На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 954
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
О да аз пропуднах да споделя че съм ходила веднъж и фабриките са ми ясни с изключение на обувките (пропуснахме табелите) та главната я минахме набързо и сега се надявам да и отделя повече време в проучването. Видя ми се с много по интересна стока от Одрин 😂

# 121
  • моята мила родна страна
Момичета,а аз все забравям да ви питам. Тези глинените съдчета от киселото мляко могат ли да се ползват във фурна ( като гювече) или не са предназначени за термично ползване?
Това ли е млякото https://www.migros.com.tr/eker-comlek-yogurt-1-kg-p-bed239 ?

# 122
Ивче, този тахан Sarella е от Онур, другият е от Мигрос. И двата са на нормалните щандове, не на диетичните. Цена... Май по 25 лири.

Чайника с чашката е на редовна цена, да. Под 15 лв. се върза. Имаше и много чинии, солници и тн с коледни мотиви.

# 123
  • Пловдив
Момичета,а аз все забравям да ви питам. Тези глинените съдчета от киселото мляко могат ли да се ползват във фурна ( като гювече) или не са предназначени за термично ползване?
Това ли е млякото https://www.migros.com.tr/eker-comlek-yogurt-1-kg-p-bed239 ?

Да, това е.

# 124
Момичета, а  как стои въпроса с пушенето. Щом и на вън, и вътре трябва да си с маска, има ли определени за пушене места? При нас баща ми ни е шофьор , а той е страстен пушач и ако ще трябва цял ден да ни търпи да обикаляме магазините, пък и да не пуши трудна работа ще е да го навием да ни закара.  SmileySmile

# 125
Момичета, а  как стои въпроса с пушенето. Щом и на вън, и вътре трябва да си с маска, има ли определени за пушене места? При нас баща ми ни е шофьор , а той е страстен пушач и ако ще трябва цял ден да ни търпи да обикаляме магазините, пък и да не пуши трудна работа ще е да го навием да ни закара.  SmileySmile]

Забелязала съм, че турците много пушат. Търговците си излизат пред магазините, запретнали маска под брада ( ако изобщо имат- при моето пребиваване имаше доста тамушни без маски) и си пушат на входа до магазина. Пушенете е позволено на открито, на закрито не съм виждала.

# 126
Прибрахме се и ние от първия ни шопинг в Одрин Simple Smile
Ами, доволни сме Simple Smile
На отиване минахме през Лесово, нямаше никакви коли в 6ч сутринта. После обиколихме малко с колата, докато се ориентираме кое къде е. Намерихме борсите за препарати, напазарувахме доста добре. От там, слушайки други българи, с които се засякохме на препаратите, отидохме в новия БИМ. Хората, ходят редовно, знаят какво да вземат. Ние взехме по един пакет кашкавал и сирене, че ме беше страх как ще минем КПП-то. Заради праховете и препаратите  ми беше притеснено. Викам могат ли и заради млечните да се заядат...
Купихме баклава и локум.
В 10ч отидохме в Ераста. Взехме основно дрешки за децата от Уайкики, като повечето и тук ги има, ама айде Grinning Ние с мъжа ми нищо не си взехме, а той се точеше на Поло и Пиер Карден. На илзизане от мола, влязохме в магазинчета зад него, където има чаршафи на Тач - взехме по един комплект за децата и един за нас за 150лв общо.
Няма магазин (освен тези в мола), от който да не сме си тръгнали с допълнителна отстъпка и подарък! Имаме много да се учим от турците как се прави търговия! Дори и да не купиш нищо, те изпращат с усмивка, не като при нас да не ти кажат и "Довиждане!"...
На връщане минахме през Капитан Андреево, защото ни казаха, че митничарите на Лесово са по-гладни Grinning и може и да се заядат и да ни вадят багажа. (На отиване видяхме отстрани струпани доста неща...)
Пак ще идем, живот и здраве, като намалеят провизиите Simple Smile

# 127
Дайте съвет,мили дами,в Кипа,или в Мигрос да се пазарува?Май хранителният магазин в Кипа е Мигрос,но виждам накартата,че има Мигрос и до Марги!Къде ще ме посъветвате да пазарувам?

# 128
Момичета, а  как стои въпроса с пушенето. Щом и на вън, и вътре трябва да си с маска, има ли определени за пушене места? При нас баща ми ни е шофьор , а той е страстен пушач и ако ще трябва цял ден да ни търпи да обикаляме магазините, пък и да не пуши трудна работа ще е да го навием да ни закара.  SmileySmile
Ние бяхме 2 пушачки като ходихме. По центъра докато чакахме едното момиче пред Де факто пушихме до едно кошче, никой не ни отрази,въпреки че мернахме полицаи  да се разхождат. В заведението на открито,където хапнахме  имаше пепелници по масите,както и по-късно на главната където седнахме да опитаме турско кафе

# 129
  • София
Момичета,ако колата е лизингова и в талона пише името на фирмата,нужно ли е пълномощно в случай,че собственика на фирмата я управлява?

# 130
  • на Мелмак
А кой ще знае, че това е собственика на фирмата?

Мигрос в Кипа е 5М,а до Марги 3М.

# 131
Дайте съвет,мили дами,в Кипа,или в Мигрос да се пазарува?Май хранителният магазин в Кипа е Мигрос,но виждам накартата,че има Мигрос и до Марги!Къде ще ме посъветвате да пазарувам?
В Кипа Мигрос е много по- голям и съответно има заредени повече от нехранителните им артикули.

# 132
Момичета,ако колата е лизингова и в талона пише името на фирмата,нужно ли е пълномощно в случай,че собственика на фирмата я управлява?
И да не е лизингова, щом е фирмена има нужда от пълномощно.

# 133
  • София
Благодаря за отговорите.

# 134
Здравейте момичета,
искаме да отидем до Текирдаг на разходка и пазаруване!Ще Ви бъда благодарна,ако споделите какво да разгледаме,хотел и други интересни неща!Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт