Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 609
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Солта пази йоннообменника. Слага се. Гланц може да не се слага, но и не блестят чак толкова съдовете.

# 151
Никога не съм ползвала гланц. На старата съдомиална и сол не ползвах, само комбинирани таблетки и нямах ядове. Съдовете си бяха супер, без надраскано, без захабено. След десет години обаче мотора сдаде багажа. Новата ми е на Лино, от една група с еуролукс, еми не съм очарована. Имам дребни уж забележки но се натрупват. Сол слагам вече.

# 152
  • Mediterraneo
Солта е специално за миялни Simple Smile Да не стават грешки.

# 153
Пак аз с въпрос. Когато приключи миенето и отворите вратата мирише ли на препарата? В смисъл съдомиялната, не съдовете?

# 154
Ако отворя веднага след края на програмата се усеща миризмата на препарата. Като изчакам малко се усеща едвам, мирише на свежо.
Съдовете не миришат. Това с Финиш Куантум таблетка - надра ми стъклени неща подходящи за миене в машина.
Сомат Голд гел по същия начин относно миризмата, не дере Simple Smile
Машината първия път измих празна с Феъри платинум Лимон - супер силно миришеше. С това съдове не съм мила и след нанесените щети май няма и да пробвам.

# 155
Солта е специално за миялни Simple Smile Да не стават грешки.

Разбира се, не съм се заблуждавала, че става въпрос за готварска сол Simple Smile

Благодаря на всички за отговорите, много ми помогнахте! Flowers Hibiscus

# 156
Аз не мога да се преборя с моя мъж да слага морска. За него е търговски трик и на инат и в предишната ни, и в сегашната миялна слага само такава. Нищо им няма и на двете засега, повече от 13 г. продължава да работи перфектно старата, новата ще видим.

# 157
Здравейте,
Поръчах си тези прибори от Вивре - https://www.vivre.bg/p-1108207/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0 … e=3&ch_id=321 и чак след това погледнах, че в описанието пише "Ръчно почистване.", което го разбирам като, че не може да се мият в съдомиялна.. Пише също, че са направени от инокс, което до колкото знам е другото име на неръждаема стомана и прочетох, че неръждаемата стомана се мие без проблем в съдомиялна. Не виждам логика...и не знам дали да рискувам и да ги пускам в миялната.
Някой от вас има ли подобен опит?

# 158
Но пише-лъскаво покритие. Върху инокса? И що за покритие?

# 159
На тази марка имахме такива прибори за готвене. Въпреки че изрично пишеше, че могат да се мият в миялна, се обелиха. А щом са дали, че не трябва, значи съвсем няма да станат за машината.
Иначе от Икеа имаме ножове, на които пише, че не трябва да се мият в миялна, но си ги мием и нищо им няма.

# 160
Но пише-лъскаво покритие. Върху инокса? И що за покритие?

Може би има повече никел...въпреки, че това не би трябвало да се назовава като "покритие", а по-скоро като съдържание на сплавта.

# 161
На тази марка имахме такива прибори за готвене. Въпреки че изрично пишеше, че могат да се мият в миялна, се обелиха. А щом са дали, че не трябва, значи съвсем няма да станат за машината.
Иначе от Икеа имаме ножове, на които пише, че не трябва да се мият в миялна, но си ги мием и нищо им няма.

Ами защо поръчваш втори път от тази марка, като вече веднъж са се доказали като некачествена изработка.
Ако можеш - върни ги.

# 162
  • София
Аз не мога да се преборя с моя мъж да слага морска. За него е търговски трик и на инат и в предишната ни, и в сегашната миялна слага само такава. Нищо им няма и на двете засега, повече от 13 г. продължава да работи перфектно старата, новата ще видим.
Все едно нищо не правите. По-добре не хабете солта. Отделно морската е с много примеси и боклуци. Солта за миялни е с различна йонизация от тази за готвене, което ги прави до толкова различни, че не могат да се заместват. Спасява ви факта, че сте с мека вода и не си личи особено, че йонообменника не работи.

# 163
Ами защо поръчваш втори път от тази марка, като вече веднъж са се доказали като некачествена изработка.
Ако можеш - върни ги.
Не съм поръчала втори път. Върнах ги, но отказаха да ми върнат парите, изпратиха ми друг продукт.

Все едно нищо не правите. По-добре не хабете солта. Отделно морската е с много примеси и боклуци. Солта за миялни е с различна йонизация от тази за готвене, което ги прави до толкова различни, че не могат да се заместват. Спасява ви факта, че сте с мека вода и не си личи особено, че йонообменника не работи.
А, въобще не му се бъркам, да слага, каквото иска, като се счупи ще купува нова Smiling Imp
Старата ни миялна вече е в град с твърда вода и продължава да работи. Новите собственици следват неговия съвет и продължават с морската сол.
Упорити и ние, и машинката Laughing

# 164
Пак аз с въпрос. Когато приключи миенето и отворите вратата мирише ли на препарата? В смисъл съдомиялната, не съдовете?
Мирише ако я отворя скоро след като е свършила. С таблетки мирише леко, с течен Сомат Голд по осезаемо, а с Феъри Платинум лимон - много, чак ми е дразнещо.

Общи условия

Активация на акаунт