Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 184
  • 783
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета. Искам и аз да се запиша в групата.
В 13г.с. съм. Термина ми е 31.05.2021 или 01.06.
Имам дъщеря на 5г.8м.
Записвам се в тази група, защото и с дъщеря ми бях в група майки Февруарки, а родих на 03.03.2015, така че не е проблем и да стана накрая юнска майка живот и здраве. Все още си пишем с момичетата във ФБ, вече над 5 години и сме като роднини, които не се познават лично. Надявам се, че и с Вас ще е така.
Пожелавам Ви усмихнат ден и лека бременност на всички Simple Smile

# 361
  • София
Аз съм за втори път с предна плацента. Първият път декември някъде започнах да усещам ритничета, родих в 40 г.с на 19.04.
 Сега се връщам от преглед при следящия. Отговаря си на седмиците - 16 г.с +1.
 Изписа ми магнерич и биозин мама. Другата седмица живот и здраве съм във Фемина да проследим кръвоотока. На 22.11 имам час и за феталнаехокардиография. Разбрахме се след 24 г.с да направим обременяването.

# 362
  • София
Момичета, много благодаря за споделения опит относно предната плацента. Аз също съм с такава, но даже не знам за какви точно усещания трябва да следя. Засега (16 г.с.) не мисля, че е имало осезаеми движения на момиченцето, или поне не съм ги идентифицирала. А е толкова важно за психиката да знаем, че нещата са в норма...

sea.sea, стискам палци всичко да е наред с кръвотока. И аз записах фетална ехокардиография в Надежда, но за 10.12, тогава ще съм в края на 19 г.с., живот и здраве...

Много ме е страх от това обременяване с глюкоза. Уж се храня много нисковъглеродно (изобщо не докосвам тесто и сладки работи, освен по 1-2 плода дневно), а миналата седмица си пуснах глюкоза на гладно и беше малко под 5... Преди това 4,17. Страх ме е какво ще излезе.

Добре дошли на новите попълнения, много положителни емоции да споделяме!

# 363
  • София
Под 5.00 е ок, не се притеснявай. Аз се следя всеки ден с глюкомер 😀

# 364
  • София
Под 5.00 е ок, не се притеснявай. Аз се следя всеки ден с глюкомер 😀

Извинявай за тъпия въпрос, но болезнено ли е боцкането с глюкомера? И какви са нормите за периферната кръв, различни ли са от тези за венозна?

Забелязах, че ако вечерям след 8 на другата сутрин захарта на гладно ми е около 5, а ако съм вечеряла преди това е по-скоро 4-4,2. Явно си е важно да не се храня късно.

# 365
Под и 5 не е лошо като стойност 😊
За усещане особено с първо дете е нормално около 20-22 г.с. Единици са тези дето усещат около 14-15 г.с. Така, че няма място за безпокойство ако все още нищо не усещате.

# 366
Сестра ми беше с много кротко бебенце, което рядко го усещаше. Тя също беше бременна в Ковид лудницата и за да не ходи всеки път когато бебето не рита на лекар си купи фетален доплер. Следващата седмица я чакам да ми го да даде и ще напиша дали върши работа. Тя беше много доволна и реално като се замисля, ако наистина върши работа може да спести доста нерви, бутане по болници и допълнително заплащане на лекаря.

# 367
  • София
Различни са да, обаче понякога се получава разлика и в двете посоки, понякога с глюкомер е по-висока отколкото венозната и обратното.Втората разбира се е по-достоверна. Ако искаш следващият път можеш да си пуснеш и гликиран хемоглобин, той показва средното количество на захар в кръвта за последните 2, 3 седмици. Аз започнах бременността с ИР и се следя всеки ден, това ми помага и да видя от кое ми се вдиги захарта и от кои не. Внимавам, но нищо не съм отрязала на 100%, особено, ако мого ми се дояде. Но примерно оризът е басмати, брашното от лимец, които са с по-нисък гликемичен индекс. Може би само напитките със захар и фрешовете съм спряла на 100% и почти всички плодове. Но открих нещо като лимонада/ фреш от лимони от близкия магазин, който е без захар и отвреме на време от него пия. Ако много ми се допие кола( понеже преди много пиех) съм си взела една без захар и пия по няколко глътки. И да по-добре е да е ранна вечерята.
Доста дълъг пост стана, ако някой има повече въпроси маже и на лично да ми пише, вече имам опит за съжаление 😀

# 368
Аз съм в 16+5 трябваше днес да съм на преглед, но поради спешна операция, която моята АГ трябва да прави ,ми смениха часа за четвъртък. Ще се наложи още  малко да почакам , за да видя бебо и дано този път да се покаже и пола 🤪 не мисля, че до момента съм го усетила да мърда или по- скоро не знам какво трябва да усетя- първа бременност ми е и не знам плацентата дали е предна или задна. Ще попитам на прегледа. От време на време имам странно боцкане от вътре, но не знам дали е бебето. Също съм с ИР , преди 3 седмици правих изследванията и КЗ на гладно ми беше 4.6. Почти не ям въглехидрати- някой плод или
Блокче черен шоколад и се надявам всичко да е наред.

