Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 211
  • 783
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, включвам се с малко различен въпрос, видях, че е имало такава тема в БГ Мама и прочетох не многото информация, която имаше. Някоя мама има ли обеца на пъпа и как смята да процедира? За първи път разбрах, че имало "силиконови обеци за бременни". Четох, че някои мами са си носили обеците до 8 месец, особено ако пъпа на дамата не изпъквал много напред (а, моято по принцип е вдлъбнат). Като цяло имам обецата от близо 9 години, не съм я махала и нямам идея дали ако я махна дупката ще остане или ще зарастне бързо, може би ще пробвам тези силиконовите за бременни.  Но, ако все пак някоя от вас е минала през подобен казус ще се радвам да сподели. Relieved

# 181
Момичета, включвам се с малко различен въпрос, видях, че е имало такава тема в БГ Мама и прочетох не многото информация, която имаше. Някоя мама има ли обеца на пъпа и как смята да процедира? За първи път разбрах, че имало "силиконови обеци за бременни". Четох, че някои мами са си носили обеците до 8 месец, особено ако пъпа на дамата не изпъквал много напред (а, моято по принцип е вдлъбнат). Като цяло имам обецата от близо 9 години, не съм я махала и нямам идея дали ако я махна дупката ще остане или ще зарастне бързо, може би ще пробвам тези силиконовите за бременни.  Но, ако все пак някоя от вас е минала през подобен казус ще се радвам да сподели. Relieved

Аз имам 2 от горе и от долу . При предната бременност ги свали към 6-7ми месец , като започнаха да опъват Simple Smile . Не съм пробвала да ги сложа , ще пробвам днес по-късно и ще ти кажа дали още имам дупки . Иначе се взима биопласт (силиконовата обеца за пъп) , продава се на сантиметър 🤣 , реже се с ножица и се прави резба направо с топчето . Само слагаш малки топчета и от 2те страни Wink

# 182

Аз имам една, махнах я на предната бременност щом взе да опъва и след раждането си я сложих пак. Не съм имала проблеми. Ако е от повече години твоята и ти не би трябвало да имаш даже и да не я носиш няколко месеца. За мен лично тези био-не знам-си-какви обеци за бременни изглеждат ужасно и не бих си сложила.

# 183
Обецата аз явно късно съм я свалила, че малко ми е разтегната кожата, съветвам да не правиш същата грешка.
После си я сложих без проблем.

# 184
Аз съм ходила на първа помощ за бебета. В Англия са разделени двата курса - бебета и малки деца. Ако ви е първо дете, съветвам да ходите след раждането, защото поне като ви обясняват как трябва да хванете бебето, да може да си го представите реалистично. Иначе на мен супер много ми помогна този курс на психиката.

Ходих и на курс за подготовка за раждане, после и за кърмене. Ми... теорията няма нищо общо с практиката и всичко наживо беше толкова различно, че добре че бяха безплатни курсовете.

Най, най-полезното нещо ми беше обиколката на болницата преди раждането. Така когато влязох да раждам знаех всичко къде е, какви са процедурите и т.н. И поне това притеснение ми отпадна, че примерно нямаше нужда да ходя да питам къде са баните, къде да намеря акушерките или какво следва сега.
Надявам се и тук да има такава обиколка, макар че в тия времена... То аз вече съм влизала в тази болница - знам стаите, операционните и родилното. Само процедурата по приемане не ми е много ясна.

# 185

Най, най-полезното нещо ми беше обиколката на болницата преди раждането. Така когато влязох да раждам знаех всичко къде е, какви са процедурите и т.н. И поне това притеснение ми отпадна, че примерно нямаше нужда да ходя да питам къде са баните, къде да намеря акушерките или какво следва сега.
Надявам се и тук да има такава обиколка, макар че в тия времена... То аз вече съм влизала в тази болница - знам стаите, операционните и родилното. Само процедурата по приемане не ми е много ясна.

Това е наистина полезно! И аз ходих на такава и бях по-спокойна после.

