НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - ТЕМА 8

• 42 185
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Някой може ли да сподели как се дезинфекцира използвана помпа за кърма. Дадоха ми, но се чудя дали само с изваряване е достатъчно ,силиконова е.

# 481
Някой може ли да сподели как се дезинфекцира използвана помпа за кърма. Дадоха ми, но се чудя дали само с изваряване е достатъчно ,силиконова е.
Измиваш я с вода и препарат за съдове и играчки, аз ползвам на Бочко бебешкия, след това я стерилизираш. За силикона, ако е нещо като накрайник, дали няма опция само тази част да се вземе нова. 🙄

В други страни ги чакат и до 2 седмици близо след термин, ако няма проблем, но тук малко се наемат.
Тъй като следя няколко бременни из Инстаграм, коя пренасяше, коя искаше да предизвика раждане по-бързо, убиваха се да подскачат на тези фитнес топки за упражнения, които са.

# 482
По темата с преносването, моята статистика не е обнадеждаваща. Тази години около мен родиха 6 близки и познати момичета и всяка една от тях преноси. Едната с цели 10 дни. Моят термин съм го приела за абсолютна крайна възможна дата, дано да ми е правилна настройката.
Най-важен е крайният резултат и да имаме здрави бебчета накрая, но последните дни наистина могат да бъдат много изнервящи.

# 483
Защо не споделиш линка публично тук?
Ще ме извинявате, ама малко се уморих да пиша лс та Simple Smile ако някой който е искал да е в групата не е получил линк, може да ми пише на лс - по лесно ми е да отговарям от колкото да издирвам в темата.

# 484
Моя близка също преноси, с 12 дни. Живее в чужбина, тя не искаше секцио до последно и си роди нормално. Много тежко раждане, изтекли води без разкритие,шевове,системи,антибиотици.И в крайна сметка пак всичко е наред. Все и казваха всеки момент.... всеки момент и т.н. Предполагам 99% от нас няма да издържат и ще искат операция, за приятелката ми това беше вариант, ако е животозастрашаващо за нея или за бебето. Та никой не може да ви каже, че ще преносите. Често се бъркат и термини, разминавания има в изчисленията. Даже е по-вероятно да се настроим за преносване, и като се успокои психиката, че има време и хоп... 🐣 😆

# 485
Krasyma, прекрасна новина💞! Да са живи и здрави, да ги закриля св. Димитър и да ги напътства! Пожелавам всичко най-хубаво на цялото семейство!💖
Борнче, много се вълнувам с теб, за теб, за малкото борбено сладурче! 180гр?!, че то това е по-малко от един шоколад- хей сега ще ги навакса и ще се приберете вкъщи! Още малко остана! Пращам ви целувки! 😘❤️

# 486
Момичета, първо честити бебчета. Да са живи и здрави и с много късмет. Да попитам тези от вас, нито са с високо кръвно и лекарства за него. След раждането как стоят нещата? То ясно че изпишат ли ме ще отида на кардиолог, но в болницата спирам ли ги илипродължавам да пия. Аз съм на 2по 1 допегит

# 487
Защо не споделиш линка публично тук?
Ще ме извинявате, ама малко се уморих да пиша лс та Simple Smile ако някой който е искал да е в групата не е получил линк, може да ми пише на лс - по лесно ми е да отговарям от колкото да издирвам в темата.

На първо място, честити ни Дария и Димитър! Живи и здрави да са, а мама да се възстановява бързо и скоро да се гушкат у дома.

Сори, че се включа малко по-грубо, ама аз съм откровено против споделянето на линка с новата група публично. В началото на страницата има линк с публична група, от която доста хора се опитваме да избягаме именно, защото се превърна в куцо, кьораво и сакато. Приятно ми е с голяма част от момичетата, които и без това редовно споделят тук инфо за себе си и искрено се вълнуват от другите, интелигентни и грамотни момичета. Именно и с тях ми е окей да споделям, да обменям мнения и информация, да дискутирам и да мислим заедно критично, защото са активни, запознати, включват се, не нападат. Смятам, че новата група именно затова ме кара да се чувствам в супер сейф спейс. Ако ще я обявяваме на всеослушание, то тя ще се превърне в групата, от която всички се опитваме да избягаме.

И за да не е съвсем хейт коментар, да ви кажа, че и мен си ме е страх от преносване. За щастие терминът ми е чак 27.11. и все се надявам детенце да потърпи поне до 38 г.с. Аз лично бих предпочела предизвикване и пробване естествено винаги пред секцио, но мен просто ме е страх безумно много от операции, та бих искала да знам, че съм опитала всичко, преди да играе ножа.

Редактирам се: Борнче, забравих те, но исках да ти кажа, че искрено се радвам, че малката маймунка наддава добре и е вън от кувьоза. 180 грама нищо не са! Ей го, ей сега ще си я прибереш вкъщи и ще я нацелуваш.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 23:41 от Misery.

