Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 660
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
Извинявай но пише 14', 30', 50' след това 60° на 112 мин, за чаши на 6 0-91°, 50-60°  на 100, 120 мин,  60-70° шеф на 111-179 мин, на  бебешка на 154 мин. Еко на 254 мин. Не съм фен на бавните програми, затова купих тази. Феъри или калгон сте по -доволни? Видях някакви капсули 120 бр на добра цена. Ще звънкам на брат ми в Сф да ми праща като са на промо цени.

Според мен използвайте програмата 60 на 112 минути .  Няма таблетки калгон .  Преди Финиш са били Калгон . Но ако питате между Финиш и Феъри по доволна съм от Феъри . Бързите програми под 1 час не мият добре и не изсушават .

# 181
  • Sofia
Аз пък обратно по доволна съм от Финиш в сравнение с Феъри

# 182
Saxi Merinosova 683792, вероятно за 14 мин. имаш програма за изплакване, а за 30 мин. програмата е за чаши. Финиш не са само един вид. Аз имам различни видове таблетки  в момента- Финиш класик, Сомат, Медикс, Лидълски и прах  на Miele и Финиш/да поясня, че ги ползвам  на две различни съдомиялни/. Fairy All in One ползвам само за най-замърсени тавички и др. съдове. От всичките съм доволна. Последните Финиш ги купих точно от Лидл на промоция. Отделно винаги слагам сол и гланц на Медикс, Сомат или от Лидл.

# 183
Хехе, за чаши пише 30-50° всъщност аз съм обозначила само минутите. Вратата е малко халтава, лявата страна се отваря повече и се клаъи, надявам се като и се сложи вратичка да се отваря по-добре.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 19:15 от Saxi Merinosova 683792

# 184
  • София
Хехе, за чаши пише 30-50° всъщност аз съм пбозначила само минутите. Вратата е малко халтава, лявата страна се отваря повече и се клаъи, надявам се като и се сложи вратичка да се отваря по-добре.
Bнимавай само да не я посучеш докато я ползваш така, че после ще береш ядове след време.

# 185
Saxi Merinosova 683792 можете да отрежете едно ПДЧ (и дръжка да му сложите) по размера на упътването към Съдомиялната и да го монтирате, за да я ползвате спокойно. После да го свалите и да сложите предвидената вратичка.
Ние точно това направихме, защото иначе единия отваря и държи - другия зарежда съдовете. Не е удобно. Отделно фиксирахме машината и странично въпреки, че ще се преправя кухнята в един момент. С идеята да не посучем и прецакаме машината.

# 186
Здравейте.
Скрит текст:
Смених си фб. Стар ми е, правен от едно съседче. Сакси е съкращение от Sara Ksenakis, сега си промених фб кмето да е реално но не се променя тук;)
Така. Днес случайно намерих упътването на машината на немски, имаше и опция бг. Преведох го, направих екранни снимки. И тръгнах да сменям мястото на втората кошница. То тези водачи, телескопични ли се водят, те са едно менте с извинение. Самите водачи не мърдат, на горните от двете ролки уж трябва да седи кошницата.
И реших по описание да сложа на горна ролка абсурд, не влиза и това е.
Сега майка ми се ядосва, вика да си го върнем на старото положение, пак не стана защото водачите някак си се разшириха и сега втората кошница си е над миялната. Като дойде половинката да пробват с майстора. Аз повече нищо няма да пипам. Wink

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 20:28 от Saxi Merinosova 683792

# 187
  • На брега на реката
Ама то, няма как да смените местата на ролките и водачите. Обикновено, позицията на горната кошница, се променя от самата кошница, а не от водачите или ролките.
На предишната ми машина, както и на тази, отстрани на самата кошница, има едни "бутончета/палчета" и като ги "щракна" се вдига на горе!
За да я върнете в предишната позиция, извадете тапите на водачите/релсите, сложете кошницата и отново поставете тапите. Огледайте самата горна кошница отстрани и вижте за палци или бутони, с които да се промени позицията/нивото!

# 188
  • София
И на моята се променя от самата кошница, без да се вади. Нещо се щракваше и издърпваше ли, не помня, никога не ми се е налагало да й сменям позицията, освен от любопитство в началото. Но със сигурност не съм я вадила от релсите заради това. Щом имаш уътване - там би трябвало да пише, че и картинки да има.

# 189
Здрасти, не може да не се вади, пише ясно тея тапи сивото накрая се измества и се вади и се бута обратно, да но като я слагахме пак назад просто самите водачи не са ок а са някак разширени. Абе какво да ви кажа, неука съм в тези нови технологии.

# 190
  • пловдив
Здравейте ,включвам се с питане.
На гости съм при майка ми ,ползва миялна  Ariston на около 3г.От около месец се забелязва нещо като мухъл в долната част ,където е перката .В отвора ,в който се оттича водата се забелязва същото.При някой програми ,забелязвам ,че съдовете са мокри след приключването им.
Ще се обърнем към сервиз ,но ако споделите дали може да направим нещо преди това ще се радвам.
Благодаря предварително!

# 191
  • Велики Преслав
На гости съм при майка ми ,ползва миялна  Ariston на около 3г.От около месец се забелязва нещо като мухъл в долната част ,където е перката .В отвора ,в който се оттича водата се забелязва същото.При някой програми ,забелязвам ,че съдовете са мокри след приключването им.
Ще се обърнем към сервиз ,но ако споделите дали може да направим нещо преди това ще се радвам.
Благодаря предварително!

На не всички програми съдомиялните сушат. Запмухъла единствено може да почистете филтъра

# 192
Благодаря предварително!
При кратките програми под 1 час е нормално съдовете да излизат мокри . Просто няма време . За мухъла пуснете програма на 70 градуса с повече препарат за почистване  с повече вода или допълнително изплакване. Каква програма полвате обикновено и на колко градуса е ? Напишете модела моля.

# 193
Flower, вратата на миялната затворена ли стои, когато не се използва? Ако да - може от това да образува плесен вътре.
Когато не работи миялната вкъщи я държим на полуотворена врата.

# 194
  • пловдив
Flower, вратата на миялната затворена ли стои, когато не се използва? Ако да - може от това да образува плесен вътре.
Когато не работи миялната вкъщи я държим на полуотворена врата.
Здравейте,не знам точния модел,загубена е книжката към нея.
Пуска се на сравнително дълги програми по 2-3 часа,но прави впечатление напоследък,че времето на програмата се удължава и понякога продължава 4-5

Общи условия

Активация на акаунт