ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 105

• 42 926
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Слагаш течна сметана и излиза крем шантий. Това кратко обяснение.
Иначе чудеса се правят. Цели книги има.
Аз имам 2, един малък и един по-голям.
Подарете си за Нова Година, а аз ще ви давам рецепти.
.....
Ели , десерти правя, без захар и тесто. Така го ям. Или за украса на нещо.
Има и солени варианти, предястия и т.н.
Ефектно и режимно.
Кафето със сметана, канела и куркума си го разбивам всяка сутрин с миксерчето за фрапе, но няма нищо общо с това за което говоря.
https://www.marmiton.org/recettes/recette_chocolat-chantilly_383009.aspx

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 22:56 от tania6

# 526
Благодаря!
Скрит текст:
Съжалявам,че изместих темата в съвсем друга посока,но ето,научих нещо ново и полезно😁.Само че незнам дали ще намеря в България и как да го търся, наименование, защото пробвах по-рано,нищо на бг не излезе.Написах сифон за крем шантий.Но нищо,щом го има в Амазон,може и оттам

# 527
  • София, България
Тисси, аз също се храня високовъглехидратно, тъй като не консумирам месо. Не ям тестени, но всичко друго изкривява калорийния калкулатор Grinning Виждам, че цитираш гр въглехидрат, а не ккал в 100 гр. храна, нали? Как ти излизат калориите, аз 1200 ги нахвърлям за норматив. Съотношението В/М/Б ли си следиш или общото количество приети ккал? Или и двете?

По принцип грамовете въглехидрат умножени по 4, протеините умножени по 4, алкохолът умножен по 7 и мазнините умножени по 9 ще ти дадат резултатът на калориите. Т.е следейки едното - няма как да не следиш и другото.  Знаейки, че алкохолът и мазнините са най-наситени на калории очевидно е, че искаш да ги ограничиш до здравословни мазнини. Знаейки, че за всеки приет грам мазнина си трупаш 9 калорийки, а за 2гр въглехидрат имаш 8 калории, което пак е по-малко те кара да гледаш с по' друго око на въглехидратите. Но няма нищо лошо и с тези, които се хранят и високо мазнинно - то, ако активността им е на ниво или си покриват калориите - не виждам проблем. Аз лично не си прехвърлям калориите, хранейки се високо въглехидратно. Много по-лесно ми е да прехвърля калориите с мазнини. 2 супени лъжици зехтин - лесни 280 калории. Единственият вариант да си прехвърля калориите е, ако вкарам някакъв вид не много здравословен избор в менюто. (Случва се).

# 528
Благодаря!
Скрит текст:
Съжалявам,че изместих темата в съвсем друга посока,но ето,научих нещо ново и полезно😁.Само че незнам дали ще намеря в България и как да го търся, наименование, защото пробвах по-рано,нищо на бг не излезе.Написах сифон за крем шантий.Но нищо,щом го има в Амазон,може и оттам
Сифон за сметана е на български
https://m.emag.bg/search/%D1%81%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%BD+%D0%B7%D … D0%B0%D0%BD%D0%B0 (намират се и по-евтини,трябва да се потърси само).
И си е баш по темата да сме режимни и да е красиво, вкусно, приятно. Иначе хич няма да е весел живота със леген салата, парче мръвка или и двете.
Ще върви много с един "ябълков пясъчник", който съм замислила за празниците, ако.......(знаете).
Дори мога да го докарам вегетариански/постен за Бъдни вечер и сравнително НВ/палео.

# 529
  • София
При мен кантарът най-накрая тръгна и съм доста доволна - днес 81,7 кг. Надявам се да е трайна тенденцията.
Като чуя Бъдни вечер обаче, и ми се изправя косата, че знам там какво ще стане...

# 530
Нагласяваш го да ти е ден за въглехидратно зареждане, ядеш само неща, които наистина обичаш и не го мислиш.
Браво. Ще станат нещата. Скоро ще смениш десетката.

# 531
Та значи същия в амазон 33 евра, в Бг - 182 лв. Flushed
Пардон, не можах да се въздържа. Аз нямам и нямам нужда. Но трябват и консумативи за това "апаратче". Солен излиза крема шантий.

# 532
Спокойно съншайн реге, кантарите не сме ги докарали до там от едната Коледа Grinning
Аз съм в калориен баланс и се старая да не отслабвам докато не отворят фитнесите, че не искам да си загубя прогреса там. Много ми е тегаво, толкова ми липсва.
Иначе по коледното събиране просто се старая през деня да не ям много, и гледам да пропусна десерта като отидем в мама.

# 533
Както казвам за режимите :всеки си преценява по вкус, цел и портмоне така и за "апаратчетата".
На мен ми върши работа и не ми стои в шкафа,  но и ние си и падаме по такива неща. Няма как да мине номера да не е красива храната и масата.

# 534
А може и да се прилага тактиката на Агента - известно време преди Коледа се свеждат въглехидратите до минимум, така коледното въглехидратно "зареждане" ще отиде да попълни изпразнените гликогенни депа. Напълняване няма Grinning

# 535
  • София
А може и да се прилага тактиката на Агента - известно време преди Коледа се свеждат въглехидратите до минимум, така коледното въглехидратно "зареждане" ще отиде да попълни изпразнените гликогенни депа. Напълняване няма Grinning

Нещо такова обмислям и аз, да. Иначе тая осмица вече много нямам търпение да я сменя. Шест месеца - 11 килограма надолу...

# 536
Чудесна идея Relaxed И аз се чудех как ще го караме по тия празници. После е Коледа, после РД на сестра ми и малко след това, Нова година. Направо не знам после

# 537
На 16 години съм, 48.5 килограма на 162 височина. Бих искала да сваля 3 кг, без да държа да е бързо.

# 538
На 16 години съм, 48.5 килограма на 162 височина. Бих искала да сваля 3 кг, без да държа да е бързо.
И защо така, в момента теглото ти е на границата на поднорменото, какво конкретно те притеснява?

# 539
Аз на Бъдни вечер и първият ден на Коледа съм решила да си ям каквото си искам. След това отново си влизам в режима. Евентуално средата на Януари някой бонбон и парче торта по случай РД на щерката.

Общи условия

Активация на акаунт