Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 868
  • 783
  •   1
Отговори
# 90
Аз го мъкна моя мъж по прегледи. При моя гинеколог, мъжът ми го пускат без проблем. Ама за ФМ след няколко седмици ми казаха без придружители. Така че аз смених часа за една друга болница където ми казаха че ще го пуснат. Общо взето си зависи от самата клиника.

За раждането все още пускат по един придружител. Надявам се да не го променят до Май. Аз му казах на мъжа ми че ако не го пуснат с мен на раждането, ще раждаме вкъщи. 😂

# 91
Ох, аз пък съм много разколебана дали го искам там с мен на раждането. Май повече ще ме притеснява отколкото успокоява. Ще го решим дотогава.Grinning Иначе на прегледите е с мен, пускат го.

# 92
Моят мъж дойде на първия преглед с мен, но не го пуснаха и от тогава си ходя сама. На ФМ АГ ми позволи да снимам с телефона екрана, та успях да му покажа клипче. За раждането аз определено не искам той да присъства. По- спокойно ще ми е да съм си сама с лекарите 😃

# 93
  • София
Мъжът ми беше на първото ми раждане ( секцио), сега за второто живот и здраве ще се съобразя с правилата, дотогава кой знае какво може да стане и да измислят.

# 94
Моят мъж беше само на второто раждане. Само гледаше където не трябва, казваше ми че още малко оставало, а аз му казах да се успокои, че много добре усещам къде е бебето и колко е останало, после за малко да припадне. Не мисля че ще е кой знае какво ако не е с мен и на третото раждане.

Аз хич не обичам да седя в болници и с второто раждане се прибрах на следващия ден, което пак ми се стори много. Тук има опция и за раждане вкъщи. Пращат ти по пощата необходимите неща, като можеш да си избереш и басейн за водно раждане. Назначават ти две сестри и идват вкъщи да те изродят. Двете деца ги родих нормално, без упойки и тази идея много ме блазни.

Тук в Ирландия пак ни сложиха под карантина, но бременните се водят спешен случай и прегледите продължават (то и едни прегледи, ама карай), обаче е много стриктно за всяка болница и половинките не се допускат. Има спорове до колко е правилно, защото има жени с няколко неуспешни бременности и е голям стрес да отидеш сам на преглед.

# 95
Моят мъж беше с мен и на първото, и на второто (мъртво) раждане. Съвсем друго е когато знаеш, че до теб има силен мъж, който само да мигнеш и ще скочи да бие която акушерка ти прави нещо лошо. Аз без него със сигурност нямаше да се справя, въпреки че е голяма паника и припада при вида на кръв.
Така че на третото няма да присъства само ако е в кома, или умрял. За съжаление аз съм много рискова и трябва да раждам в болница, и ако не допускат придружител - площада пред болницата е доста просторен.
А и не виждам причина да не пускат придружител, при положение че раждам сама в стая.
И другото - ако се наложи да се взимат някакви решения за бебето, аз как да ги взема без баща му...

# 96
  • София
Аз днес реших все пак да отида при отложения час за Калев. Доста време ме гледа и измерва. Направи ми и доплер.Повечето неща са ок, но каза, че имало обратен кръвооток на Дуктус Венозус, което можело да значи три неща- по-висок риск за Даун( това вече сме го изключили), сърдечен проблем или можело нищо да не значи и след една седмица да го нямало вече. Каза, че по принцип, ако има сърдечен проблем и със сърцето имало нещо, а в моя случай сърцето на бебето било много добре. Кръвоотокът от мен към бебето също бил добър.Според него нямало нужда от допълнителни изследвания, но аз все пак се чудя след седмица, две дали да не потърся второ мнение? Какво бихте направили вие?

# 97
Щом единствената опция за проблем е със сърцето, то бих отишла на фетална ехокардиография след 20-та седмица. Тогава най-хубаво се вижда.

Второто мнение би ти помогнало само да си спокойна, но няма да се види съществено повече.

Тоест главната ми теза е, че дори това нещо да се оправи другата седмица, аз пак бих искала да видят сърцето, което е възможно след 20-та.
Както е при мен. Брадикардия в 6-та която е маркер за Даун. Други маркери няма, ама пак ще правя генетичен без значение, че казват че бебето върви перфектно.

# 98
  • София
Мерси за съвета. Да, след 20 г.с живот и здраве на всичко възможно ще отида. Идеята за по-скорошен преглед ми беше може би по-скоро и друг специалист да погледне сърцето. Не знам. Предната бременност ми беше доста по-безпроблемна, тук явно ще е треперене до края. 😀 Опитвам се да мисля позитивно, колкото мога. Каза, за сега все пак, че не му се вижда притеснително. Не разбрах колко често се среща този проблем, но е не и нещо супер рядко. За растежа днес го изкараха пък 5 дни по-малко. Ама въобще не ги мисля такива малки разлики, особено като не са мерени на един и същи ехограф.

# 99
  • София
sea.sea, аз на твое място бих отишла и при още един специалист след няколко дни, защото е много вероятно да внесе голяма доза спокойствие. А спокойствието на майката по време на бременността е от ключово значение. Феталната ехокардиография след 20-та г.с. и двамата АГ, при които ходя, ми я препоръчаха като нещо, което трябва да се направи.

# 100
Момичета, можете да ме извадите от темата. аз бях на фетална в петък, но за съжаление развитието на човечето е спряло още преди 2 седмици. Следващата седмица ми предстои процедура по прекъсване на бремеността и куп изследвания, защото това ми е втора загуба.

# 101
  • София
Много съжалявам. 😣

# 102
  • София
Съжалявам.... Стискам палци скоро да се похвалиш и този път до край . Heart Eyes

# 103
Къпинка, съжалявам.
Ще махна термина ти от началната страничка при следващата тема, защото вече е заключен поста.
А ти ако искаш ни навестявай. Ние сме насреща винаги.

# 104
Къпинка, съжалявам 😔
Препоръчвам ти да погледнеш темата за кюртаж във форума, много е изчерпателна що се отнася до насоки и там момичетата са много мили.

Общи условия

Активация на акаунт