Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 43 865
  • 783
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И мен доста ме притеснява да не спрат консултациите, защото наистина са ни важни. Вируса не ме плаши, нагледах се на неадекватно поведение в здравните институции, как пренебрегват другите болни заради този тъп грип..
Чак на 5.11 съм на ФМ и ако до тогава нещо се промени не знам Flushed

# 76
Пролетта май ги бяха спрели. 😬
Да. Тогава и да се добереш до АГ беше много трудно... Затова и сега избрах хем добър АГ, хем с частен кабинет. Но и сега вече има изградени правила в болниците и не мисля, че ще е както пролетта (или поне тайно се надявам да не е).

# 77
  • София
Силно се надявам да обмислят от повече гледни точки мерките, които въвеждат, а да не се фокусират само и единствено върху вируса като риск за общественото здраве. Спомням си когато на брифингите през март задаваха на щаба точно въпроси, свързани с ограничаването на женските консултации, но въпреки това забраната за тях продължи няколко месеца (поправете ме ако греша). Тогава тази проблематика ми е била далечна, но сега разбирам колко важен е редовният контакт със съответните специалисти и силно се надявам да не е имало реално фатални последствия за никое бебче.

Тeɣa, а през периода март-май частните кабинети работеха ли? Аз в края на май се опитах да запазя час в частния кабинет на гинеколога си за профилактичен преглед и акушерката ми каза, че такива не се провеждат. След 14.06 ги възобновиха, но не знам дали е било тяхно собствено решение или е било нормативно заложено в наредбите за ИП/ИЕО.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 21:18 от hatred

# 78
Сега е много по-различно. Март при Covid-19 не знаеха какво да правят, а ето тези дни в Стара Загора са родили две жени с Covid-19. Няма паника, няма затворени отделения. Абсурд през март това да се случеше. Надявам се да са си взели поука и да не прекратят ЖК.

По-собствено решение е било. Аз посещавах Торакс и Вита. Там приемаха. Доктор Арабаджикова доколкото знам също е преглеждала. ЖК бяха спрени, но никой не е забранявал прегледите.

# 79
Преди два дни си мислех,че не биха спрели женските консултации. Но с всяка слеваща статистика си мисля “ами ако”:( Уж гледах да пропускам ,но отново се гмурнах в морето от информация,статии и новини и нещо дадох на заден. Все по-тревожно става положението

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 23:07 от Gilli

# 80
Аз без женска консултация ще изкарам, както го направих първата бременност в Англия. Ама като гледам какво се случва около нас, се моля до май месец да са останали акушерки и лекари, които да ме изродят, както и всички други бременни. Защото сега и при нас, и във Франция има огромна вълна от болни и починали лекари и медицински персонал.
И другият ми страх, който ако се случи направо ще си бременея докато не свърши пандемията е да ме вкарат да раждам сама. Просто няма никакъв шанс да го направя това без мъжът ми. Ако трябва ще ида с него и ще раждам пред болницата. То ще е топло вече Joy

# 81
В БГ това май е само в сферата на мечтите... Още от март месец, пукнат татко не може да мине на прегледи, еле па да присъства на раждането.
В Токуда дори го бяха изгонили моя от зоната за чакане, да стои пред асансьорите (откъдето минават всички за зоната за чакане, нали Grinning).

Edit: Nevermind, осъзнах, че всъщност не си във Франция Grinning

# 82
  • София
В Щерев уж без придружители, но доста такива видях до сега.

# 83
Той моят така или иначе не идва с мен на прегледи, защото някой трябва да гледа детето, което не бих вкарала в болницата в момента. Вози ме дотам и после чакат в колата.
Засега и в държавните и в частните болници е разрешено да се ражда с партньор, ама да видим докога.

# 84
В държавните болници (за консултаците на детето) не пускат ММ с мен и малкия , но за прегледите при АГ (частен) ги пускат . Не съм ходила още при държавната АГ .

# 85
При нас в Германия не пускат мъжете на прегледите, с което се свиква. Гадно беше миналия път като имахме проблеми и бях сама навсякъде, но преживяхме.
Като ми мине генетичния тест (🤞), единственото ми голямо следващо притеснение е да не раждам сама (и да не разбирам какво ми казват).. но каквото-такова, сигурна съм че ще се справим.

