Майски щъркелови доставки 2021 (Тема 2)

• 44 057
  • 783
  •   1
Отговори
# 540
Абсолютно никаква разлика между първата и втората ми бременност (момиче и момче), но има разлики между първата и тази (и двете с момичета). С първата бременност познах пола само по усещането. С втората не помня. С тази усещането ми за пол беше продиктувано преди всичко от вина, свързана с втората ми бременност. Така че не го броя за грешно.
Аз с тази бременност не исках да знам пола, но мъжът ми настоя. Иначе 100% сигурност за пол няма до раждането. Дори и генетичните тестове имат % грешка.
Дъщеря ми до края не се знаеше какво е, защото ни казаха че са 70% сигурни.

# 541
  • София
А не знам, с нашата снимка нямам съмнения аз. 🤣

# 542
  • София
Момичета, къде мога да отида на преглед в София с час от днес за утре или дали в ще ме приемат за преглед в някое спешно без реално да има проблем. Вече цяла седмица нямам никакви усещания, нито стягания, придърпвания. Бебето не го усещам още освен едно гъделичкане от време на време, но все имам някакви симптоми. Или дали може от някъде да си купя бързо домашен доплер. Не знам дали ще изтърпя още 2 седмици до преглед. Сега съм в 17 гс вече

Да кажя за пола, че и 2рото е момче и бременноста ми е същата, без гадене, повръщане, само лека сънливост. Като цяла физически много леко. Иначе сега ма първата ФМ ми казаха момиче, ПреНатеста каза момче и сега на следващия преглед чакам и да се види.

# 543
BellaMoma, тук https://superdoc.bg/lekari?sort=&specialty_id=1&region_i … 23&earliest=3 можеш да видиш кой доктор има свободни часове и да си запазиш час онлайн. Flowers Four Leaf Clover

# 544
Ако това малко ще те успокои, аз изобщо не го усещам бебето и нямам усещания (и слава богу, защото първите 10с имах болки в корема). Само се радвам че коремът ми малко расте и се надявам така да изкарам до следващия преглед на 14ти.

# 545
На мен ми е първа бременност и няма как да сравня, но си го усещах, че е момче още преди да ми кажат в 17 г.с. Не съм повръщала и не ми се е гадело. Кожата ми е доста суха и ми се бели, косата, с която никога не съм имала проблем- сега се появи мазен пърхот, с който се боря с разни домашни маски.

Относно усещането на бебето- вчера влязох в 19+0 , но и моя малък мъж не е много активен - една вечер усетя гъделичкане, после 2-3 дни нищо. Чакам се търпеливо втората ФМ на 15.12 и се надявам всичко да е наред 😋

# 546
На някои от вас случва ли им се корема им да е твърд (в долната част)? Моят е през повечето време така, усещам като тежест и дискомфорт, като на моменти (рядко) и по-силно стягане и отпускане след това, може би контракция? На последния преглед го споделих с АГ и вече пия магнерот и алеракт, но вече мина почти седмица от тогава и не усещам промяна.
Не ми каза да лежа повече или нещо друго, но за себе си установих, че се чувствам по-добре, докато лежа. Но пък и бавна разходка навън ми се отразява добре. Та сега не знам дали да се движа повече или да почивам 😀

Иначе на мен ми е първа бременност и нямам база за сравнение с преди. Чакаме момиченце. Кожата и косата ми са по-хубави от преди. 🙂

# 547
Аз днес минах преглед, добре си расте човека,спеше и се беше сгънало, предния път предположи момиче,днес уж пак момиче, лошо беше за станало.

Първото ми е момиче и имах прекрасна бременност от началото до края, не вярвам, че по симптоми се гадае за пола.

# 548
Както бях писала и в друга тема, понякога усещам подутина ниско долу в корема, която се издува и ми опъва кожата. И съм почти на 100% убедена, че това е бебчо. Дори мъжът ми потвърди, че видимо си личи, когато се издуе кожата. Първа бременност ми е и не очаквах да го усетя толкова рано.

Относно "бабините" суеверия - кожата ми се изчисти доста; хапвам повече солено, отколкото сладко; пулсът на бебчо е 167...
Някои от суеверията са за момче, други за момиче 😄 (но не вярвам в тях).

