Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 46 501
  • 783
  •   1
Отговори
# 300
Аз минах по целия път неинвазивен през инвазивен (заради лош неинвазивен). С две ръце съм за неинвазивни (аз съм на 32г и имахме проблем) и според мен няма голямо значение от марка до марка.

Инвазивен направих само заради лошия резултат. Има 2-3% риск от аборт когато правят така наречената хорионбиопсия (до 15гс мисля, след това е аминоцентеза). Караха ме да не мърдам, дишам и тн докато вкарваха иглата. В никакъв случай не бих правила инвазивен, освен на базата на неинвазивен тест или на доктор на който на 100% вярвам, като настоява че има проблем.

# 301
el2000 след като няма никакви индикации от ФМ, значи не си с толкова висок риск. Просто лекарят ти явно се е поувлякъл в обясненията. Защото високият риск изисква задължително инвазивен тест. Ще обясня отдолу, за да чете само който иска.

Скрит текст:
Ако имате наистина висок риск от Даун, единственото изследване, което си струва е инвазивното. Тук говоря за ситуации, в които има показатели от ФМ, защото за хормоните вече обясних в предишен пост. Та в България по закон бременност след 12-та седмица може да бъде прекратена само след инвазивно изследване. Тоест ако данните от БХС и ФМ показват резултат под 1 към 50, то смисълът да направите генетичен е почти никакъв. Защото ако после има проблем, за да прекратите бременността ще трябва инвазивен тест.
Например в Испания и Англия бременност по желание може да се прекрати до 22-24 седмица. И тук вече има смисъл да се пусне генетичният за потвърждение. Но пък в Англия го отказват, ако риска е под 1 към 50.

# 302
  • София
Здравейте момичета.
Пиша за първи път и ми е малко странно....последния път когато писах в този форум беше преди около 8г.На 37г съм и за мен това е трета бременост.Терминът ми е на 08.05.2021г.
Имам въпрос към тези които са се ориентирали или вече са правили пренатест към коя "марка"сте се насочили и имате ли някакви oтзиви за лаборатории Synevo VERACITY тест.Тъй като изследванията от БХЦ не са никак добри-голям процент детето да е с Даун и по съвет на личният ми акушер-гинеколог.. искам да направя такъв тест.

Здравей, моят случей беше същия като твоя, излезоха не особено добри резултати от БХС, още в същият ден след разговор с моята лекарка пуснах тест Верасити в Синево.
Въпреки че тя твърдеше, че резултати са нормални, аз отидох и за второ мнение, направих ФМ в Щерев при д-р Калев, който е страхотен, горещо го препоръчвам.Той мн обстойно прегледа бебето и заключи, че всичко според него е наред, днес излезна и резутата от теста, който потвърди отново, че бебето е здраве и всичко е нормално.
Надявам се и при теб всичко да е наред.
P.S Доктор Калев ..каза, че според него бебето е МОМИЧЕ :*

# 303
  • София
Не знам, не ми е чак толкова страхотен на мен.

# 304
  • София

Ако визираш д-р Калев, всеки си има право на мнение, аз съм мн доволна прегледа беше мн обстоен и видяхме всяка част на бебто, като абсолютно всичко ми беше обяснено и отношението му е прекрасно. Wink

# 305

Той ли ти прецака ФМ?

# 306
  • София

Той ли ти прецака ФМ?
Същият. Много е мил-факт, но не смятам, че е чак толкова добър специалист. А фактът, че коментираше пред мен проблемите на предната пациентка ми направи много лошо впечатление.

# 307
Теа, аз се записах без никакъв проблем за Надежда, помня, че сме при една и съща лекарка. Ние с нея се разбрахме на 18.11 да отида да ме регистрира в 7:30 сутринта. И в същото време успях да си запазя час при нея за 15.12 и то от 08:00 сутринта. Като за 1 седмица звънях 3 пъти на кол центъра, за да питам има ли график. Обаче, моето звънене се състои в това да си оставя данните - имена и телефон и после до 30 Мин винаги получавам обаждане. И така и си запазих часа за декември. Simple Smile не чакам по 20 Мин на линия, за да се свържа.

