На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 32

• 81 855
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Veni, за Дафлона... Колко хапчета е това?
60 таблетки (а не знам да имат друг вариант) са към 52 лири...
jovigirl, мъжът ми мърмори, по презумпция. Тук - нетърпимо. Затова ходим за 2-3 дни, та мърморенето се концентрира само в последния следобед, защото се притеснява за обратния път и минаването на границата. Всъщност една от причините толкова да обичам пазаруването в Турция е именно, че не мърмори (в по-голямата част от времето) и не смята колко пари тръшкам (той и не знае, реално).
Много пъти съм искала да отида без него, но ми е било съвестно, защото и той обича. Ей на, отидох... Ами, терсене ми беше. А и неудобствата от организираното пътуване в добавка... Като не съм шофьор и нямам сериозна женска компания за целта, изтърпявам минусите на съвместното пътуване. Защото плюсовете са повече.

# 406
Детско чувалче взехме от Ebebek, обаче бяха само с ръкави, нямаше без. Леко са умалени.

На каква цена вземате грилованите маслини?
И има ли нова стока в Поло, или продължават да зареждат новата колекция от преди 1 година? Благодаря предварително!

Нищо ново и интересно няма в Поло. Стари и по-стари модели.
Това, което купувахме в началото на годината намалено, сега е на редовна цена.
От към дамски палта и шуби, още по нищо.  Има само едно тъмно синьо палто, 1100 лири, ново и е интересно.
На мъжкото и детското пак нищо интересно.
Иначе летни трикотажни ризки с якички, памучни ризи с дълъг ръкав,чорапи и още останали летни на 70% намалени.

# 407
  • Най-красивата страна
За мъжете-ние винаги пътуваме с още едно семейство.
Когато мъжете или децата започнат да мрънкат ,обикновено се настаняват в някое заведение близо до магазина в който ще пазаруваме и ни чакат там.
До Марги например има чудесно заведение.

Винаги избираме хотел на стратегическо място-магазините да са наблизо или да е на центъра.
Така можем да ходим по женски на пазар,докато мъже и деца мързелуват в хотела.

За Daflon-да,60 таблетки са.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 18:24 от -veni-

# 408
  • Стара Загора
Радвам се че сте харесали сладоледа с халва. Аз правих и клипчета, качих ги в Инстаграм. Те ме карат да споделям на сторис и показват страницата, аз им викам знам знам 😁😁 ама няма Интернет тук и се смеят. Карах ги и да ме снимат. Много любезни бяха.
Помолих ги да смесят шоколад с шам фъстък, защото се опасявах да не е много сладка какаовата, но не. Ох, вкусотия е!
Ако имаше тук такъв сладолед, щях да си напълня кутия с халва. Не че с Фамилия няма да е ок, ама друго си е на центъра в Одрин да го хапна. 😁😁

Скрит текст:

Още не мога да се наситя на всичко с шам фъстък! Само едно парченце успях да хапна от катмата във Фарук и следващия път ще си поръчам цяла порция само за мен! И баница естествено. То по 3 хапки на човек, как да ти стане хубаво? 😁😁

Скрит текст:

Тоалетните им са много чисти! Предния път не успях да щракна, но ето сега..
Баклавата с мляко беше супер прясна и вкусна. Пълна тава изкарана точно. Обаче от другите доста обрано и половин празна витрина. За сметка на това и тя бе много прясна! Групата каза че им била суха, а сармите тежки.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 19:42 от iv4enceto_91

# 409
  • Варна
Veni, много интересно. Част от цените, които си писала, са актуалните в момента, а другите са буквално наполовина от официалните. Не знам каква е тази аптека, но няма никаква логика да продават някои медикаменти на цени от преди няколко години. Последно Дафлон е струвал 26 лири (и 69 круша, ако трябва да сме пунктуални) през май'2015. Предполагам, че същото е и с другите медикаменти, които са на половин цена. Много странно, наистина.
Трябва да има някакво обяснение, но аз не намирам такова. Това не е България, където всеки си продава, както си реши.

# 410
Ивченце, откакто си писала за този сладолед го мисля! Кажи сега, как стига до България, аз поръчах, но не ми донесоха, защото щял да се разтече до София (сигурно така щеше да стане). Сега  сънувам и профитеролите на Ондо. И тях поръчах, пък ми донесоха еклери (които изобщо не харесвам). Та, много искам този уикенд да отскочим, за да мога да ям, да ям, да ям...Ама ще видим дали няма да ни мине котка път.

# 411
  • Стара Загора
Ааа, не съм казала че си нося до България сладолед. Сънуваш нещо. 😁
Халва можеш, ама дондурма йок
... маалесеф. Купи си бялата Фамилия на Нестле. 😍 Много е добра!
Еклерите само веднъж ги купих, бяха ми сухи. Профитеролите харесах, ама не знам дали ще повторя. Все халва и баклава са ми в главата. 😁😁

Скрит текст:

Ето я и баклавата с мляко, направо е върховна и много греховна! Добре че взех на тримата по 1 парче, щото иначе..
Но гнездата от кадаиф с ядки са сухички и хрупкави. На Баклава Хаус бяха по-хубави. Може би ги сиропират повече.
Пълната средна кутия ми излезе 115 тл.

