Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 46 524
  • 783
  •   1
Отговори
# 315
И моята кожа ми припомни тийнейджърските времена, особено в областта на брадичката и под нея. Чудех се дали е от бременността, или от носенето на маска, сигурно е ефект от двата фактора.

И двата фактора! С предната бременност нямах никакви кожни проблеми! Дори бях забравила какво е да си бръсна краката и да скубя вежди! Всякакви косми беха спрели да ми растат! Косата ми стана гъста и лъскава - сега пада като есенни листа от дърво.
Сега работата е друга ..... пъпки, черни точки, порите ми са като вулканични кратери ...... ужас! Всяка бременност е различна!

Единственото хубаво от цялата работа е, че спрях да се потя толкова много - страдам от хиперхидроза.

Аз официално на ЖК още не съм се записала, че не сме се спрели в града! Все сме някъде из страната  (опознай родината, за да я обикнеш!), а имам да оправям някои документии преди това.

# 316
Точно тези дни мислех да задам и аз въпроса за т. нар. "разхубавяване по време на бременност". На мен не ми излизат пъпки сега, но кожата ми стана ужасно, ужасно суха, а по принцип ми е комбинирана. Косата ми също се промени драстично-омазнява се буквално за ден, а в краищата си е суха и късаща се. Също за мой ужас имам доста силен косопад, а си спомням, че при първата бременност косата ми не падаше изобщо и беше страхотна-обемна и лъскава. Като заключение мога да кажа, че с тази бременност определено не се чувствам красива.😄

# 317
  • София
Офф и аз съм много зле с кожата. Никога не съм имала толкова пъпки. Направо не мога да се гледам в огледалото. Правя маски, мажа се, мия си лицето с гел, чистя се с мицеларна вода. Нищо не помага. Явно хормоните си бушуват на воля. Добре, че работя повече от вкъщи, че да не се чудя как да прикривам пъпките😆

# 318
Аз обвинявам и ковид - не съм ходила на козметик не от знам кога, на фризьор от 5 месеца.. Също съм се филмирала, че всякакви неща може да са вредни за бебето, например шампоан-боята ми за коса. Като погледнеш в гугъл, за всичко ти казват че “по-добре не го прави” и аз се психясвам. Така че сега започнаха и сиви коси да се прокрадват.
Вие боядисвате ли се?

Изобщо не ми се мисли как ще изглеждам ако така прогесират нещата.

# 319
  • София
А мислите ли, че е свързано с пола на детето? Май имаше поверие, че е ако е момче майката се разхубавява, а момичето отнемало от красотата на майката 😁.

Моята коса и тя е ужасно, но го отдавам на това, че не съм ходила на фризьор и още ме е шубе да отида, както и да си почистя лицето 😔 а за ноктите да не говорим.

# 320
Аз се боядисах преди няколко дни и си скъсих малко косата, че бях червенокоса - падането на боята ме превръща в рижа лисица. Сега си върнах естествения цвят и се надявам по-рядко да се налага да се боядисвам!  
За лицето си полагам изключително много грижи, но резултата в момента няма! Ноктите само ги оформям и полирам. Ако сложа лак започват да се люспят и чупят, затова не съм ползвала такова нещо от години (иначе са много здрави и твърди)

А мислите ли, че е свързано с пола на детето? Май имаше поверие, че е ако е момче майката се разхубавява, а момичето отнемало от красотата на майката 😁.

Ами аз не .... с каката всичко ми беше идеално (кожа, коса, нокти ....), сега пак чакам момиче и съм в другата крайност ....

# 321
Не мисля, че има разлика Simple Smile С тази бременност от дясно ми излизат 3-4 пъпки през 2 седмици... Иначе не мога да се оплача. Но от сега очаквам големия косопад лятото...

# 322
  • София
Не знам дали има значение. На мен ми казаха, че уж е момче, ама на следващата ФМ може да се види по-добре. А пъпки и косопад не липсват😊

# 323
Аз с тази бременност имам ужасно суха кожа по цялото тяло и лице. Понеже нося очила и трябва да ги чистя през 1 час, защото кожата направо на люспи пада и се лепи по стъклата и нищо не виждам. И нищо не помага. Само тялото мажа с бадемово олио, че сърби.

