Как/къде създавате нови познанства?

• 10 368
  • 251
  •   1
Отговори
# 75
Тангра, това и форум за майки, да си споделяме. За запознанства има Тиндър. Въпреки, че там било само за секс, аз никога не съм влизала в сайт за запознанства. На мен който ми предложи, за него се женя, не търся под вола теле. Е после рева де,  ама това са подробности.

# 76
  • София
Тангра, не си се осмелил, не си драснал ЛС и готово, какво толкова "сложно" има?
Има разочарование. За последно се запознавах по форуми преди повече от 15 години. Беше си зле положението.
Но с мъже имам много яки познанства от над 10г. И след много години се събрахме всички в София. Та се виждаме. Те са ми останали най-близки май.
Сега се сещам и че в ония години съм излизал да се видя на живо с бая народ от различни форуми. И не със всички си пасваш. Поне няколко момчета се сещам, с които си останахме на 1вото виждане.
Тогава времената бяха други. Помня, преди 15 ина години елмаза, като напиша 10 пъти здравей, и вече имам 2 срещи за деня. Но народът беше по-свободен, не учеха много, не работеха. Имаше повече доверие, по-малко лъжи, по-малко надуване и суета. Сега претенциите са до небето.
От много години съм отписал онлайн запознаването. Пак, горе долу отива 15г. Ни форуми, ни сайтове, ни фейсбуци. Имам си и философско обяснение, но да не разводняваме Simple Smile

# 77
А, познавам едни хора дето се ожениха след запознанство в Тиндър, не е много романтично де...
Но нали точно това говорим, че в днешно време за някои хора е малко трудно човек да се запознае с хора , освен ако не е онлайн първо.

# 78
Моите приятелки /неомъжените/ все ме карат да им търся мъже, а аз все им се чудя те как не могат да намерят. Ще взема да им кажа за форума. То тук бая мъже си търсят жени. Всички са тузари, образовани, високи и богати.

# 79
  • София
Аа, чакай малко.
Да не стане като "ти търсиш ли си сериозна връзка" "търся си, ама не с тебе" Simple Smile

# 80
Да Тангра, аз това от форума го научих. Но аз не общувам с мъже и на мен ергените ми са полезни. Един вид да видя какъв е пазара. Тоест да разбера дали приятелките ми са претенциозни или просто мъжете са си такива. Нямам реална преценка, честно казано.

# 81
Това че някой търси нещо не значи, че ще стане само защото и друг търси същото, например приятелство или връзка. Хората търсят да си паснат, да им е приятно заедно или да се влюбят, ако говорим за връзка.
Последните месеци единствено ми пишат разни мъже във фейсбук, които искат да се виждаме веднага след първото изречение 🙄  и усещам че е защото им е скучно и изобщо не върви разговор, защо тогава да излизам  дори на кафе.

# 82
  • София
С ръка на сърцето казвам, макар да си изям някое проклятие. През последните години жените са станали ултра, мега, гига претенциозни.
Но аз не съм никой, та да оправям света. Всеки да се оправя както намери за добре.
Simple Smile
Повечето мъже, също както и повечето жени търсят сериозна връзка. Въпросът е, че всеки се цели в топ 5% от другата страна. Което просто няма как да стане.
Ако някоя дама е успяла да се домогне до едно преспиване с някой мъжкар, това не означава, че тя е на неговото ниво. И няма смисъл да си търси подобен за сериозна връзка.
Ако някой си търси сериозна връзка, включително и приятелство, познанство (за което е темата), ще е добре да си даде сметка какво той "дава" като стойност, и какво изисква. Да го разпише на един лист, разделен на 2.
И ако не му се получава, малко да коригира баланса. Малко като на пазар, но така работи природата.
Някак, ако имаш 0ла интереси, скучен си, скован си, страхлив си, не си енергичен, няма как да искаш някой хвърчащ, с 5 хобита, бизнес и работа. Освен ако не предлагаш нещо друго уникално.
А и е хубаво да се огледаш не къде е отсрещната страна, а къде е конкуренцията Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 23:03 от Танграта