За приятелка купих от Фъстъкчиолу, че искала по-сочна. За 2 парчета Havuc Dilimi 17 тл май ми взеха. Много добре изглежда. Иначе 40 тл платих за средна кутия. Догодина ще си купя пак от там да опитам за справка, макар че ми изглежда по-сиропирана.

Скрит текст:

Баща ми от някакво място взел тая кутия за 35 тл. Вика ми 1 кг, ама ме съмнява. Разбира се 2 парчета каре с шам фъстък и останалата едва поръсена. Опитах от него, но не мирише така хубаво като Фарук... Каквото и да ме убеждават, че и от 40 тл била същата, ами за мен не е. Основата подгизнала от захарен сироп. Каза че имало и с мляко там иначе.

Скрит текст:

Относно мрънкането... И при мен е същата. Поне купил от някакви момчета на центъра с колички кутия с 50 маски за 10 тл, че и хубави. Тръгнах да ги търся, ама не открих. Надолу по улицата също продаваха в някакъв магазин, ама 20 тл искаха. Мерси. 😁

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 20:13 от iv4enceto_91

# 412
Аааа сега и баклава ще сънувам 😂😂😂

# 413
Добре, че не четох поста на ивченцето вчера, щях да прекаля със сладкото днес Simple Smile. А този път дори не погледнах баклавите.
И друг път сме ходили в понеделник, даже преди месец последно,  но така "овършан" за първи път виждам Одрин. В Мигрос и Бизим сутринта рафтовете бяха празни - ама наистина празни. Като след война. По аптеките също - каквото търсих, нищо нямаше. Не че не напълнихме колата догоре. На митницата само погледнах каква лудница е и ни пуснаха Simple Smile

# 414
Тази с мляко ме прободе в сърцето Heart жалко ,че скоро няма кой да ми се върже на акъла да отидем ,но много се надявам до края на годината ,ако не ни хлопнат кепенците да отидем още веднъж. 
Напълно съм съгласна, че тази от 30-40 лири няма нищо общо с тази от 120 май беше ,която взех. Нарочно взех мъничко и от евтината за проба , ами нямат никаква база за сравнение

# 415
Скрит текст:
Радвам се че сте харесали сладоледа с халва. Аз правих и клипчета, качих ги в Инстаграм. Те ме карат да споделям на сторис и показват страницата, аз им викам знам знам 😁😁 ама няма Интернет тук и се смеят. Карах ги и да ме снимат. Много любезни бяха.
Помолих ги да смесят шоколад с шам фъстък, защото се опасявах да не е много сладка какаовата, но не. Ох, вкусотия е!
Ако имаше тук такъв сладолед, щях да си напълня кутия с халва. Не че с Фамилия няма да е ок, ама друго си е на центъра в Одрин да го хапна. 😁😁

Скрит текст:

Още не мога да се наситя на всичко с шам фъстък! Само едно парченце успях да хапна от катмата във Фарук и следващия път ще си поръчам цяла порция само за мен! И баница естествено. То по 3 хапки на човек, как да ти стане хубаво? 😁😁

Скрит текст:

Тоалетните им са много чисти! Предния път не успях да щракна, но ето сега..
Баклавата с мляко беше супер прясна и вкусна. Пълна тава изкарана точно. Обаче от другите доста обрано и половин празна витрина. За сметка на това и тя бе много прясна! Групата каза че им била суха, а сармите тежки.
[/spoiler]
Ивче, има те в тяхното стори в Инстаграма.

# 416
  • моята мила родна страна
Тази баклава с мляко нещо съм я пропуснала...Предлагат ли я навсякъде? Вчера взехме от GURUROGLU и като че ли не видях такава, а доста се въртях около витрината докато избера.
А на мрънкащия мъж му казах, че следващия път отиваме с нощувка, аз да обикалям на спокойствие магазини и баклаваджийници, а той да стои в хотела и да си почива, като не му се ходи.
От друга страна, аз съм шофьор, но някакси не се виждам да ида без него.

# 417
  • Варна
Ивче, коя е баклавата с млякото, триъгълните дълги парчета ли? И какво е на първата снимка - поръсеното с нещо кафяво?
Последно пробвах баклава с каймак в Айчичек, тази с мляко същата ли е? Във Фарук така и не седнахме.

# 418
Тази баклава с мляко нещо съм я пропуснала...Предлагат ли я навсякъде? Вчера взехме от GURUROGLU и като че ли не видях такава, а доста се въртях около витрината докато избера.
А на мрънкащия мъж му казах, че следващия път отиваме с нощувка, аз да обикалям на спокойствие магазини и баклаваджийници, а той да стои в хотела и да си почива, като не му се ходи.
От друга страна, аз съм шофьор, но някакси не се виждам да ида без него.

и аз от там купих, но също съм я пропуснала,ако изобщо я предлагат де

# 419
  • Пловдив
Такава баклава с мляко опитах миналия път от Баклава хаус. И по точно докато избирах локума, момчето ме почерпи,ама някъде отдолу я изкара и аз не я видях. Но не ме впечатли много и затова не съм го разпитвала повече. Нещо не ми допадна, страндартната по си ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт