Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 145
  • 783
  •   1
Отговори
# 390
Най-накрая се записвам в темата, но я следя от самото начало. Терминът ми е на 21 май засега. 🙂

Минах първата фетална и въпреки големите ми надежди полът на бебето не се видя. Първо седеше с гръб, после се въртя като пумпалче. Определено проявява характер и рядко дава на лекарите да го разгледат детайлно.

Ще ви следя относно количките. Засега от приятели с малки деца са ми препоръчани Maxi Cosi и Peg Perego, но самата аз още не съм избрала. Не мисля да купувам нищо преди 6-7 месец.

# 391
Най-накрая се записвам в темата, но я следя от самото начало. Терминът ми е на 21 май засега. 🙂

Минах първата фетална и въпреки големите ми надежди полът на бебето не се видя. Първо седеше с гръб, после се въртя като пумпалче. Определено проявява характер и рядко дава на лекарите да го разгледат детайлно.

Ще ви следя относно количките. Засега от приятели с малки деца са ми препоръчани Maxi Cosi и Peg Perego, но самата аз още не съм избрала. Не мисля да купувам нищо преди 6-7 месец.
И аз имах надежди за пола, но е твърде рано.
Доктора предположи момче, но то много се въртеше 50мин си игра с него, нищо не може да измери. Да, надявах се за момиче и имам надежда, че от чекнене не е видял доктора добре, тук чета, че в 13 седмица всичко стърчи, но ъгълът бил важен, а доктора просто успя за секунди да види и му се стори мъжко. Сърдечна дейност 159 удара..

# 392
Преди време бях попаднала на една тема, в която се говореше, че ако пулсът на бебето е под 140,ще бъде момче. Пулс над 140 е за момиче.

Повечето от жените в темата го потвърждават.
Дори майка ми твърди, че пулсът ми и този на сестра ми са били около 160-170 през цялото време на бременността ѝ. Сестра ми чака момче - пулс на плода 130 🤗

# 393
Преди време бях попаднала на една тема, в която се говореше, че ако пулсът на бебето е под 140,ще бъде момче. Пулс над 140 е за момиче.

Повечето от жените в темата го потвърждават.
Дори майка ми твърди, че пулсът ми и този на сестра ми са били около 160-170 през цялото време на бременността ѝ. Сестра ми чака момче - пулс на плода 130 🤗

Аз съм с момче! И пулса ни е между 140-150 😊

# 394
  • София
Ами глупости са това. На бебето му е над 140 и е момче. Simple Smile

# 395
  • София
Пулсът не намалява ли с нарастването на бебето? Нормите за различните периоди на бременността са различни.
При моята в началото беше като конски грохот, сега е като на майка ѝ когато се поти на пътечката Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 16:24 от hatred

# 396
  • София
Намаля да, въпреки че и бебета и децата като цяло са си с по-висок пулс от възрастните.

# 397
Да това с пулса не е казано в коя гестационна седмица е

# 398
Моята беба тръгна с много нисък пулс. В момента е супер бърз. Но и момченцето ни беше с бърз пулс.

# 399
  • София
Важно е да си е в нормите, вече като се родят живот и  здраве ще започне да намаля и мисля, че чак в пубертета започва да се задържа  що годе едни и същи стойности, без да намаля повече.

# 400
Бъдещи мами,
какво мислите за замразяването на стволови клетки? Наскоро повдигнах темата пред мъжа ми, но той е по-скоро против 🙄 цената никак не е малка.

# 401
Привет, момичета. 🙂

Имам спомен, че някои дами от темата посещават/ще посещават ЖК в "Надежда". Тъй като утре ми е първият преглед ми стана любопитно какъв пакет избрахте? Виждам, че на сайта им е качен нов ценоразпис от началото на ноември. Имате ли наблюдения дали цената на пакетите за проследяване е вдигната или не? Гледах, но не можах да се ориентирам.

Благодаря предварително! Heart

# 402
  • София
Относно стволовите клетки,  ние запазихме за първото дете. Но след като тъканната банка, в коята запазихме фалира (а тогава беше най-голямата и уж сигурна) и се оказа, че пробите ни са преместени в друга държава, в момента стар и нов собственик се съдят. В момента не сме сигурни пробите ни къде са и какво ще стане с тях. Та на кратко, стволовите клетки като помощ за лечение, най-вероятно има бъдеще, но все пак за фирмите това е бизнес и сигурност какво ще стане с пробите май никой не може да даде. Поне при нас така се получи и в момента мислим да не запазваме за второто.

# 403
Бъдещи мами,
какво мислите за замразяването на стволови клетки? Наскоро повдигнах темата пред мъжа ми, но той е по-скоро против 🙄 цената никак не е малка.

Аз съм твърдо “за”. На дъщеря ми са замразени и стволови и от плацентата. И другото дете ще има също. Следя какво  разработват и какви опити правят. Надявам се никога, ама никога да не ни се наложи да ги използваме. Аз съм страхлива и като си представя, че един ден някой може да ми каже: “Ми това можем да го оправим със стволови/плацентарни клетки. Вие имате ли?” И аз, ако не съм запазила... ужасявам се от тази мисъл. Любител съм на застраховките. Имаме всички видове.

# 404
  • София
Привет, момичета. 🙂

Имам спомен, че някои дами от темата посещават/ще посещават ЖК в "Надежда". Тъй като утре ми е първият преглед ми стана любопитно какъв пакет избрахте? Виждам, че на сайта им е качен нов ценоразпис от началото на ноември. Имате ли наблюдения дали цената на пакетите за проследяване е вдигната или не? Гледах, но не можах да се ориентирам.

Благодаря предварително! Heart

Аз се следя в Надежда и си избрах основния пакет от 560 лв. Преди първия преглед на жк се плащат 220 лв. След 24 седмица останалите. Мисля, че основния пакет е ок ако нямаш някакви притеснения или проблемна бременност. Ако изникне нещо допълнително по време на прегледите може отделно са си го пуснеш.
При кой ще се следиш?

Общи условия

Активация на акаунт