Как/къде създавате нови познанства?

• 10 362
  • 251
  •   1
Отговори
# 60
Ххахах, Криста, ще почина с теб, щях да се задавя със зърното черно едро грозде Flowers Grapes, а с включванията на Боси, още повече.
Голям си образ, Кристаа. Laughing
Викаш мъжо ти иска да те "гони" от вкъщи, как така само "по работа" ще те търси някой, я марш малко на въздух и сред хора. Mr. Green
Нормално да те търсят, ако знаят, че си работна пчеличка и могат да те "муфтят".
От теб зависи да приоритизираш на кой, с какво.
То и аз съм така, но но се "раздавам" на всеки и за всеки, само защото "поискал". Wink
Криста, какво означава да "задълбаваш"? Rolling Eyes
За някои неща има нужда, ама за повечето...

~Канела~, намери баланс. И тук можеш да общуваш, има всякакви хора. Simple Smile
Добре си дошла.
На въпроса "къде", навсякъде, въпреки че сега много са се изолирали ментално, но иначе си хойкат.
Зависи и от кой град си, ако си от София, имаш много шансове и възможности. Wink

Peyру
, да, на работа не "вадим и слагаме".

Навсякъде, постоянно... Но не приятелства, по-скоро познанства.
Защо така "окончателно"?
Предубедена си към хората?
Познанства имам 100-ци, и?

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 21:41 от FragranceFanatic

# 61
В началото темата не беше ли за приятелства?

Не - темата поначало си е за познанствата, поради малко приятели.

Често си мисля как и къде човек среща нови приятели, ако работи на едно и също място и вече е завършил образованието си. От София съм и повечето си приятели съм срещнала или по време на образованието си, или на работното място,  или в квартала като дете. Много от приятелите ми редовно ми казват, че са самотни и много от старите им познанства вече са охладнели  и в общи линии се броят на пръсти хората, с които могат да пият едно кафе, например. Става дума за млади хора на по 20-30, без деца, често и без гаджета. Стават ли по-самотни хората с годините, случва ли ви се да сте самотни и да страдате по стари приятелства, срещате ли нови хора, с които да излизате и къде ги срещате?  Ще ми е интересно да прочета мненията ви Simple Smile
Я пак!

# 62
poni69, дори да се венчаваш за някого нали преди това си се запознал с него някъде, и не винаги точно в тиндър или на улицата, или в бар, понякога точно сред приятели или други общи познати. А и след венчавката нямаш нужда само от него да общуваш, трябват си още близки хора, с които да споделяш преживявания.

FragranceFanatic, от началото на пандемията съм виждала много малко познати хора, какво остава нови да срещна и да останат. А това с писането онлайн не е точно същото като живото общуване. Иначе имам приятелка, с която се запознах точно в една фейсбук група и вече години се виждаме и сме близки, една от малкото, с която през времето на изолация продължих да се виждам.
Живях в София, но в един момент не издържах и се преместих, че навсичко отгоре работя от вкъщи.

# 63
  • София
Е, ако не живееш в София, как очакваш да се виждаш често с познатите си.
А и естествено по-трудно ще се запознаваш и с нови хора. Все пак, трябва и малко числа.

Не казваш къде си, ти си знаеш, но там колко хора има. Отделно критерии, пол, възраст, вид, образование, ангажираност и тн.

# 64
  • София
Минах 40 и като изключим старите ми приятели от десетилетия, пръснати из целия свят, с много от които се отдалечаваме постепенно поради различни битиета, нови познанства имам от различни места. По принцип съм контактна, но интровертна.

Приятни с ми обаче познанства по интереси, работа и хобита. Имам много приятели по работа. Работя предимно с мъже, повечето не в бг, в софтуерния сектор. Познанствата ни не са само виртуални, защото имаме лични срещи по проекти и конференции. Ами забавни са ми. Дори с разлика в културата, възрастта и прочие - пак е готино да общуваш с интелигентни и различни хора. Това са приятелства от друга графа. Не такива, които ще поканиш на сватба или погребение. Но такива, с които можеш да се смееш, да обменяш новини, професионални и световни, да обсъждаш интереси и политика.