# 83
Тангра, какво да не разводняваме, това е темата, приятелю.
Баш по нея си пишеш, както и аз, и другите сладурани над и под нас. Wink

Последните 3-5 г. с доста жени онлайн съм се виждал, съвсем нормални.
И с няколко "от улицата", както и приятелки на приятелки.
Прав си за коренно променените хора, поколение, и преди 15 г. какво беше.
Но няма как да "отпишеш". Всяко 3-то, да не кажа 2-ро познанство вече е в нета, свикни.
Аз все още нямам профили никъде, и не смятам да си правя. Хоризонтът със сигурност е по-тесен, но така ми е добре. Предстоят ми много неща близко време, откъдето тепърва много хора ще срещам, и никак не ми до соц.мрежи.
Прав си и за "претенциите", и тук не говорим само за "луксове и глезотии", които чакат "на вратата" от следващия на опашката, ако ти не можеш да им го "предложиш". Не гледат човека отсреща, а незначителните неща.
Също общуването няма нищо общо с преди. Нагаждаме се, но в повечето случаи се дразниш, защото знаеш какво беше, и какво е нормално.

Кристина, не съм съгласен, казвал съм го много пъти - да, 50% сте майките, обвързани, щастливи, с деца и т.н., чудесно. Някои сте много готини.
Други 20-30% са възрастни дами, не са за млади мъже, като колегата над мен, като Пирончо, какво остава за мен, Агента, Иванов и др., и другите 20-30% са млади жени в диапазона 23-32. Wink
Е, ние от тях се интересуваме, а с вас си лафим, дробим лаф, сега ясно ли е?

Кристина, отново не - ще кажеш на френдките си, че тук има готини пичове, а вече кой, какъв е, всяка ще, или не разбира. Ти какво си мислиш, че от вратата за краката ще се обяснявам какъв съм, и какъв не ли?
Не се подхожда клюкарски и кифленски, а зряло и с финес.
Отгоре-отгоре, няма бързане, карти се разкриват постепенно двустранно едновременно.
Бит пазар не е, ако някои смятат, че е. Също, Кристина при мен да не очакват "наготово" нищо, ако разбираш какво ти казвам. Както и аз не очаквам.
Сега друг е въпросът, че прочетат ли ме, ама трезво, без емоция, много ще се откажат, защото ценностната система ни е коренно различна. Даже няма и да стигаме да се обясняваме за "потенциал" и кой какво.
Още по-малко пък коя за какво и закъде бързала, и тиктакала Misc Alarm Clock.
Аз, мацки, не бързам. Wink
Това го казвам за архив, използвайки те, защото много искат "сега, веднага", еми да си искат.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 23:18 от FragranceFanatic

# 84
Тангра, аз смятам, че и мъжете са с твърде високи изисквания. Мега красавица, секс богиня, поне 5000+ заплата, само тях да гледа и да обича, отделно и да е домакиня и за децата да се грижи и още и още. Никой от двата пола няма толкова сили да угажда.

# 85
Ако човек се влюби забравя всички други изисквания и идеализира човека, друг е въпросът, че после разочарованието е по-голямо.
Но мъжете са позабравили как да ухажват или аз все попадам на такива интернет хора, които бързат да се видите и т.н. Но нямат време да те опознаят.

# 86
  • София
Темата е много обширна.
Не не са с високи изисквания. Само че не знам дали може да се обясни синтезирано и сбито.

Не знам откъде ги извади тия изисквания. Дори аз не ги искам. А аз съм бая претенциозен.

Напротив, мъжете не са забравили как да ухажват. Изискванията за ухажването са се вдигнали драстично.
Навремето нямаше кой знае какви сложни ухажвания. Вярно и че не съм общувал с прекалено възрастни жени.
Ти ме харесваш, аз те харесвам, хайде да се видим. Кафе, разходка, целувка, ела у нас на кино и тн.