# 369
Момичета, понеже различни АГ ми казват различни неща, искам да ви питам кога според вас се прави ФМ във 2ри триместър?
16-20 г.с. или 21-24 г.с.? Или няма значение?
А кога ви направиха кръвните и урината? Какво ви изследваха от кръвните? Ако има някакъв цялостен график на изследванията през бременноста.... ще ми е от полза!!!

# 370
Моята ФМ е записана за 20-та седмица.
А изследванията зависят от това къде е ЖК - дали е държавна или в частните клиники.Държавните ги има на списък в нета.

# 371
Момичета, понеже различни АГ ми казват различни неща, искам да ви питам кога според вас се прави ФМ във 2ри триместър?
16-20 г.с. или 21-24 г.с.? Или няма значение?
А кога ви направиха кръвните и урината? Какво ви изследваха от кръвните? Ако има някакъв цялостен график на изследванията през бременноста.... ще ми е от полза!!!
Аз ходя в Токуда, там препоръчват втора ФМ 18-22г.с.,моята е записана за 21г.с.

# 372
Момичета, моля за мнение за д-р Маркова в МЦ Марковс. Става въпрос за втората ФМ , която ще провя в 20 г.с.  Опитах да запиша час при Чавеева и при Димитър Марков- без успех и ми предложиха при нея. Записах, за да имам все пак опция.

# 373
Привет, момичета включвам се и с един въпрос за количките. Тъй като в групата ни има много майки, които няма да са мами за първи път, бих искала да попитам какво мислите за следните варианти. Като цяло линковете са примерни, т.е. не визирам конкретния модел, а самата марка като цяло. Допитах се до 4 приятелки и естествено получих 4 различни отгвора, всяка от които си е доволна от количката.

1.Марка: Cybex - https://visvitalisbg.com/product/cybex-bebeshka-kolichka-balios-s-2-v-1-soho-grey (накрая на линка има видео, те направо всичко разглобиха от тази количка, включително сгънаха коша на хармоника, което ме впечатли)

2. Марка: ABC design - https://www.baby.bg/abc-design-bebeshka-kolichka-i-tvard-kosh-sa … _D29kQW3-dHT1EQnY (при тази също мисля че зимния кош можеше да се сгъне изцяло)

3. Марка: Tutis - https://dundio.com/tutis/tutis-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0 … UPqfYv4GRiteJ5Z2k
(Една приятелка я има + още 3 нейни приятелски двойки са си купили тази количка, много ми я нахвали, че е маневрена, че слиза от тротоари с предните гуми дори, но зимният кош не може да се свива)

4. И другата марка, която ми я нахвали една приятелка е Peg Perego. Цената на тази количка ми се вижда най-висока. На моята приятелка Комбинирана 3 в1 + 1-2 аксеасора допълнително и е струвала 2200 лв.

Като цяло ще отида на място и консултант да ме запознае по-подробно с характерстиките на всяка една + да ги пипна, да ги бутна, но все пак ако имате какво да споделите относно тези марки ще се радвам да прочета и вашите гледни точки. Разбира се може да споделите и за други марки, но не ми се иска да се дообърквам Grinning

Знам, че е рано за колички все още, но в чудо се видях. Голяма философия..
Благодаря на отзовалите се! Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 13:28 от Loving_Caliber

# 374
Loving_Caliber толкова е относително с количките, че направо не е истина. Ще ти дам своето мнение и дано намериш нещо полезно в него.

Всички големи колички са тежки, средно между 11-15 кг. Нашата е от полско подобните, Анекс Спорт от магазин Киддо в Ринг мол. Най-големия минус й е, че е мега голяма. А като я взехме си казвах “да има място да се върти детето”. Съветвам те да гледаш най-вече как се сгъва, удобно ли е и тн. Защото:
-все ще я напънеш да качиш в колата, колкото и да е тежка (ако я носиш по етажи е съвсем друго и не важи)
-големите колички с големи гуми се бутат и преодоляват неравности много по-добре от тези с малки гуми (живеем в Банкя и си мислех, че за там ще ми е полезна такава, но там си бутах с лятната евтинджос, а по тротоарите в центъра на София с голямата 🙈)

Другото, което те съветвам е да не си купуваш комплект 3 в 1. По-добре си е 2 в 1 и инвестиция в столчето на Сайбекс с пълно легнало положение, води се до 13+ кг. Мога да ти пратя кое на лични, ако искаш.

Последно за аксесоарите за колички:
- държачите за чаши до сега не съм видяла на някоя марка да е издържлив (счупила съм два оригинални по 30лв, сега съм с такъв за 9 и си го местя спрямо количката и оцеля даже след като кучето го свали от количката и го подъвка малко 😂)
-чадър за сянка е абсолютна тъпотия, при това неудобно. Нас ни вършеше работа един сенник за 6-7лв от ДМ, мога да ти пратя снимки да добиеш представа

Успех с пазаруването и дано поне 3 думи от този дълъг пост са полезни! Бъдете здрави 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт