Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 982
  • 783
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Козметичката ми ще ми даде засега. Успокои ме, че не е чак толкова дефицитен, но просто в аптеките не се намирал лесно.
Тeɣa, освен да се успокояваме, друго не ни остава. Дадоха ли ти препоръки за евентуални промени в начина на живот, които да помогнат на плацентата да се вдигне, или поне да не задълбочат проблема? Аз засега съм събрала три противоречащи си мнения:
- да се пазя и да лежа повече (това не виждам как ще стане, освен ако ме упоят)
- до към 20-25 г.с. да се движа повече с идеята плацентата да се вдигне механично
- че в въпрос на физиология и няма какво да направя, освен да чакам
Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 13:03 от hatred

# 286
  • София
Моята кума не е лежала, разхождаше се, ходеше на работа до последно и се вдигна сама, без да има усложнения. В Астрия живее тя.

# 287
И аз не съм лежала. Само ми забраниха секс и натоварване. От 20-та до 36-та се беше вдигнала.

При цитонамазка при бременност има опасност да излезе фалшив лош резултат. Освен че не е хубаво да човъркат вътре.
И в Испания не взимат по време на бременност.

Доплера може да се ползва и без гел.

# 288
Да почивам повече и да се пазя една идея повече. Надявам се да се вдигне. Сигурно ми се връща, че все мрънках как с предна не усещам бебето преди 6 години (шегувам се, едва ли е от това)

# 289
Здравейте пак дами,

Аз ходих на първа ФМ днес и всичко изглежда нормално. Заковахме термин 20ти май и изглежда чакаме момиченце Simple Smile!  Единственото, което ме притесни е, че съм имала контракции и ми предписа но-шпа 3х2. Някой сблъсквал ли се е с този проблем, отшумяват ли? Ще си лежа повече, но се стресирах малко Sad

# 290
Сани, как установиха, че си имала контракции? Или ти си ги усетила?

# 291
Доктора така каза, когато започна да ме преглежда с ехографа, аз в интерес на истината никаква болка в тази област не съм усещала досега.

# 292
Момичета, аз съм твърдо убедена, че мислите са много важни и често това, за което мислим, се материализира.
Искам да споделя с вас една медитация, която си закупих, и която ми действа като балсам. На мен лично много ми помага да съм спокойна, особено след толкова години борба. Имам почти всички медитации на Милена Голева и ще се радвам, ако и на вас ви помогнат да се чувствате добре, да успокоите главите и да се насладите на тази магия, която ни е докоснала след толкова изпитания.

https://milenagoleva.com/spokoyna-bremennost-i-prenatalno-obshtuvane-s-bebeto/

# 293
Здравейте момичета.
Пиша за първи път и ми е малко странно....последния път когато писах в този форум беше преди около 8г.На 37г съм и за мен това е трета бременост.Терминът ми е на 08.05.2021г.
Имам въпрос към тези които са се ориентирали или вече са правили пренатест към коя "марка"сте се насочили и имате ли някакви oтзиви за лаборатории Synevo VERACITY тест.Тъй като изследванията от БХЦ не са никак добри-голям процент детето да е с Даун и по съвет на личният ми акушер-гинеколог.. искам да направя такъв тест.

# 294
  • София
Добре дошла el! И най вече лека бременност.

Аз лично правих ПреНатест. Не съм ги проучвала много фирмите. Избрах ги, защото всичките ми приятелки, които са правили бяха с ПреНатест, а и доктора го спомена като опция.
Стискам палци да е фалшива тревога.

А както ти казаха на ФМ? Там имаше ли някакви индикации за проблем?

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 14:21 от BellaMoma

# 295
  • София
Аз правих Vision.

# 296
el2000 защо препоръчват неинвазивен тест, ако е толкова голям риска. Защото ако е наистина толкова голям, ще дадеш пари за неинвазивен и после пак ще трябва инвазивен. Това разбира се го казвам без да знам какво точно има предвид под голям риск твоят лекар.
Аз лично бих се доверила на доказани имена на пазара, с дълъг опит. Като ПренаТест например.

# 297
Аз пуснах Vision, т.к. лекарката ми него препоръча (в клиниката й него правят), и в момента го чакам.
Уж бил по-точен, ама предполагам, че е маркетинг слоган това Grinning
Казаха ми, че излиза до 7 работни дни, ще ми се обадят по телефона с резултати, веднага щом пристигнат, и вече после ще ми ги пратят на мейл.

Факта, че нямам username и парола да рефрешвам 1 страница 10 дена, изключително много ми помага на спокойното съществуване в момента.
Знам, че не е огромен аргумент, ама си споделям какво ми е Grinning
Пожелавам успех, и каквото и да избереш, резултата да ти донесе спокойствие!

# 298
Благодаря BellaMoma -не ,на ФМ нямаше никакви индикации за проблем...
*PrimaVera*-избрах този метод,тъй като доста ме е страх от инвазивния след като изчетох доста по темата
thelastmoan-Благодаря!Вече уговорих ПреНатест за 17/11 и се надявам всичко да е наред..

# 299
  • София
И аз правих Vision. Ако резултатът е добър, не бих правила инвазивен тест, тъй като доколкото съм чела вероятността за грешка е по-малка от вероятността за усложнения в следствие на евентуална амниоцентеза.

Общи условия

Активация на акаунт