# 308
  • София
А колко време е нормално да се чака за резултатите от БХС на Надежда? Моите ги пуснаха на 05.11 и още нямам, поне онлайн Sad

# 309
Теа, аз се записах без никакъв проблем за Надежда, помня, че сме при една и съща лекарка. Ние с нея се разбрахме на 18.11 да отида да ме регистрира в 7:30 сутринта. И в същото време успях да си запазя час при нея за 15.12 и то от 08:00 сутринта. Като за 1 седмица звънях 3 пъти на кол центъра, за да питам има ли график. Обаче, моето звънене се състои в това да си оставя данните - имена и телефон и после до 30 Мин винаги получавам обаждане. И така и си запазих часа за декември. Simple Smile не чакам по 20 Мин на линия, за да се свържа.
Аз уцелих явно деня в който пуснаха графика Simple Smile Преди това и аз не съм чакала повече от 3-4 мин да се освободи оператор.
Съветвам те в деня да минеш първо през регистрация и тогава пред кабинета. След мен две жени не се бяха регистрирали и се върнаха да го направят. Даже отиди 7:15-7:20 да си първа, после викат по ред на записването и има шанс да си прикл преди първата официално по график, защото ги вместват после между прегледите тези без час.

# 310
  • София
Явно и трите сме при една и съща лекарка в Надежда, а с Loving_Caliber даже сме на преглед на едни и същи дати през ноември и декември.

Hara_8, бяха ми казали, че се чака от седмица до десет дни, заради което правих БХС в Щерев. Нямам нерви да чакам толкова време резултат от изследване, който може да бъде известен веднага след него.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 12:23 от hatred

# 311
На мен ми казаха, че резултатите ще бъдат готови до 2 дни и ако има лош резултат, лекарят правил Скрининга ще се свърже с мен за коментар. Правих БХС в Надежда на 03.11. И аз не виждам резултатите онлайн, но в лабораторията ми казаха, че там не се качват, а се изпращат направо на самия лекар.

А колко време е нормално да се чака за резултатите от БХС на Надежда? Моите ги пуснаха на 05.11 и още нямам, поне онлайн Sad

# 312
Бих искала да попитам при някоя от вас има ли промяна в кожата на лицето, откакто сте бременни? Винаги съм си мислела преди време, че един ден, когато забременя ще се разхубавя (нали повечето бременни се), обаче при мен се оказва точно обратното 😀. Преди да забременя ми излизха 1-2 пъпчици след цикъл и всеки ден ходех на работа с фондьотен, вкл като излизах събота и неделя също си слагах. Откакто съм бременна почти не се гримирам, а ми излизат страшно много пъпки, в момента имам 2 големи на челото + още 2361627373 малки такива и 2-3 на брадичката, на врата дори също 1-2 - и няма минаване....

Ако сте имали такъв кожен проблем как го решихте, каква козметика използвахте?

# 313
  • София
И моята кожа ми припомни тийнейджърските времена, особено в областта на брадичката и под нея. Чудех се дали е от бременността, или от носенето на маска, сигурно е ефект от двата фактора.

# 314
  • София
Добре де,ама моя следящ лекар иска копие на всички изследвания и сега чакам тези. Явно ще се звъни по телефони...Защо изобщо ми дадоха това за проверка онлайн Confused
На мен ми казаха, че резултатите ще бъдат готови до 2 дни и ако има лош резултат, лекарят правил Скрининга ще се свърже с мен за коментар. Правих БХС в Надежда на 03.11. И аз не виждам резултатите онлайн, но в лабораторията ми казаха, че там не се качват, а се изпращат направо на самия лекар.

Общи условия

Активация на акаунт