Отговори
# 330
Аз се опитвам да обясня на детето си,преди да питам тук....но често не успявам,а и искам аз да схвана задачата.С по-малко дете съм и това също ми отнема от времето да помагам.Ето още една задача с повишена трудност,която незнам как да реша...
П.С.Математиката винаги ми е била слаба страна..
Дали решавам подточка а) правилно...
1/3+1/4=7/12 -2 дни=5/12...

Дотук е вярно.
5х/12=50
Х=120
Ъъъъъ...това от къде се взе,нещо не схващам
БлагоДаря на всички,които помагате в тези трудни времена!

# 331

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 00:16 от Анонимен

# 332
Тета75, ти, нещо за последна инстанция ли се имаш или за съдия?

За средна. Точно каквато сте и вие, ни повече, ни по-малко.

# 333
Тета75, ти, нещо за последна инстанция ли се имаш или за съдия?

За средна. Точно каквато сте и вие, ни повече, ни по-малко.

ОК, разбрахме, че знаете колко е 1/4 от 12.
Само не разбирам защо така напред с бутонките.

# 334
Моля, Динчо, решавайте си задачите и не ми дръжте сметка къде и защо пиша. Публичен форум е, не затворена група.

# 335
А, точно така.
Ще ви замоля и вие да не ми държите сметка.
Надявам се имаме сделка.

# 336
А, не ми представлявате интерес. Спокойно.Списвайте си в затворената групичка..

# 337
  • София
А, не ми представлявате интерес. Спокойно.Списвайте си в затворената групичка..

Темата никога не е била затворена групичка, в която определени хора да си списват само..Много потребители са получавали цели решения, обяснения, насоки, подсказки както за по-елементарни, така и за по-интересни задачи.. И като цяло в нея е нямало особени пререкания във времето, та би било добре да си останат и в бъдеще така нещата. Wink

# 338
Щом и в тая тема се стигна до дърлене, значи е много изнервена обстановката. Добре, че не намесихте кор**авир**а. Да се върнем към задачите.
Все пак е странно, че масово родителите спират да могат да помагат още на дробите, ама това е друга тема. Днешните деца с това ДО ще търсят помощ за техните деца за таблицата за умножение.

# 339
Малко помощ за тази задачка.

# 340
Приемаме, че казват 15 декара на ден. =>15.х е цялата площ за окосяване.

х е срока, за който е трябвало да свършат

15.х=15.4+(х-5).15.1,33

4 дни по норма и х-5 дни с увеличената норма, тъй като свършили ден по рано. Авторът може да е искал да каже, че увеличили нормата с 33 цяло и 1/3, ама не го е казал и сега ще е с десетични дроби сметката.

# 341
Приемаме, че казват 15 декара на ден. =>15.х е цялата площ за окосяване.

х е срока, за който е трябвало да свършат

15.х=15.4+(х-5).15.1,33

4 дни по норма и х-5 дни с увеличената норма, тъй като свършили ден по рано. Авторът може да е искал да каже, че увеличили нормата с 33 цяло и 1/3, ама не го е казал и сега ще е с десетични дроби сметката.
Не само десетични , ами са и безкрайни.
Благодаря много.

# 342
  • На плажа

Здравейте, може ли малко помощ, задачата е за 11 клас, успоредник. Благодаря предварително !

# 343
Имаше вече отговор по тази задача. Както и ви казаха, че в условието вероятно е допусната грешка...

https://bg-mam.ma/p/1260564/41956812

# 344
Предполагам, че числата са добавени от учителя. Проверете дали са записани правилно. На първата пусната тук снимка се виждат страницата и номера на задачата. Това е оригиналът.

Общи условия

Активация на акаунт