# 488
  • София
Така е по чужбина, на едно момиче из отчетните й бяха казали, че и до 42 г.с. не е проблем да я чакат, стига да се чувстват добре с бебето.

Аз не се плаша от преносване, в смисъл дори не го мисля... Като му дойде времето, ще видим, отсега да си вкарвам някакви страховити хипотези, няма нужда. А и нещата тогава вече се следят всеки ден, няма страшно.
Иначе на лекциите ни казаха, че най-благоприятното време за раждане
е 37-38 г.с.

Цвети, хубави съвети са ти дали, опитай всичко и не се настройвай зле. До понеделник има много време. Само за ананаса имаше нещо, че не е хубаво да е в голямо количество наведнъж.
В някоя от темите пък масово
раждаха с/след дюнери. Joy

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 19:02 от rave

# 489
Видях, че доста от вас споделят за проблем с киселините. На мен много ми помага Bianacid . Смуче се, буквално след 1-2 минути усещам облекчение и спира киселините. Предписано ми е от лекарката ми.

# 490
  • Тук... някъде
Пробвах с Талцид - изобщо не ме облекчава, препоръчаха ми Reniee-действа бързо, но точно след час-два се започва наново и нощем се будя от рефлукс и страх да не се задавя 😩 за сега при мен, най-ефикасното си остава прясното мляко.
Вчера вечерта бях при АГ в болницата, където ще раждам(държеше там да ни е срещата, въпреки ограниченията заради ковид). Точно като отидох пред отделението и му звъннах, излезе акушерка и каза, че влизат в спешно секцио и се налага да изчакам. Нямаше и 5 мин и се чу плача на мъничето- явно действат много бързо, а бебка се развълнува в корема ми 😄
Слушахме тоновете, гледа плацентата, мери ми таза (накара ме да съм права) с натискане на костите и нещо сравняваше с корема. Заключение- много добре сложена за естествено раждане, така че ако не се наложи секцио по медицински причини, ще си чакаме бебка сама да тръгне.
Относно фейсбук- на същото мнение съм като misery да не се споделя тук публично линка, защото ще стане като другата, още повече, че ми направи впечатление, когато Дух я направи, че се появиха хора, които аз поне не си спомням да съм чела тук, с желанието да бъдат включени.

# 491
Kokondrella, Талцида и на мен не ми помагаше в началото, но аз правех грешката да го взимам, когато киселините ставаха нетърпими. В последствие реших да му дам втори шанс и започнах приема още в началото, когато усещах, че киселините надигат грозната си глава. Сега вече ми е най-добър приятел.

# 492
По темата за преносването, не го взимайте присърце от сега. В края на бременноста се следи много стриктно и ежедневно как се чувства бебето в корема и при най-малката индикация за страдание на плода, го вадят.

Както каза Рейвчето, в чужбина е различно. Всъщност май във всяка страна си взимат индивидуално решение как да постъпят. В Швейцария оставят до 41+3 ако всичко е наред с бебето, тоновете и т.н. Но реално 10 дни преносване е максимумът. От друга страна във Франция оставят до 42+0, такава им е практиката. Така че според мен при добро следене на бременността, няма повод за притеснение. Аз самата съм пренесена 10тина дни. Накрая майка ми е скочила от спалнята, вдигнала стария радиатор и същата вечер родила 😂 Не че давам идеи, само споделям 😅

# 493
Krasyma,живи и здрави да са бебоците и нека Св. Димитър ги закриля! 💙❤
Относно преносването,аз също бих избрала секцио пред преносване.

# 494
Е, тази седмица влизам в деветия и явно дойде времето и аз да мрънкам. За да е максимално гадно за четене ще напиша всичко в едно изречение.
Искам най-официално да заявя, че ми омръзна от вечно недоволни, мърморещи, критикуващи, в повечето случаи нищо неразбиращи, супер егоистични, тесногръди и ограничени в едно или повече отношение хора, които най-вероятно нищо не са направили в живота или ако тръгнат да правят ще се представят не по-добре от тези дето  вършат работата, обаче кой знае защо същите имат самочувствието, че знаят и могат къде-къде повече и на тази основа полагат усилия да се изтъкнат като се опитват да докажат колко повече разбират и колко по-добре биха вършили работата на останалите, вместо да гледат своята собствена, просто защото е по-лесно да критикуваш и "оптимизираш" нещо, което вече е създадено от друг, отколкото да застанеш пред белия лист и после да защитаваш това, което ти лично си направил, а най-много от всичко ми омръзна тези и подобни на тях хора да натрапват на обществото негативните си, хейтърски, недообмислени тъпотии по всички възможни социални и антисоциални медии без капка срам и самоцензура и отгоре на всичко поне 70% от тях да го правят не само от чиста глупост и комплексарщина, а и с откровено меркантилни и користни цели. МРЪН!!!

Общи условия

Активация на акаунт