Как/къде създавате нови познанства?

• 10 421
  • 251
  •   1
Отговори
# 135
Но в момента тази зима, може би и пролет, не е много до "контактвания", въпреки че го правим.
Определено много хора се затвориха хипохондрично с кризата.
А се очаква сега и икономическа такава.
Няма спор по тоя въпрос, не завиждам на тези, които са млади и сингъл сега.

# 136
За продавачката коментирах това мнение:

Когато човек е настроен на вълна търсене на нови познанства, той го излъчва, стреми се към това. Можеш да ги срещнеш къде ли не, спрямо интересите. Ето, снощи ходих да избирам вино и се заговорих с продавачката. За виното, какво пием, кога, защо го пием, по колко го пием и т.н. Днес отново се видяхме, този път обсъдихме други неща и ето едно ново познанство, стига да искаш да го поддържаш. Това може да бъде всеки.

Иначе темата пак стана надцакване кой е по-по-най-интелигентно общуващ и можещ.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 10:45 от Анонимен

# 137
  • София
Аз миналото лято бях на 50г юбилей, тип "сватба". Добре, че имаше голям балкон, та в един момент се отцепих там да пия кафе. Иначе участвах в купона де.
Като си мълча цял ден вкъщи и най-тъпите приказки с касиерката са ми мили.

# 138
Orion, много младите 20-26, че и чаак до 30 годишни жени имат нужда от приземяване, заземяване, пренареждане на чакри и бръмбари Animal Beetle, буболечки, че много летят в облаците. Nature CloudNature Dash
Ако кажа, че досега съм го правил, напоследък все по-рядко, защото няма нужда, бързо запознанство, и още по-бързо става ясно кое какво, и всеки по пътя.
Да не кажа, и че много 40 годишни има, като Криста.

Да ти кажа, не знам.
Аз се запознавам непринудено, а не "излъчвайки екстровертност".
От само себе си.
А лафчето и флирта са ми ежедневие, дори с мацките от Rois, откъдето си купувам ядките, или из банките, просто примери елементарни. Разтушвам си, приказки, съчетание полезно с приятно.

Всеки случай използвах на Бамбита постчетата, за да се видя отстрани, защото в много ситуации съм го карал, като нея - натъртвания, оборвания, в което няма смисъл никакъв. На моменти също го правя, но гледам наистина да отсявам, въпреки че който може да те разбере, ще те разбере с една дума, а другият, колкото и да натъртваш и да се "тръшкаш" - няма. Все пак говорим за познанства, общуване.
Мне, Бамби, забавлявам се, използвам, където, каквито фрази и идиоми, "народни поговорки" преценя, никак не се взимам насериозно, колкото и да съм, но това е отделна тема.

Много ми е забавна.
Но има нужда да се доказва, много е млада, колкото и да е "непризнаваща авторитети". Wink

Параход, така е.
В смисъл, че им "звиждаш", че не е лесно и изкривчено всичко, мисля това искаше да кажеш. Simple Smile

# 139
За продавачката коментирах това мнение:

Когато човек е настроен на вълна търсене на нови познанства, той го излъчва, стреми се към това. Можеш да ги срещнеш къде ли не, спрямо интересите. Ето, снощи ходих да избирам вино и се заговорих с продавачката. За виното, какво пием, кога, защо го пием, по колко го пием и т.н. Днес отново се видяхме, този път обсъдихме други неща и ето едно ново познанство, стига да искаш да го поддържаш. Това може да бъде всеки.

Иначе темата пак стана надцакване кой е по-по-най-интелигентно общуващ и можещ.
Какво не му разбираш на примера? Къде казах, че всяка продавачка дето ти каже добър ден е ново познанство. В коментара бях писала за химия между хората. Сякаш те прочитат. Самата тя имаше нужда от разговор, не беше просто любезна. Сподели защо е започнала да пие вино, дори и когато е сама. Освен това не става дума за София, а за място, където мога за я видя всеки ден. И можем да излезем на кафе, да. Прекрасен човек се оказа. До сега никога не бях общувала с нея, но тя е видяла нещо в мен, което я е предразположило. Не ти допада моят пример, подмини го. Всеки е различен.

# 140
Бамбина, явно пак не се разбираме, защото не съм "скачала" на никого, и определено не си ме "тригърнала" Joy. Изразих мнение, че такъв тип хора и поведение като твоето ме натоварват, тоест не на всеки би му харесало да му навлизат в личното пространство. Нали има място за всякакви мнения в темата или можем да отговорим, само ако сме суперположителни и пренавити като мотиватор на лайфкоучинг събитие?! Да не помислиш, че ти скачам сега, нещо сме изгубени в превода с теб, тъй че просто не "кликваме" и не е нужно да отговаряш на всеки мой пост.Joy

# 141
В темата има много полезни идеи и за места и начини за запознанство, и за това как ни виждат или не ни виждат околните, и за доста други моменти.
Всеки ще вземе според възможностите си.

