Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 188
  • 783
  •   1
Отговори
# 375
Loving_Caliber толкова е относително с количките, че направо не е истина. Ще ти дам своето мнение и дано намериш нещо полезно в него.

Всички големи колички са тежки, средно между 11-15 кг. Нашата е от полско подобните, Анекс Спорт от магазин Киддо в Ринг мол. Най-големия минус й е, че е мега голяма. А като я взехме си казвах “да има място да се върти детето”. Съветвам те да гледаш най-вече как се сгъва, удобно ли е и тн. Защото:
-все ще я напънеш да качиш в колата, колкото и да е тежка (ако я носиш по етажи е съвсем друго и не важи)
-големите колички с големи гуми се бутат и преодоляват неравности много по-добре от тези с малки гуми (живеем в Банкя и си мислех, че за там ще ми е полезна такава, но там си бутах с лятната евтинджос, а по тротоарите в центъра на София с голямата 🙈)

Другото, което те съветвам е да не си купуваш комплект 3 в 1. По-добре си е 2 в 1 и инвестиция в столчето на Сайбекс с пълно легнало положение, води се до 13+ кг. Мога да ти пратя кое на лични, ако искаш.

Последно за аксесоарите за колички:
- държачите за чаши до сега не съм видяла на някоя марка да е издържлив (счупила съм два оригинални по 30лв, сега съм с такъв за 9 и си го местя спрямо количката и оцеля даже след като кучето го свали от количката и го подъвка малко 😂)
-чадър за сянка е абсолютна тъпотия, при това неудобно. Нас ни вършеше работа един сенник за 6-7лв от ДМ, мога да ти пратя снимки да добиеш представа

Успех с пазаруването и дано поне 3 думи от този дълъг пост са полезни! Бъдете здрави 🍀🍀🍀
Може ли да ми изпратите на мен информация за столчето.

# 376
Да, може ли й на мен за столчето! Супер полезно , момичета! За мен като бъдеща майки това е мн объркващо, така че наистина благодаря Blush

# 377
Много е важно за какво точно ти трябва количката и какво конкретно искаш ти. Защото ако аз примерно живея в полето и дори, за да ида до парка ми трябва кола. То ти може да живееш до парка и да ти трябва кола 1 път в месеца. В тази ситуация на мен ще ми е важно бързо и лесно сгъване и лекота, защото освен бебето, в колата ще чака и каката и ще надава вой защо не й отварям.
И има много още такива примери, които мога да ти дам.
Аз например не харесвам колички с три колела, светли колички, аксесоари за колички, онази скъпа брутално грозна количка (забравих й името, ама прилича на щраус застанал на 1 крак) и т.н. Ама на теб пък може да ти харесват тия неща.
Така че отиваш, гледаш, пробваш. И да знаеш, че аз не познавам майка която да не е сменяла поне един път.

За мен единственото неотменно правило е - количката да е съвместима със столче за кола, което е минало краш тестове. От това по-важно няма.

# 378
Loving_Caliber толкова е относително с количките, че направо не е истина. Ще ти дам своето мнение и дано намериш нещо полезно в него.

Всички големи колички са тежки, средно между 11-15 кг. Нашата е от полско подобните, Анекс Спорт от магазин Киддо в Ринг мол. Най-големия минус й е, че е мега голяма. А като я взехме си казвах “да има място да се върти детето”. Съветвам те да гледаш най-вече как се сгъва, удобно ли е и тн. Защото:
-все ще я напънеш да качиш в колата, колкото и да е тежка (ако я носиш по етажи е съвсем друго и не важи)
-големите колички с големи гуми се бутат и преодоляват неравности много по-добре от тези с малки гуми (живеем в Банкя и си мислех, че за там ще ми е полезна такава, но там си бутах с лятната евтинджос, а по тротоарите в центъра на София с голямата 🙈)

Другото, което те съветвам е да не си купуваш комплект 3 в 1. По-добре си е 2 в 1 и инвестиция в столчето на Сайбекс с пълно легнало положение, води се до 13+ кг. Мога да ти пратя кое на лични, ако искаш.

Последно за аксесоарите за колички:
- държачите за чаши до сега не съм видяла на някоя марка да е издържлив (счупила съм два оригинални по 30лв, сега съм с такъв за 9 и си го местя спрямо количката и оцеля даже след като кучето го свали от количката и го подъвка малко 😂)
-чадър за сянка е абсолютна тъпотия, при това неудобно. Нас ни вършеше работа един сенник за 6-7лв от ДМ, мога да ти пратя снимки да добиеш представа

Успех с пазаруването и дано поне 3 думи от този дълъг пост са полезни! Бъдете здрави 🍀🍀🍀

Благодаря за споделените съвети! Ами може да погледна столчето, да. Като цяло няколко приятелки ми препоръчаха и тези Britax - като са си ги поръчвали от чужбина, тъй като в България са много скъпи.