# 549
На първата ФМ/БХС в 12г.с. ми казаха момиче, в 14г.с. АГ каза момиче. Вчера бях на преглед 19г.с.+0  беше седнала лошо и не можа пак да я види, в 21г.с. Имам ФМ надявам се тогава пак да кажат момиченце и да съм спокойна напълно, че ми вкараха филма с объркания пол от АГ... Иначе неразположения не съм имала, кожата ми е по-суха от преди, а в косата промяна не забелязвам. Повече сладко ми се хапва, а преди хапвах повече солено. За усещанията първа бременност ми е и отчетливи движения усещам от 18г.с.

# 550
На някои от вас случва ли им се корема им да е твърд (в долната част)? Моят е през повечето време така, усещам като тежест и дискомфорт, като на моменти (рядко) и по-силно стягане и отпускане след това, може би контракция? На последния преглед го споделих с АГ и вече пия магнерот и алеракт, но вече мина почти седмица от тогава и не усещам промяна.
Не ми каза да лежа повече или нещо друго, но за себе си установих, че се чувствам по-добре, докато лежа. Но пък и бавна разходка навън ми се отразява добре. Та сега не знам дали да се движа повече или да почивам 😀

Иначе на мен ми е първа бременност и нямам база за сравнение с преди. Чакаме момиченце. Кожата и косата ми са по-хубави от преди. 🙂

Магнезият трябва да се натрупа, за да започне да действа. Освен това има вариант да не усвояваш точно тази марка, която са ти предписали. Вземи си спрей (магнезиево олио) от аптеката и като започне болка и пристягане, пръскаш 2-3 пъти на корема и леко разнасяш. Но наистина леко, че с контракции не е хубаво да се пипа много корема.
Аз това правя и после взимам алеракт. На теб как ти го изписаха?

И при мен помага лежането. Чакам да се успокои корема и тогава ходя на разходка.

# 551

Магнезият трябва да се натрупа, за да започне да действа. Освен това има вариант да не усвояваш точно тази марка, която са ти предписали. Вземи си спрей (магнезиево олио) от аптеката и като започне болка и пристягане, пръскаш 2-3 пъти на корема и леко разнасяш. Но наистина леко, че с контракции не е хубаво да се пипа много корема.
Аз това правя и после взимам алеракт. На теб как ти го изписаха?

И при мен помага лежането. Чакам да се успокои корема и тогава ходя на разходка.

Магнерота е 3х1, а Алеракта 2х1.

# 552
Момичета, къде мога да отида на преглед в София с час от днес за утре или дали в ще ме приемат за преглед в някое спешно без реално да има проблем. Вече цяла седмица нямам никакви усещания, нито стягания, придърпвания. Бебето не го усещам още освен едно гъделичкане от време на време, но все имам някакви симптоми. Или дали може от някъде да си купя бързо домашен доплер. Не знам дали ще изтърпя още 2 седмици до преглед. Сега съм в 17 гс вече

В подобна ситуация съм вече 2-ра седмица, още към 15 г.с. ми просветна, но си налагам гащите и ще изтърпя до др седмица. Иначе във Вита винаги има свободни часове и малко хора (база 2 при ZOO) .

Но щом има гъделичкане, си е признак. Аз никакви усещания нямам, дори газовете изчезнаха.

Колкото до пол и бременност - еднакви са ми. Явно не съм разположена към повръщане (слава богу). И не виждам разлика с бременността със сина ми, сега уж е момиче. Единствено имам киселини от време на време.

# 553
  • София
Аа Вита 2 е добра идея и ми е наблизо. Аз се шашнах точно, защото цяла седмица изчезнаха всякакви симптоми, гъделичкането не съм го усещала, корема не ме стяга, спазми нямам. Не че ми е зле 😁, ама почнах да си правя филми дали всичко е ок.

# 554
Напълно нормално е с влизане във втори триместър всичко да се успокои. Аз ситрин ставам и дори корема ми не е надут от газове. Казвам си - ей какъв хубав ден. Малко ще си поживея днес. И след 2 часа се започва отново - газове, надуване, болки, спазми. И съответно се притеснявам. Така че по-добре без болки и притеснения. Така или иначе е само за няколко седмици.
Мен малката като ме ритне в яйчниците и направо на две се свивам. Предните бременности понеже съм била със задна плацента и явно тя ми е пазела органите от ритане и усещах само навън. Ама сега като изрита навътре и направо се напишквам.

Общи условия

Активация на акаунт