Отговори
# 540
  • Варна
Снощи се загледах в една задача, уж за малко. Обаче не мога да я 'хвана', нещо изпускам и не се сещам .... мира не ми дава. Задачата е за след средно образование ама може пък някой да даде идея каква система уравнения да се състави. Disappointed Relieved
Скрит текст:
Слагам я в без превод защото и той може да ми е част от проблема

п.п. задачата е решена. Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 18:49 от Flash*

# 541
solnichka, рeneva_а, благодаря за помощта!
То, състезателчето решава понякога с уравнения с две неизвестни. Но в случая мисля, че с едно ще е наистина по-ясно за него.

# 542
  • На плажа

Здравейте, ако може малко помощ за задачите за 12 клас. Ако може 1ва задача, но и другите ще ми бъде от полза, която можете. Благодаря Ви предварително !

# 543
Може ли и аз да помоля за съдействие-задачата е за 6клас:Лицето на основата на правилна 11-ъгълна пирамида е 4дм,а лицето на една околна стена е 50см.Намерете лицето на повърхнината на пирамидата.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 544
Може ли и аз да помоля за съдействие-задачата е за 6клас:Лицето на основата на правилна 11-ъгълна пирамида е 4дм,а лицето на една околна стена е 50см.Намерете лицето на повърхнината на пирамидата.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Лицето на повърхнината = лицето на основата + лицето на околната повърхнина
В случая пирамидата е правилнат.е. лицето на ок.повърхнина е =11* лицето на една околна стена.
И приравнете в една мерна единица.
S=400+11*50

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 15:22 от peneva_a

# 545
Благодаря,така я е решил и синът ми ,но липсвал отговорът в дадените опции на класното и реших,че нещо изпускаме.

# 546
Благодаря,така я е решил и синът ми ,но липсвал отговорът в дадените опции на класното и реших,че нещо изпускаме.
1дм2=100см2
Тъй като в преписване на условието си записала мерните единици без втората степен, подозирам, че и при обръщането на дм2 в см2 сте я пропуснали

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 15:29 от peneva_a

# 547
Така ми я показа,както я е преписал и явно не е съобразил мерните единици.
Още веднъж благодаря!:bouquetf:

# 548
  • София
Flash, прочети тук-там за input–output analysis на Василий Леонтиев. Wink Попитах дъщеря ми и тя ми каза, че такива задачи за internal и external demand се решават с гореупоменатия метод.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 19:25 от пенсионирана русалка

# 549
  • Варна
Flash, прочети тук-там за input–output analysis на Василий Леонтиев. Wink Попитах дъщеря ми и тя ми каза, че такива задачи за internal и external demand се решават с гореупоменатия метод.
Simple Smile Поздравления за дъщеря ти!
Аз редактирах горе преди малко, че задачата е решена. Точно по Отворения метод на Леонтиев/ при известна матрица на преките разходи и вектор на крайната продукция, да се намери векторът на общата продукция/.

# 550
Моля да ме насочите къде да попитам за помощ за следната задача по термодинамика.

# 551
Може ли помощ за чертежа на тази задача, изобщо не разбирам условието

# 552
Може ли помощ за чертежа на тази задача, изобщо не разбирам условието

В синьо са ъглополовящите, а в черно са успоредните прави, пресечени с трета.

# 553
Barbabeau благодаря

# 554
Момичета, може ли да ми съдействате със следните задачи:

Моторна лодка, чиято скорост в споккйна вода е 16 км/час, и сал отплавали едновременно от пристанище А по течението на една река към пристанище В. След като пристигнала в В, моторната лодка направила престой 12 минути и се отправила срещу течението на реката към пристанище А.Ако е известно, че скоростта на течението на реката е 4 км/час и разстоянието между пристанищата А и В е 50 км, да се определи:
а/на какво разстояние от А моторната лодка е срещнала сала;
б/колко часа е плавал салът до срещата

За извършване на определена работа били наети двама работници. Отначало първият работил сам два дни, а след това двамата довършили работата за 4 дни. За колко дни вторият работник може да свърши работата сам, ако производителността му е два пъти по-голяма от тази на първия?

Един стругар трябвало да произвежда по 15 машинни детайла дневно, за да изпълни определена поръчка в срок. Той увеличил производителността си с 33 1/3 % и в резултат на това два дни преди срока изработил 80 детайла повече от предвиденото. Намерете:
а/колко детайла е трябвало да произведе стругарят;
б/за колко дни

Сплав от мед и цинк съдържа 80 % мед. След добавяне на 10 кг цинк, съдържанието на цинка в новата сплав е станало 30%. Да се определи колко килограма мед и цинк поотделно е имало в първоначалната сплав?

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 20:48 от christina1980

Общи условия

Активация на акаунт