Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 206
  • 783
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз още преди няколко седмици пусках кръв и урина ( но не помня точно в коя г.с съм била) отделно всеки месец си следя кръвна захар и ТСХ. Микробиология също пуснахме. Моят лекар не прави цитонамазка на бременни жени, знам, че лекарите са разделени по въпроса, едни пускат, други-не.

# 196
А аз имам въпрос. Кръвните за БХС от Майчин дом за колко време излизат?
И на място ли се получават?
Живот и здраве, ако не покажа симптоми, петък съм на фетална, ама вече нямам търпение да знам, че всичко е наред Sad

Аз също вече нямам търпение за този преглед, но съм в понеделник на 09.11. И в края на седмица стават 3 седмици от последния ми преглед, струват ми се като цяла вечност и само за това мисля. Не спя добре, въртя се, може би и от притеснение, за момента не основателно, но знаете как е.
Мисля си, че някой ден, когато започна да усещам бебчето ще ми е малко по-спокойно. Дори реших в петък да си взема отпуск и да попътуваме малко със съпруга и дано мине по-бързо времето, реално са само 5 дни Grinning

# 197
Да попитам в коя седмица ви назначиха първите кръвни изследвания и урина. Аз утре влизам в 13та и Днес трябваше да съм на консултация, но я отмениха за другата седмица и се чудя дали има смисъл да си ги самоназнача. Също така пускахте ли микробиология и цитонамазка в началото на бременноста?

Няма смисъл да си ги назначаваш щом става дума за една седмица. Така или иначе после лекар трябва да ти ги види.
Аз микробиология правя само ако нещо
ме притеснява.
Иначе в Англия и Испания цитонамазка на бременни не правят, защото може да даде грешни резултати.

# 198
Днес съм на ФМ и ако всичко е наред, на 11.11 съм на ЖК и тогава ще пусна кръв и урина.

# 199
  • София
На мен кръв и урина ми пуснаха в 10 г.с. (сега съм в 14-та). Микробиология ми взеха в 8 г.с., а цитонамазка съм правила последно през юни, беше I група и затова говорихме, че по време на бременността няма да пускам. Отделно ми взеха кръв за БХС (12 г.с.) и за генетичен тест (10 г.с.).
Момичета, днес прочетох в един форум, че честият доплер е опасен за бебето. Срещали ли сте такава информация? Аз не издържам с тези периоди по 2-3 седмици между прегледите и през 10 дни ходя на доплер и ФМ на различно място... Луда работа.

# 200
На мен кръв и урина ми пуснаха в 10 г.с. (сега съм в 14-та). Микробиология ми взеха в 8 г.с., а цитонамазка съм правила последно през юни, беше I група и затова говорихме, че по време на бременността няма да пускам. Отделно ми взеха кръв за БХС (12 г.с.) и за генетичен тест (10 г.с.).
Момичета, днес прочетох в един форум, че честият доплер е опасен за бебето. Срещали ли сте такава информация? Аз не издържам с тези периоди по 2-3 седмици между прегледите и през 10 дни ходя на доплер и ФМ на различно място... Луда работа.
Не мисля че на АГ доплерът е опасен, но определено не бих си взела и сама да си правя вкъщи. Иначе аз си ходя само на 4 седмичните прегледи (което ми се струва като цяла вечност), обаче се удържам защото ми се иска да избягвам чакалнята на кабинета и заразите там, а и защото и да ме гледат по-често, не мисля че ще има голямо значение.
А за цитонамазката - моят АГ каза че ще ми прави, предполагам че няма риск да предизвика аборт? Малко безсмислено ми се струва по време на бременност освен че е още едно нещо, което да го мисля 😒

# 201
Момичета, вчера бях на фетална морфология, за сега всичко изглежда добре, записвам се с розов прашец Sparkling Heart

# 202
Честите прегледи не означават задължително доплер. Доплера е отделна функция на ехографа, която може да не се пуска.
Преди 12-та седмица не е хубаво изобщо да се пуска доплер, защото вълната която минава през тялото и съответно през бебето създава топлинна вълна, която не е полезна за генериращите се към този момент органи и системи на бебето. Не е чак опасна, но не се препоръчва, защото никой не знае дали няма да направи някоя нищожна беля в някой ген и така.
Може да си ходите на прегледи колкото искате, но да не пускат звука на сърцето и доплера (което е съвсем отделна функция). Освен ако не се налага много, както е при мен заради тромбофилията и 100-те други проблема, които имам.

