че съм ги имала и с първата си бременност, но тогава никой не ме е карал да се изследвам, въпреки че бях с нарушен кръвоток и малко на размери бебе. Сега По стечение на обстоятелствата ми предписаха Акард, тъй като правихме инвитро и това беше част от коктейла, който ми изписаха. А мутациите си ги пуснах на своя глава след положителния тест.

То и аз съм си ги имала първата бременност. Но беше лека и прекрасна. Само с 3 прегледа мина, защото тогава живеехме в Англия. Абе приказка...
И втората беше така, до денят в който тромбофилият не реши да се отключи...
Ама важното е, че намерих лекари, които да се борят заедно с мен и засега се справяме чудесно.
Май сме много в темата с тромбофилия. Ще се избутаме заедно докрай.

Аз днес най-накрая успях да намеря генетичен тест с който да съм ОК, че вече бях на път да се откажа. И на 12-ти ще го пускам.

MoonDream, добре дошла и се пази много.

# 140
Да взема да се запиша и аз в тази тема....
Термина ми е 13. 05
Не ми остава време да пиша. Все бързам за някъде ....
Последните дни съм по болници с баща ми ( водя го по комисии, прегледи) и почнах леко да се паникьосвам. Днес беше на комисия. Всички пациенти и придружители с маски, на дистанция и както си му е редът. Сестрите, обаче хич не им пука .... хвърлили маските и обикалят коридора и кабинетите. И ми правят забележка, че съм се залепила на един отворен прозорец и дишам без маска .... просто .... нямам думи!
Отделно съединителят на колата ми съвсем се скапа и днес едва карах. Тресе, гасне ..... ужас.

Излезе ми резултата от пренаталния. Всичко е наред. Ще бъде пак момиче. А така бях убедена, че ще е момче! Ама то и с каката бях убедена -пък на .... сега се боря с луда тинейджърка, която в един миг е мило коте, в следващия -огнен демон!

Ха̀ Честито за новината! 😊😊😊Честито за всичко е наред-резултатите 😊
Съжалявам за ходенето по болниците Sad. Още повече в тия ковид времена.
П.с И аз онзи ден чаках 3,5ч. (астрономически часа) пред кабинет 😳,но всички бяха с маски.
А маааааалко по-назад във времето бях по спешност в Дева Мария Бургас и шок😳 Никой не беше с маска от медиците,ама ни-кой. Само пациентите и на рецепция😳

*PrimaVera* Ей... какво нещо е. А аз пък цъкам с език за неработещият. Ако не беше той по-вероятно е да не припарвам до групите за майчинство и по-скоро вече да съм отключила друга диагноза заради медицински светила и както слагаш в кавички-лекуване.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 16:09 от Gilli

# 141
Абе и аз не съм им най-голямата фенка... Терапиите им са в най-добрия случай експериментални, ама ги прокламират като Великата Единствена Истина.
Мен НК клетки са ми излизали, и съм чела много много за тях, т.к. моята лекарка не препоръчва терапия, еми 1 достоверно изследване няма. Нито за НК клетките дали влияят за аборти, нито за вливките с имуномодулиращи дали влияят на НК клетките...
Мисля, че мита тръгва от 1 изследване, където в 60% от жените с неизяснен стерилитет има увеличени НК клетки... ама доказателства за каузация йок...

# 142
thelastmoan, аз бях по същият начин с прогестерона. Утрепах се да търся тия пусти изследвания на базата на които се казва, че за жени с тромбофилия може само до 200 мг на денонощие. Ми няма и няма. Само едно открих в което се казва, че има някаква възможност за проблем. Но това е написано на ниво първоначални данни. После самото изследване не го е потвърдило това.

Иначе тези терапии само те ги изписват + Конова. Никой друг в България и по света. Просто такива терапии не съществуват. И да благодарим на Бог, че на повечето момичета не им се активира тромбофилията.
Ама спирам да ги коментирам, че и без това не го заслужават.

Иначе за НК клетките. Аз ходя в една от големите и успешни ин витро клиники в Испания. Филиала във Валенсия се намира в голяма болница. Има всякакви специалисти, които работят заедно с репродуктивните лекари. Моят АГ е заеждащ на репро клиниката. Ама ей в тая голяма болница специалист със специалност Имунология не работи.

# 143
Момичета, а да сте чували някой да изследва "плацентарни молекули"? Ей, Богу предната бременност ми ги пуснаха още 7-8 гс и и до края ги пусках през 4-5 седмици, терапията беше ту само аспирин протект, ту фраксипарин, ту някакви хранителни добавки. Колкото пъти питах имунолозите какво точно означават леките отклонения в това изследване, но ясен отговор не получих, много тъмна работа......
Имам си теория, че просто финансирахме скоро-открития имунологичен кабинет по онова време. Сега не съм ги пускала и леко започна да ме гложди Rolling Eyes

# 144
  • София
Аз все пак ще отида утре на едно второ мнение, стискайте палци, моля!

# 145
Момичета, а да сте чували някой да изследва "плацентарни молекули"? Ей, Богу предната бременност ми ги пуснаха още 7-8 гс и и до края ги пусках през 4-5 седмици, терапията беше ту само аспирин протект, ту фраксипарин, ту някакви хранителни добавки. Колкото пъти питах имунолозите какво точно означават леките отклонения в това изследване, но ясен отговор не получих, много тъмна работа......
Имам си теория, че просто финансирахме скоро-открития имунологичен кабинет по онова време. Сега не съм ги пускала и леко започна да ме гложди Rolling Eyes
Точно заради тях със синът ми ми изписаха Неупоген, а сега заместителя З***'(изкл името)

# 146
Аз все пак ще отида утре на едно второ мнение, стискайте палци, моля!

Аз нещо те изпуснах. За сърцето ли беше туй? То от ехографи глава не боли, ама сърцето (на мама) е спокойно Grinning

Четох преди няколко дни нещо за тия плацентарни молекули. Ако ми попадне пак, ще го пусна. Ама нищо не помя от прочетеното де. Тя така или иначе имунологията е като тъмната материя - всички знаят, че е там ама никой не е сигурен къде точно.

# 147
Здравейте, момичета. Бях на аспирин протект 100 през ден и Натаспин, назначени от Русев, заради мутации. Миналата седмица бях на ФМ и Богданова ми промени терапията на Акард 150 всеки ден (каза да спра Натаспина според нея, но аз на своя глава си го продължавам, защото в началото бях със страшно завишен ддимер и си изкарах акъла). Пия акард от 3 дни по тази схема и от вчера насам усещам леко сърцебиене, пишете, че се случва, но все пак трябва ли да се притеснявам и да отида да ме видят? Предполагам, че е възможно и просто от самата бременност да си е това сърцебиене, затова седопитвам до вас 🤗

# 148
Ако продължи звъннете на АГ. Според моя ендокринолог не е опасно, но все пак се отнасяше до прием на лекарства за щит.жлеза.

Колко до имунология и т.н,от моя опит и този на приятелки - едно дете трябва ли да се роди, то се ражда. А пък моята АГ онзи ден ми каза "... за жалост е неясно и всичко е проба грешка, за жалост грешките водят и до аборт. Но не винаги има ясна терапия ''. Правя каквото е по-силите ми, но съм имала и неуспешна след сравнително добра терапия.

# 149
  • София
Да Primavera, за обратния кръвооток.

Общи условия

Активация на акаунт