А сега, ама той какво си мисли, ама какво ще си помисли, ама за какъв се мисли, ама за каква ме мисли, ама нямам време, ама вече няма да ме минават така.
А единственото е наранено его, несигурност, страх, усложняване.
Ами в крайна сметка, ако вие самите не сте сигурни в това, което предлагате, ясно че може само от скука да е поискал да излезе с вас.

# 87
Ти ме харесваш аз те харесвам.... това не е никакво ухажване. А това някой да иска да излизаме само защото ме е видял на снимка във фейсбук и сигурно го пише на още 10, обезличава жената  и много ясно че е от скука.
Едно време не е ли било той да е щастлив дори само от факта,  че тя само се е подала през прозореца, след като е стоял дни и часове под него, и след стотици разменени писма. И в сърцето им да лумва пожар след като се видят  ...

# 88
  • София
Ами аз не знам сложни флиртове и съм просто устроен човек. Математик.
Аз не умея игри, манипулации, да мисля едно, да казвам 2ро, и да целя 3то.
Затова и обичам простичките неща. При мен винаги хубавите свалки, с хубави връзки са били такива.
Колкото повече си знаеш стойността, и си уверен в нея, а също и виждаш стойността на острещния, толкова по-малко е необходимо сложности и игри.
Принципно все още има мегдан и за такъв тип отношения, но те предполагат някакво социално познанство, общи приятели, работа и тн.
Ако с някой сте съвсем непознати, има повечко тестване и бариери.
И точно в това е основният проблем на всички напоследък.
Светът се над-национализира, всичко стана едно село, всеки общува със всеки, но пък има повече недоверие.

Аз не знам поне малко красива жена, която да не флиртува с много мъже, сравнително по едно и също време.
Буквално пред очите ми, на едно и също място е поне с 2-3-4, почти по едно и също време.
Това е инстинкт. И жените са доста по-непостоянни в това отношение. Защото не са направили избор.
Няма жена, която да не съпостави няколко мъже. И съответно им пуска нишани, за да ги прегледа, какво ще излезе.

Сега, ако сме Дон Кихот, и в цялото село има само 1 дама, дето "става", може и да я чакаме под прозореца.

Така или иначе, стотици писма ПРЕДИ свалката е имало сигурно в 17ти век. Стотици писма СЛЕД свалката е имало в началото на 20ти век. Та не знам, аз си мисля, че съм със остарели схващания, но това е меко казано извън времето.

Ако никой не стои под прозореца ти, шансовете са, че ти си с претенциите. Може и да е обидно, но такава е природата.
Ако наистина струваш, доста мъже ще се излъжат, и то за сериозна връзка.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 00:00 от Танграта

# 89
Тангра познавам няколко свободни жени/ без деца/ и десетки свободни с деца.
Тези без деца са усилено ухажвани, обаче тези които ги ухажват не биват одобрявани. Един беше подарил на една приятелка телефон за 2000 лв. Без да е спал дори с нея. Сега/Да кажем съм по-елементарна жена, не съм интелектуален тип/ и супер се впечатлих. Тя обаче грам не го ще. Моят мъж никога няма да даде толкова пари за телефон, и като му казах, какво правят другите, неговия коментар беше: - Ами тя за това си ходи с кучето.
Та толкова с ухажването. Която е искала се е омъжила. Която не иска, търси причина.
Една друга ми рева една сутрин в метрото, как нямала деца. По принцип не се занимавам с чуждия живот, щото и от моя съм си в шок, обаче ми стана много жал, като я слушах. Тя уж за пари и образование не изисквала. Сетих се за едно момче, според мен не е лош, не пие, не пуши, висок е , викам си айде ще му пиша да и прати покана във фейса, да излязат. Прати и той покана, прие го тя, и следполовин час ми се обажда, не то искам тоя. Направо се препотих докато му обясня, че и тя не знае какво иска и че ужасно съжалявам.
Тия с децата не са особено желани, едно че чужди деца никой не може да трае, второ, че някои нямат и достатъчно пари, та очакват и някаква помощ. Така че с възрастни жени, / около 40 сетте/ май си е мисия невъзможна.

Общи условия

Активация на акаунт