Няма нужда от шеймване на тези, които търсят общуване или успяват да създават познанства.

Пс - относно продавачките - мен една ме светна за народни танци и ходихме няколко пъти да плуваме заедно. Поле завърши и напусна магазина до нас, за съжаление. Дребни неща едни такива, не сме станали задушевни приятелки, но поне аз имам нужда и от незадушевни контакти.

# 142
  • София
А лафчето и флирта са ми ежедневие, дори с мацките от Rois, откъдето си купувам ядките, или из банките, просто примери елементарни. Разтушвам си, приказки, съчетание полезно с приятно.
Абе гледаме, че и из форума ти е ежедневие и си голям дон жуан. Какво остава за павилиончето с ядките и банките Simple Smile
Навремето имаше един американски лаф "кейборд жокей".

# 143
Флиртаджията си е флиртаджия навсякъде. Лаборатория е било най-шантавото място, където съм се натъквала на такъв.

# 144
Orion, много младите 20-26, че и чаак до 30 годишни жени имат нужда от приземяване, заземяване, пренареждане на чакри и бръмбари Animal Beetle, буболечки, че много летят в облаците. Nature CloudNature Dash
Ако кажа, че досега съм го правил, напоследък все по-рядко, защото няма нужда, бързо запознанство, и още по-бързо става ясно кое какво, и всеки по пътя.
Да не кажа, и че много 40 годишни има, като Криста.

Въобще не разбирам защо ми го пишеш това, какви бръмбари, какви приземявания... Или просто още един повод да говориш за себе си. Интересно ми е какви контакти може да има човек, в чиято вселена има място само и единствено за него самия, но от друга страна не ми е интересно, защото е ясно.

Monet, извинявай, не съм имала намерение да те засягам, просто ми стана интересен примерът ти. Лаф да става.

# 145
Oryon, разбирам. Просто няма как да се даде уникален съвет или конкретно място, просто защото не знаем нищо за питащия.
Иначе, ако ми е мега самотно , най-вероятно не съм в средата си( и аз се чувствам по подобен начин ) тогава бих предприела някаква коренна промяна. Смяна на работа, дори град или държава. Понякога раздялата с всичко старо, отваря вратите на новите неща и хора да дойдат в живота ти.

# 146
Orion, не се смятай за "специална", няма такива.
Естествено, лаф да става.
Не ти пиша "лично" на теб, ако съм искал, минавам на лични.
Коментирах коментарчето ти за "надцакването", или не помниш какво пишеш. Не е задължително да се "цитира" всеки път.
Естествно, че всеки говори "за себе си", от себе си, изказва свое виждане, мнение, опит, и т.н.
Ти от чие име говориш, от на комшията?
Ако не ти е приятно не ми отговаряй, но това не означава, че аз няма да използвам "мисли, думи и фрази" за себе си, не държа всеки да ми отговаря.

Тангра, хаха, мислих да едитна поста си и допълня, но ти го написа.
Естествено, че и тук, навсякъде, че кЪ. Mr. Green
Както дойде. Дозапълваме и убиваме време.
Тук по-скоро се забавляваме, почти всичко е "преслушано" за толкова години, рядко да се появи нова звезда Mr. Green, а такава да ме "отвее" още по-малко, oще повече пък тук.
Но има готини дами, с които списвам с кеф, няма "похотливост" в мислите, и други, с които обичам да се "гъбаркам", като шемета Криста.
Хубаво е човек да познава "средата", Тангра, където и да е.

Монет, ти не беше ли омъжена, каква самотност? Rolling Eyes

# 147
  • София
То хубаво да познаваме средата, ама и малко живота трябва да познаваме. Че многото "игра" бие на фалш. И то колкото повече, толкова повече. А тука все сме хора с опит. Повечето, де! Simple Smile
Аз мъже с опции, които да са така "игриви" не познавам. Но щом те влече Simple Smile

# 148
FragranceFanatic, по-скоро не в средата си се чувствам, а от там и някаква самотност. Омъжена съм, да, но човек има нужда и от друг вид общуване. И понеже явно съм капризна, трудно намирам от "мойте".

# 149
Те хората и да са омъжени могат да се чувстват даже още по-самотни, това ако решаваше всичко...

Общи условия

Активация на акаунт