Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 117
  • 783
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Сключих договор за стволовите клетки, живот и здраве, ще съхраним. Абсолютно съгласна съм с *PrimaVera*. Как бих живяла, ако ни потрябват за лечение, а не съм ги съхранила? Освен това, тъй като в същата фирма правих и генетичен тест, от цената за стволовите клетки ми направиха отстъпка от 1000лв, което почти покрива цената на теста.

heydi, за втората част от бременността ще взема разширен пакет, но не съм сигурна за цените преди актуализацията.

Много благодаря на всички за споделения опит относно количките. Оглеждах cybex и peg perego, но все още се колебая дали да давам 3000 лв за количка. Търся и в ценовата категория около 2000 лв, надявам се, че и в нея има добри предложения. Но определено мисля да заложа на кенгуру от висок ценови клас, ергономичността там е водеща. Имате ли препоръки в това отношение?

# 406
luludi, благодаря за отговора. Тези цени и аз съм виждала в сайта, но се чудех дали няма увеличение.  Ще се следя при д-р Нели Димова. А ти?

hatred, ти също ли се следиш в "Надежда"?

Относно пакетите - аз също ще взема основния. Доколкото разбирам разширен се препоръчва при по-рискова бременност или ако майката има някакви придружаващи заболявания. Но не съм експерт в никакъв случай. Първа бременност ми е. 🙂

# 407
  • София
Да, и аз в Надежда. Живот и здраве, мисля да раждам там. Много се колебаех между Надежда и Токуда, но сякаш концепцията в Надежда повече ми допада.

# 408
  • София
heydi, при д-р Ненов, но напоследък го няма, така че съм при д-р Бутева. Само един път съм била при нея, но ми хареса😊. За пакетите цените са тези в сайта. Пожелавам ти успех!

# 409
Успех и на двете ви. Ще се радвам и занапред да обменяме опит. И аз мисля да раждам в "Надежда" живот и здраве. 🙂

# 410
  • София
На мен желанието ми е за естествено раждане (дано да стигна дотам и да нямам контраиндикации) и от тази гледна точка концепцията да няма избор на екип ми харесва.

# 411
В "Надежда" взех основен пакет. Такъв ми казаха от ЖК. В разширения доколкото видях има TSH, което и без това следя и изследване за гестационен диабет (което предполагам ще изследвам също). Със синът ми също бях с основен. Накрая бях 14 дни на тонове и не платих нищо допълнително. Така, че преценете с АГ. Аз се бях подготвила за разширен, но не възразих да е основен. След 24г.с ще обсъдим дали да го сменя.

Стволови запазвахме в Надежда. Преценихме, че щом имаме парите, ще ги дадем. Но ако ги нямахме, нямаше да запазваме. Водехме се от това, че щом ги имаме и не тежи на бюджета ни (между другото платихме тогава на части), по-добре да ги дадем, отколкото след години да съжаляваме, че сме имали възможност, но не сме запазили. Сега не знам. Гледам да мисля от преглед до преглед. Ще го мислим живот и здраве на пролет.

# 412
Аз много исках да запазим за първото, но мъжът беше против. Сега за второто е по-отворен към идеята (предполагам е афектиран от това, че вече имаме онкоболен в семейството). Та сега стискам палци и оглеждам фирмите.

hatred кенгуруто е доста оплювано, предполагам имаш предвид ергономична раница или слинг. Ние много бебеносим, докато беше малка я носех в слинг Ergobaby Aura, но не ти го препоръчвам. Аз го избрах, защото връзването ми се видя доста по-лесно от това на тъкания, който е по-подходящ за топло време (първата щерка е родена на 29.05). Амииии, умрях от жега само ще кажа 😁 Купуван е от Рошаво, но не останах с кой знае колко добри впечатления от собственичката. От 3-месечна пък я носим в Ergobaby Adapt. Избрах я заради опората на колана, тъй като имам проблеми с гърба и само тази марка е с толкова голяма. Купувана е от Сгушени и тях вече ги препоръчвам, супер сърдечно семейство, обясняват, дават съвет и препоръка. Ние отидохме за друг модел 70лв по-скъп и те ни препоръчаха да вземем по-евтиния. Ако искаш повече детайли за носенето, пиши ми на лични, за да не спамим излишно тук.

# 413
За новородено бебе и докъм 6-ти месец само слинг. Не се препоръчва да се слагат в никакви раници, кенгурата и т.н. Бебето трябва да е свито на топчица в нещото, което го носим.
Моят слинг е Close Caboo Lite. Взех го втора ръка от eBay и съм много доволна и от цената и от слинга. Връзва се един път и само се надява след това.
Нашето буболече като се роди, живи и здрави - тук ще е лято вече. Затова планирам да я нося само по спортен сутиен, за да е залепена за мен и да си регулираме температурата. Така ще й е по-добре, отколкото на жегата в количката.

# 414
  • София
Angie_M, много благодаря за информацията. Грешката е терминологична, със сигурност търся ергономична опция. Слингът ме привлича като идея, но все ме е страх, че няма да го вържа достатъчно надеждно. Сега, таткото е доктор по математическа топология и ще е голяма излагация, ако не може да върже здрав възел, но знае ли човек Blush Ще попрочета информация и ако имам въпроси, ще те тормозя на лични.

# 415
Привет, относно раница за бебеносене - две ръце за мандука, ако се поръча от Германия излиза наполовина в сравнение с нашите търгаши. Там е доста популярна. Може и втора ръка оттука, само да е оригинална. 
Може да се ползва от раждане, има приставка за новородени, позицията на таза е М и е одобрена от някаква ортопедична асоциация.
Пазя си я от предното бебе, живот и здраве само изпиране и пак влиза в употреба.

# 416
Привет, относно раница за бебеносене - две ръце за мандука, ако се поръча от Германия излиза наполовина в сравнение с нашите търгаши. Там е доста популярна. Може и втора ръка оттука, само да е оригинална. 
Може да се ползва от раждане, има приставка за новородени, позицията на таза е М и е одобрена от някаква ортопедична асоциация.
Пазя си я от предното бебе, живот и здраве само изпиране и пак влиза в употреба.

Раниците не са подходящи за новородени. Всичко което е от твърд плат и “оформя” тялото на бебето е силно непрепоръчително, защото костите на бебето са меки и носенето в такива раници може да предизвика неправилно оформяне.
Единствената позиция подходяща за носене на толкова малко бебе е под формата на топка (ембрионална поза) в слинг.
И аз с първата бременност се подлъгах по рекламите на раниците и взех уж такава, която се препоръчва от раждането. Но после говорих с експерт по бебеносене и казаха - нищо друго освен слинг.

# 417
  • София
Имам един странен въпрос - чувствате ли, че ви е по-студено от както сте бременни?Аз не съм зиморничева по принцип, но от както съм бременна нон стоп ми е студено. Вкъщи е топло, а аз съм с 3 ката дрехи и 2 чифта чорапи, а това никога не е било. Та се чудя дали е от бременността или от това, че съм основно вкъщи и нямам много движение.

# 418
  • София
Аз не мога да помогна, защото по принцип денонощно ми е студено, супер зиморничева съм. 😂 Та при мен няма разлика.

# 419
Мен ми е хладничко и постоянно пускам парното в стаята в която съм. Не помогна че няколко познати ми казаха да внимавам с много топли душове и вани, че било опасно. Сега се чудя как да се къпя с хладко-топла вода без да умра от студ.

Общи условия

Активация на акаунт