PrimaVera
Благодаря и на теб! Със сигурност ще търся количка с 4 колела и големи гуми, също така ме посъветваха гумите да не са надуваеми (да се помпат един вид), та в тази връзка примерно тази количка на Tutis гумите са пълни с някакъв гел, другите не съм ги проучвала толкова подобробно все още. А, относно това лесно да се сгъва - определено също ми е важно, тъй като пътуваме често напред назад и като цяло не смятаме да си променяме на 100% ежедневието, така че пътуванията пак ще си ги има до голяма степен.

# 379
Аз имам две столчета за кола на Cybex. Първото е до 9 месеца, а второто е една от най-добрите инвестиции които съм правила. Ползва се от 9 месеца докато детето има нужда от столче. И когато го купивахме през 2015 беше на първо място по сигурност.
Но количките им никога не съм виждала. Предполагам са толкова качествени, колкото и столчетата.

# 380
https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-cloud-z-i-size-soho-grey

Това е столчето до 13+ кг, а след него ние взехме Сирона С пак на Сайбекс. Заслужават си парите определено. Аз, когато избирах, изкарах почти месец в сайта на ADAC да чета ревюта на столчета, да гледам краш тестове и други подобни. В крайна сметка детето се пръскаше да реве още със сядането в столчето и спря чак на 10 месеца. Според мен защото започна да вижда част от прозореца и случващото се, а до тогава я возех с тапи за уши 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀

# 381
https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-cloud-z-i-size-soho-grey

Това е столчето до 13+ кг, а след него ние взехме Сирона С пак на Сайбекс. Заслужават си парите определено. Аз, когато избирах, изкарах почти месец в сайта на ADAC да чета ревюта на столчета, да гледам краш тестове и други подобни. В крайна сметка детето се пръскаше да реве още със сядането в столчето и спря чак на 10 месеца. Според мен защото започна да вижда част от прозореца и случващото се, а до тогава я возех с тапи за уши 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀
Сточлето изглежда супер и има мн добри резултати и от немския институт по качество, благодаря за линка и спестеното време!
Глупав въпрос, ама откъде да разбира това столче с кои марки количка пасва (освен ако не си взема на Cybex количка)

# 382
Уау че цена. Ако някой ще взима Cybex по-добре на 26.12 (boxing day) от Англия. Тия са луди.

Съвместимост с колички на всички столчета на Cybex
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0690/1977/files/Strollers_comp … ity_v2_1.pdf?4240

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 19:05 от *PrimaVera*

# 383
И аз съм в голямо гледане на колички... И колкото повече гледам, толкова повече разбирам, че нищо не разбирам 😂

Дотук знам, че е добре да има кошче за новороденото, седалката да се обръща в двете посоки, да няма борд за крачетата, да има 2 големи колела...

Но все пак мисля да проуча още и да изчакам до 7ми-8ми месец преди да я купя.

# 384
Единственото което със сигурност търся е да се сгъва лесно, т.к поне веднъж дневно ще трябва да прибирам баткото от училище, живот и здраве догодина. Нямам претенции за гуми. Може би заради ежедневното пътуване ще търся количка върху която да слагам лесно кошчето за кола.

Ще погледна Cybex кошница. Трябва ми нещо което върви с база, за да мога да го слагам бързо в колата.

# 385
  • София
Ние пък така и не използвахме кошчето за кола за количката, бяхме с коша и после със седалката.

# 386
С баткото бяхме с Peg Perego, но по спомен беше около 1600лв, 3 в 1, чак 2200лв много ми се вижда. Изключително съм доволна, за мен водещо освен здравина, лесно сгъване, беше и сенника. На пег перего сенника е огромен, хич не харесвам тези допълнителни сенници дето висят по количките. След нас, моя приятелка я ползва за своето бебе, сега ми я върна и смятам да я използвам отново.

# 387
Уау че цена. Ако някой ще взима Cybex по-добре на 26.12 (boxing day) от Англия. Тия са луди.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0690/1977/files/Strollers_comp … ity_v2_1.pdf?4240

Извинявай за въпроса,но би ли била така добра да ме просветлиш?😁 Що е то boxing day в Англия?

# 388
Boxing day е денят след Коледа, тогава пак има много намаления. За малките столчета е много удобно да е с база, а не да мотаеш колани всеки път! А цената наистина им е леко уау, но после има опция за продажба в олх и тн и се връщат някаква част от парите.

Marie.ta щом искаш да чакаш чудесна опция би била следващата Бебемания за теб. Обикновено е към края на март и има много намаления поне на колички и се събират тестерчета на всякакви неща. Да няма вируси и си е много приятно изкарване.

# 389

Извинявай за въпроса,но би ли била така добра да ме просветлиш?😁 Що е то boxing day в Англия?

Денят след Коледа. Тогава се правят най-големите намаления. Например моята количка беше намалена с 220 паунда и ми излезе 180 + че ми подариха и чантата към нея, която струваше още 40.

Общи условия

Активация на акаунт