Мисля, че такава храна за ума е важна, особено с напредване на възрастта.

# 65
  • София
При професионалните има един тест.
Дали като смениш фирмата ще продължите да поддържате връзка.
И дали комуникирате само през служебните канали.

Аз също съм имал много приятни познанства с интелигентни хора в различните софтуерни фирми. Но единици остават, след като смениш фирмата.

# 66
Е, ако не живееш в София, как очакваш да се виждаш често с познатите си.
А и естествено по-трудно ще се запознаваш и с нови хора. Все пак, трябва и малко числа.

Не казваш къде си, ти си знаеш, но там колко хора има. Отделно критерии, пол, възраст, вид, образование, ангажираност и тн.
Е,  аз от точно месец не живея в София, да се преместя обратно имаше причина и тя е точно, че започнах да се чувствам самотна.

# 67
  • София
Аз горе говорех за тези извън служебните канали и фирмената йерархия. След смяна на компанията включително.

# 68
~Канела~, направила си си го още по-трудно. Simple Smile
В София се случва всичко, аз не мърдам оттук, няма да се местя заради жена, или някой друг. Тя ще дойде тук.
Сега хипотетично ме караш "да те гоня". Wink
Шегувам се.
Вече, ако говорим за бизнес, работа, налагаща пътувания, командировки, това е друго. Ако има "преселване" ще е извън БГ, но не и извън София.
Между другото, много обичам канела, било в сутрешното кафе, или парфюм, или някакъв сладкиш, десерт. Wink

Мелинда, ясно е това за "интерсите и хобитата", но не да се вторачваме.
Аз съм се зпознавал и съм искал да опознавам жени, заради самите тях, харесвал съм ги, като жени.

# 69
ФФ, мъжът ми смята, че ме използват, аз не смятам така. Колкото си дал за другите, толкова си и получил, макар и не от тези, на които си дал. В природата нищо не се губи.
На мен не всички хора са ми приятни. Има едни такива премерени, да не се изложат нещо, не споделят. С тях какво да си говориш, освен за времето. С такива не общувам, не са ми приятни. Ако някой е себе си, каже си какво го боли, какво то сърби, може и да се сприятелим, с другите избягвам контакти.

# 70
  • София
Остави тази работа с Природата.
Аз си смятам времето. Ако мога да помогна без да се лишавам от прекалено много време, ще помогна. Ако ще отиде много време, няма как, аз и без това нямам достатъчно време за себе си.

# 71
  • София
Ми... Аз мислех че темата е за познанства. Затова и споделях опита си за социално общуване.
 Не знаех, че за интимни запознанства/интереси споделяне се обсъжда. Кой каквото търси - намира. Simple Smile

# 72
Тангра, най-голямата загуба на време е тоя форум, но от както съм забременяла първия път, все тук вися.

# 73
  • София
Така е. То поне някакви познанства да излизаха от него, ами ...
Simple Smile

# 74
Навярно си много искрена, Кристина, свестна, оттук наивна и идеалистична, въпреки вече много зрелите ти години.
Има го момента "нещо, откъдето идва, там се връща", или даваш и то ти идва от друго място, много добре разбирам.
Давам пример с любимите ти пари - давал съм за нещо на някой, или за нещо, което съм могъл да спестя, ама после ми се връща от друг.
Да, колело е всичко, но не и да не знаеш какво е "използвачество". Wink
За другото съм съгласен, и при мен е така. Simple Smile

Убиваме време, да, няма лошо.
Тук едно от местата. Имам и други неща, с които се занимавам, не е само тук, имам си и хобита.

Тангра
, не си се осмелил, не си драснал ЛС и готово, какво толкова "сложно" има?
Въпреки че аз рядко драскам, или трябва някоя много да ме е впечатлила и да ме кефи, или да не съм прекалено "офф-топик", и за да не спамя, драскам ЛС.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 22:37 от FragranceFanatic

Общи условия

Активация на акаунт