Домашните доплери използват звукови вълни, а ехографите ултразвукови. Така че двете неща нямат нищо общо.

Поздравления за успешните ФМ.

hatred мисля, че в момента ще е по-безопасно за теб и бебето да не обикаляш много по кабинетите. Домашният доплер помага много. Аз вчера отново бях с кървене и го взех дори с мен в болницата, за да слушам сърцето като се притесня. Успокоява много и лично на мен ми помага да издържам по 2 седмици между прегледите. Ако не беше нуждата от доплер, щях да ходя на 4 седмици в тази рискова обстановка. Но не мога да си го позволя за съжаление.

# 203
  • София
Момичета, днес бях на БХС. Засега по мерки всичко е наред, 13 седмица+1 ден, всички органи са на място, нормални. Много се въртеше през цялото време. 80%момченце. Чакам резултатите и от кръвните, но докторът ме предупреди, че заради възрастта ще излязат с по-голяма вероятност за синдроми. Поне на вид всичко е Ок. Носле си има, нухалната транслуценция е в норма, така че съм по-спокойна.

# 204
Браво за страхотноте резултати!
Много ме дразнят така като започнат да ни правят на бабички.И то само заради това, че в тъпата формула им е заложен критерий за възраст. Ама това нищо не значи. Аз досега винаги на БХС съм била с риск над 10000 (едно БХС на 33 и едно на 38). И сега излязох с риск малко над 9000. Да, заради възрастта е това, ама за проблем можем да говорим едва при риск под 100, така че кому е нужно изобщо да споменават годините?

# 205
  • София
Да, все ни изкарват много стари, дразнещо е. И на мен ми се искаше да родя по-рано, ама като не става. А, и освен това и смениха термина от 5 май стана 11 май.

# 206
  • София
Поздравления за хубавите новини, много се радвам!
Много е неприятно натякването колко сме стари, наистина. При някое от изследванията една възрастна лаборантка ми се накара как е възможно на 32 за първи път да съм бременна и си спомни с носталгия старите времена, когато всички бременности след 30-годишна възраст се класифицирали като патологични. Joy
А към БХС бях предубедена още когато разбрах, че компонент в определянето на статистическия анализ на риска, е възрастта на майката. Но после ме убедиха да го направя и е факт, че има някои аспекти, които изследва и които не се покриват от ДНК теста, така че съм доволна. А и д-р Чавеева е разкошна, дори само заради контакта с нея си заслужаваше.

# 207
  • София
Аз като съм на 28, моето беше 1:5000.

# 208
Я не се опаквайте! Важното е да се чуствате добре! Аз съм динозавър сред вас .... Като кажа в кабинета, че съм на 38 и ме гледат като медицинско чудо! Директно ми каза докторът да си правя генетични тестове и хич да не се занимавам с БХС..... не че аз щях да се занимавам - математика и статистика, медицина нулева.

Вече имам и час за ФМ в понеделник.
Ще трябва да се разходя и до някои институции, което не ме кефи много, нооо ......... налага се понякога.

започвам  да се притеснявам, че ще затворят всичко пак! Аз вече съм съвсем онлайн на лекции. И стажовете ни са в застой ..... От другата седмица очавам и каката да си остане у дома на ДО, а нейният профил пък е танци .... онлайн.... успех!

# 209
  • София
Я не се опаквайте! Важното е да се чуствате добре! Аз съм динозавър сред вас .... Като кажа в кабинета, че съм на 38 и ме гледат като медицинско чудо! Директно ми каза докторът да си правя генетични тестове и хич да не се занимавам с БХС..... не че аз щях да се занимавам - математика и статистика, медицина нулева.

Вече имам и час за ФМ в понеделник.
Ще трябва да се разходя и до някои институции, което не ме кефи много, нооо ......... налага се понякога.

започвам  да се притеснявам, че ще затворят всичко пак! Аз вече съм съвсем онлайн на лекции. И стажовете ни са в застой ..... От другата седмица очавам и каката да си остане у дома на ДО, а нейният профил пък е танци .... онлайн.... успех!

Еее не знам кой е динозавър, аз съм на 40 и всъщност на 41 ще раждам Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт