Перилни препарати и омекотители – 63

• 48 514
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
То май имаше само 2 вида, този и за цветно (COLOR). Не съм имала избор. Грабнах и от двата, защото майка ми си беше поръчала за цветно, аз пък търсех за бяло.

# 661
  • Русе
За този какво ви е мнението? Никога не съм купувала от Лидл перилен препарат. Предвид цената 6,99 лв и брой пранета 74 нещо съмнително евтин ми се видя. Преди да вляза в Лидл бях в магазин за паралелен внос. Там под 7 лв. препарат за плетива нямаше и то за 15 до 25 пранета.
Скрит текст:

# 662
  • Пловдив
сложно@е!, на Сано купих от Кауфланд синия омекотител, който се води Ultra concentrated, 1L за 50 изпирания - пише по 1/2 капачка, обаче ми е адски силен, а аз харесвам ароматизирани дрехи. По принцип се интересувам и колекционирам парфюми, така че съм свикнала на миризми. Искам да кажа, че щом на мен ми е силен аромата.... .
А Персил-ът не помня откъде съм купувала, но най-вероятно пак от там. Във форма на прах е, Deep clean Technology, за цветно пране.

Много благодаря на всички за насоките за прането на хавлиени кърпи. Ще пробвам на по-дълга програма да ги пера, за да се изплакват добре (досега ползвах опция за съкращаване на времето Simple Smile )

# 663
сложно@е!, на Сано купих от Кауфланд синия омекотител, който се води Ultra concentrated, 1L за 50 изпирания - пише по 1/2 капачка, обаче ми е адски силен, а аз харесвам ароматизирани дрехи. По принцип се интересувам и колекционирам парфюми, така че съм свикнала на миризми. Искам да кажа, че щом на мен ми е силен аромата.... .
А Персил-ът не помня откъде съм купувала, но най-вероятно пак от там. Във форма на прах е, Deep clean Technology, за цветно пране.

Много благодаря на всички за насоките за прането на хавлиени кърпи. Ще пробвам на по-дълга програма да ги пера, за да се изплакват добре (досега ползвах опция за съкращаване на времето Simple Smile )
Не е от съкращението.  На която и програма да переш мисля,  че винаги ще са твърди . Мойте винаги ги пера на програма 1 час на 60C . Винаги излизат страшно меки но само след сушилня . Преди да я купя на която и програма да ги перях винаги излизаха много твърди.

# 664
  • Пловдив
Ясно, значи е време по-сериозно да се замисля за сушилнята.
Това със сушилнята и за другите дрехи ли се отнася? Защото някои от дрехите ми също излизат от пералнята много твърди - разни клинове на дъщеря ми, тениски и аз реших, че нещо не правя както трябва с комбинацията прах-омекотител.

# 665
Ясно, значи е време по-сериозно да се замисля за сушилнята.
Това със сушилнята и за другите дрехи ли се отнася? Защото някои от дрехите ми също излизат от пералнята много твърди - разни клинове на дъщеря ми, тениски и аз реших, че нещо не правя както трябва с комбинацията прах-омекотител.
Да за всички дрехи се отнася . Само че моята сушилня е без термопомпа . Не знам тези с термопомпа как са .

# 666
  • Русе
lili_78 на първо време пробвай с допълнително изплакване, както те посъветва РРР. По дългата програма не ти гарантира по-добро плакнене. При мен програма памук на 40° е 3,05 ч., но ако не натисна бутон за допълнително плакнене ще си ги плакне стандартно.

# 667
Това ОМО за цветно добро ли е ? Днес го взех от ДМ за 7лв и 29 ст . https://ttmarket.bg/product/prah-za-cvetno-prane-omo-ultimate-co … or-2kg-20-praneta

# 668
Оф и аз с кърпите имам същия проблем!

# 669
Това ОМО за цветно добро ли е ? Днес го взех от ДМ за 7лв и 29 ст . https://ttmarket.bg/product/prah-za-cvetno-prane-omo-ultimate-co … or-2kg-20-praneta

Хубаво е.

Вики, до скоро нямаше течен за вълна в лидл, та се налагаше от ДМ да вземам.
Този показаният не съм го виждала

# 670
Течният съм ползвала , не съм впечатлена .

# 671
  • Русе

Хубаво е.

Вики, до скоро нямаше течен за вълна в лидл, та се налагаше от ДМ да вземам.
Този показаният не съм го виждала
Пише на него, че е лимитиран. Имаше и,още 2 или 3 вида, но не ги знам за какви дрехи бяха. Каквото ме вълнува, него гледах Grinning Бяха на един палет след фризерите, някъде срещу салфетките. Случайно ги видях.
А преди вземала ли си лидълски Формил за плетива? Помня, че беше в постоянния асортимент.

От праха Омо за цветни и аз съм доволна.

# 672
Беше, но от около 2г го няма.
Обаче този гледам съдържа ензими, а нали уж не трябва да има.

# 673
Най-меките хавлиени кърпи са от микропамук. Остават меки с течение на времето, независимо как се перат и попиват малко повече, в сравнение с обикновения памук. Плътността трябва да е поне 450 г/м², а най-добре - 500-550 г/м². За домакинства без сушилня са добър вариант.
Когато купувате хавлиени кърпи от обикновен памук, избирайте такива, които са с по-дълги хавлиени влакна. Този вид се запазват меки малко по-дълго време и са по-издръжливи на износване.
Меки са и хавлиените кърпи с плюшен завършек. Недостатъкът им е, че по-бързо се износват.

# 674
Аз за лице купувам от бамбук от Инглиш хоум. Меки са и след пране. От там са ми и по големите, но те са обикновен памук. Твърдички са. Лятото купих наши български, от Трявна - много пухкави и меки даже след изпиране.

Общи условия

Активация на акаунт