На курсовете създадох някои приятелства (освен групичката, която си бяхме създали), които после продължиха доста време. Дори и след толкова години се чуваме и виждаме с момичетата. Събрах и 10-ина шишета, биберони, мостри на козметика, лигавници и каквито още щуротии се сетите. По-късно шишетата и бибероните ги подарих, защото не ги ползвах..... Интересни неща казваха, но ние ходихме главно, за да пием кафе и после да обиколим мола SatisfiedSatisfied

В тази обстановка нито курсове, нито обиколки ще има! Да се молим да останат консултациите, че и тях могат да спрат....

Другия петък ще ходя на ФМ при Балев. Това го чакам с леко притеснение .....

# 186
Момичета здравейте! Hug Опитвам се да Ви чета на време, а когато не успявам после наваксвам. Няма да Ви изброявам всички по именно, за да не пропусна някоя - Добре дошли на новите бъдещи мамчета, които не съм успяла да поздравя - пожелавам успех и безпроблемна бременност.  За мен, за нас - бях на БХС, излязоха ми и кръвните изследвания - всичко е в норма, всичко е наред (много се бях притеснила за това изследване и се радвам че мина), по първоначални данни ще Ви ръся със синичко Blue Heart Промениха ми датата на термина - ако е удобно PrimaVera за следващата тема може да ми я смениш - 06.05.2021г. Благодаря! Чувствам се добре, пожелавам Ви прекрасен нов месец, изпълнен с много положителни емоции и бебчета.

# 187
А аз имам въпрос. Кръвните за БХС от Майчин дом за колко време излизат?
И на място ли се получават?
Живот и здраве, ако не покажа симптоми, петък съм на фетална, ама вече нямам търпение да знам, че всичко е наред Sad

# 188
А аз имам въпрос. Кръвните за БХС от Майчин дом за колко време излизат?
И на място ли се получават?
Живот и здраве, ако не покажа симптоми, петък съм на фетална, ама вече нямам търпение да знам, че всичко е наред Sad

При мен на другия ден и онлайн.

# 189
Майчин дом във Варна имат невероятно странна практика. Освен че не може онлайн, ами и на място не мога да си получа изследванията. Само през акушерката, която пък ми каза - ами то аз ако има проблем ще ти се обадя... Въобще не ми хареса това, но нямах нерви да се разправям, че бях стояла до обяд гладна заради въпросните изследвания и само исках да си тръгна вече.

# 190
Роси, Майчин дом във Варна най-вероятно сами си правят изследванията, защото са частна болница.
В Майчин дом София се намира НГЛ и там резултатите се получават онлайн за 2-3 дни. И са безплатни!

# 191
  • София
Обикновено излизат още на следващия ден в София, да. На едно момиче, с което се запознахме в темата( не знам дали следи още, защото и по изтеглиха терминът) и бяха объркали имената и не можеше да си види резултатът онлайн, но бързо оправиха проблема.

# 192
И аз да се обадя в темата. Бях на преглед миналата седмица, има си пулс и всичко, едно е (пфю, че имаше голям шанс да са две), даже на ехографа му се видяха хубаво крака, ръце, мозък и сърцето как тупа 😍

На фетална съм на 10.11 и само съжалявам, че не може с придружители. Предния път таткото много се забавлява как се премята бебока и сега няма да може, каката също.

Продължавам с вечния глад, но поне повръщам доста по-малко от предишната бременност и вече умората и нон-стоп сънливостта отминаха.

Сега остана само въпроса да пускаме ли каката на ясла или не... трябва от 13ти да тръгне, но всеки ден съм на различно мнение. Ако не беше този ковид, сополите дето ще носи вкъщи ще ги преживея без лекарства... та така.

Това е от мен, бъдете здрави и се пазете!

# 193
Здравейте бъдещи мами аз съм от Варна и ми е първа бременността . Термина ми е на 03.05.2021г. , ще се радвам да се опознаем и да си бъдем полезни една на друга 😊😊

# 194
  • София
Да попитам в коя седмица ви назначиха първите кръвни изследвания и урина. Аз утре влизам в 13та и Днес трябваше да съм на консултация, но я отмениха за другата седмица и се чудя дали има смисъл да си ги самоназнача. Също така пускахте ли микробиология и цитонамазка в началото на бременноста?

Общи условия

Активация на акаунт