Иначе аз съм единствената жена, която не се притеснява от пъпки, стрии, петна от бременността и т.н.

С първата бременност не ми растяха косми и коса. С тази е обратното - усилен растеж, не мога да им смогна. Краката вече почти не мога да ги чистя. На границата съм и за интимната област.
И двете са момичета.

А за косата си имам олио, което знам че помага много за косопад, но още не ми се е налагало да ползвам.
Иначе се боядисвам. Няма научни доказателства, че боите вредят на бебето. Много по-вредни са препаратите с които чистим.

# 324
От болницата ми казаха, че не се виждат онлайн и ако искам да си ги получа на ръка, трябва да отида до лекаря правил ФМ и да си ги взема от него. Не е нужно да сте със записан час. Просто попитайте кога е на работа. Ако има нещо притеснително тогава се обаждат.

Добре де,ама моя следящ лекар иска копие на всички изследвания и сега чакам тези. Явно ще се звъни по телефони...Защо изобщо ми дадоха това за проверка онлайн Confused
На мен ми казаха, че резултатите ще бъдат готови до 2 дни и ако има лош резултат, лекарят правил Скрининга ще се свърже с мен за коментар. Правих БХС в Надежда на 03.11. И аз не виждам резултатите онлайн, но в лабораторията ми казаха, че там не се качват, а се изпращат направо на самия лекар.

А колко време е нормално да се чака за резултатите от БХС на Надежда? Моите ги пуснаха на 05.11 и още нямам, поне онлайн Sad

# 325
Аз обвинявам и ковид - не съм ходила на козметик не от знам кога, на фризьор от 5 месеца.. Също съм се филмирала, че всякакви неща може да са вредни за бебето, например шампоан-боята ми за коса. Като погледнеш в гугъл, за всичко ти казват че “по-добре не го прави” и аз се психясвам. Така че сега започнаха и сиви коси да се прокрадват.
Вие боядисвате ли се?

Изобщо не ми се мисли как ще изглеждам ако така прогесират нещата.

Аз се боядисах преди месец в салон с безамонячна боя! Всичко ни е наред 🥰

# 326
Не знам доколко е вярно, но има изследвания, които доказват, че при мъжка рожба, нивата на тестостерон в тялото на майката се повишават. Още в 12-13та г. седмица от бременността има  формирани половите органи (макар и все още в примитивен вид).

Съответно:
- мазна кожа и повишено окосмяване при момче
- чиста кожа и по-малко косъмчета при момиче

Но разбира се всяка жена е различна и не е гаранция, че няма да има симптоми за момиче🧚‍♀️, а да носи момче 🤸‍♂️и обратно 😉

# 327
Със синът ми имах перфектна кожа, слабо окосмяване и гъста и обемна коса с минимални усилия 😉 Сега уж е момиче и не мога да се оплача, но и няма с какво да се похваля. Разликата е, че със синът ми нищо не ми се яде и чак ми св гадеше когато някой ми предложи нещо, докато сега не мога да се оплача от апетит.

# 328
Тeɣa, при мен с апетита е наобратно! С какта си похапвах здраво, а сега още не мога да ям много неща .... повдига ми се само от мисълта за сладко например.

# 329
Няма връзка полът на бебето и състоянието на жената по време на бременност. Поне при мен се доказа. Със сина ми нито веднъж не ми се догади, имах гъста хубава коса (а по принцип не е), хубава сияйна и чиста кожа и слабо окосмяване. Малко автореклама, но макар и +20 кг, всеки ми казваше, че грея. Сега се оказа, че пак нося момче - до 13-14 седмица ми се гадеше всеки ден от всичко (без хляб), не можех да си намеря място, косата ми пада като след раждане. За щастие май намаля, не знам дали е от един шампоан против косопад или просто хормоните ми се нормализираха след 14 седмица. Отделно и на мен ми излизат пъпки по брадата и под нея. Тази бременност няма нищо общо с първата, а и двете са момчета.

Общи условия

Активация на акаунт