# 86
Аз затова го мъкна моят мъж да виси пред болницата, защото предният път като ми казаха лошата новина за бебето и бях сама на 70 км от вкъщи и нямаше начин да се закарам обратно, а и лекарката ми каза, че в никой случай няма да ме пусне. Та мъжът ми дойде с друга кола заедно с майка ми (за щастие беше при нас) и той караше бавно пред мен, аз след него и майка ми в колата, та успяхме да се приберем.
Иначе изобщо не ми трябва Joy

Eva_jenny, изобщо не се притеснявай за разбирането. Ще се оправиш. Аз съм раждала един път в Англия без да знам език и един път в Испания, пак без да знам. При първото раждане бях взела кумата ни, защото мъжът ми е пълна паника и не може да превежда, но акушерката ми каза, че ако ще раждаме заедно аз трябва да говоря с нея, а не някой друг. Иначе няма да станат нещата. И аз се оправих самичка. Че после бях и 14 дни сама в болницата с бебето и там научих английски.

# 87
Аз без женска консултация ще изкарам, както го направих първата бременност в Англия. Ама като гледам какво се случва около нас, се моля до май месец да са останали акушерки и лекари, които да ме изродят, както и всички други бременни. Защото сега и при нас, и във Франция има огромна вълна от болни и починали лекари и медицински персонал.
И другият ми страх, който ако се случи направо ще си бременея докато не свърши пандемията е да ме вкарат да раждам сама. Просто няма никакъв шанс да го направя това без мъжът ми. Ако трябва ще ида с него и ще раждам пред болницата. То ще е топло вече Joy

Хахаха PrimaVera, не се притеснявай. Аз се информирах, все още пускат мъжете на раждането, както до сега, просто ще са облечени в специални дрехи, така че искат, не искат идват! 😂 В БГ не е често срещано, но всеки си преценява.
А за ЖК това при нас е матроната ли? Ако е така, и на мен не ми е спешно. Да не говорим, че моята отново ми даде час само по телефона, не лично. Тази година няма да има и лекции за бременни и кърмачки, на там отиват нещата. С предното раждане се запознах с няколко майки и беше интересно. Както и да е, ехографът и изследванията са най-важни. След години ще говорим как сме бременяли по време на пандемия. Никъде не е розово.

# 88
Те още ги пускат, ама до май има време. Вчера казаха, че сме били рекордите за най-много случаи за един ден. Днес сигурно ще има нов рекорд.

Иначе според мен ЖК при нас е 3-те ехографа и матроната. Аз тоя път не съм ходила при матрона. Знам, че има в моята болница, но никой не ме е пращал. Иначе има онлайн курсове, ама аз съм ходила в Англия и не държа.
Само ако има за раждането в конкретната болница, бих се записала защото е много успокояващо да знаеш как се случват нещата.

Доктора каза, че след 2 седмици ще говорим подробно за проследяването на бременността до края и се надявам да мога да скипна някои от ходенията до болницата, че изобщо не ми се спокойно. Иначе по план трябва да съм там на всеки 2 седмици, което е супер много. И отделно трябва да ходя поне 2 пъти месечно до лабораторията, а там е такава лудница и липса на контрол, че ми се изправя косата.

# 89
Да, разбирам те. Тук чупим рекорди 😓. И аз избягвам болници, но е неизбежно. Въпреки че сега на 26-ти ми е часът за резултати от изследвания и после сигурно чааааак средата на декември за ехограф 20 седмица.
А за лекциите на матроната - точно такива имах предвид. Аз ходих на подготовка за раждане (може би 2 месеца преди термина) и после походих 1 месец за лекции как да кърмим бебето/възстановяване след раждане. Беше много готино майките да се видим с бебетата в количките, а до преди 2-3 седмици треперехме как ще родим. Ако има в твоята поликлиника, записвай се, но матроната ми каза, че заради ковид най-вероятно няма да има. Аз онлайн не искам. По 9 часа съм седнала на компютър, мерси.
Пълна социална изолация 😞

Те още ги пускат, ама до май има време. Вчера казаха, че сме били рекордите за най-много случаи за един ден. Днес сигурно ще има нов рекорд.

Иначе според мен ЖК при нас е 3-те ехографа и матроната. Аз тоя път не съм ходила при матрона. Знам, че има в моята болница, но никой не ме е пращал. Иначе има онлайн курсове, ама аз съм ходила в Англия и не държа.
Само ако има за раждането в конкретната болница, бих се записала защото е много успокояващо да знаеш как се случват нещата.

Доктора каза, че след 2 седмици ще говорим подробно за проследяването на бременността до края и се надявам да мога да скипна някои от ходенията до болницата, че изобщо не ми се спокойно. Иначе по план трябва да съм там на всеки 2 седмици, което е супер много. И отделно трябва да ходя поне 2 пъти месечно до лабораторията, а там е такава лудница и липса на контрол, че ми се изправя косата.

Общи условия

Активация на акаунт