Фермата сезон 6 Тема 7 /19.10-25.10/

• 62 786
  • 1 670
  •   1
Отговори
# 1 170
  • На морето!
Мария е класик! Тя и Надя ще са на финал, то просто няма кой да им се опре.
След този дуел ми се иска и мъжете да се разредят. Да си отива първо Ангел, после Стоян, Калата и т.н., да останат Данчо и Петър, за да е интересен поне финалът.

Утре ни чака забавен дуел.

# 1 171
  • Другата България
Мери, виж кой кого цитира, аз теб не съм цитирала, ти побърза да ми отговориш, да ми кажеш, че Не съм права, а аз не съм се обръщала към теб, просто си написах мнението за случката, Не коментирам Теб, никъде.
Ето ти моя пост към теб.
Скрит текст:
Скрит текст:
Пешо какви високопарни слова изрече пред Андрей. Пръв обединител се извъди.

Моля те, до миналата седмица беше влезнал твърдо за парите, сега вече застава зад "Съединението прави силата", и а-ха да пусне тлъста сълза 😢

Ама Пешко е толкоз прост, горкичкият, че и тази сентенция, която ни е и държавен девиз, не запомнѝл както трябва. Той каза Не Съединението, а Обединението прави силата. Почти същото като коефициент на полезНА дейност. :mrgereen:
Сега, да бъдем честни - Мария Не нападна Поли с нож. Подаде ѝ нож с думите - "ето, вземи да Ми прережеш вените"
Не ѝ адвокатствам, но това видях аз от сцената с ножа. Иначе ужасно агресивно се държа Мария, много мутренско поведение, като се скара с Дана преди време - същото перчене, все едно ще я бие. Много неприятно.

Скрит текст:
За първи път се чудя за кого да "викам" на дуела. Сякаш повече клоня към Ванчето...

Нааай-сетне имат легла фермерите, толкова време спят по земята, сега имат и матраци, голям лукс.
Дая и ДаЙчо - вече като истЕнско (по Андрей) семейство, така каза Дайчето.

А на Надка сиренето го поФалиха, станáло е тоя път.

Това с избирането за заместващ ратай е някаква нова измишльотина, преди просто другите вършеха ратайската работа, докато дуелистите се усамотяваха в къщичките си. Добре, че нищо от развитите тук теории не се е случило и всички са здрави.
Аз не прочетох някой да пише, че Поли е нападната от Мария с нож.
Мария метна ножа от разстояние към мивката, на сантиметри до която беше Ваня, и ножа тупна на земята в близост до краката на Ваня. Аз това коментирам, това мятане, не е задължително да е към Поли, и към кучето да е, то е АГРЕСИЯ, в състояние на афект. Тя беше като обезумяла, навря се със същия нож, държейки го в ръка направо във физиономията на Поли, буквално - тя затова ѝ каза, че ѝ навлиза в личното пространство. Тонът, маниерите, крясъците, заплахите, че "ще я навре в печката"....тази комбинация, съпроводена с финала - мятането на ножа, самия жест-към място, до което стои човек, за мен е за наказание и дори за гонене.
Тя има проблем с нервите, не може да се владее, и оправданието, че е такава, защото е "емоционална", е меко казано смешно.
Къде в него пише, че "не си права"? И какво значи, че съм побързала? Време за отговор ли има, което не съм спазила, или по-рано съм писала? Аз също просто си написах мнението за случката, ако трябва да сме съвсем буквални, ти пишеш, че "не искаш да си адвокат, ама....Мария не нападнала никого с нож" - нещо, което никой не е твърдял. Та ако го погледнем от тази страна, ти ни казваш, че не сме прави - които и да сме ние.
Това с преекспонирането беше към мен, ама преустановявам дебата, защото няма да ни доведе до никъде. А и съм емоционална и току виж ако продължаваш, ще те заплаша с навиране в шкафчето на Ваня и ще метна с брадвата на Петър по теб.Joy
Идеята ми е да си коментираме видяното, без да навлизаме в лични съждения за персонални мнения. Общо взето с теб мислим еднакво. Ако съм била по-остра - извинявай.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 00:17 от Merri_An

# 1 172
  • London
АЗ съм още вцепенена от тая случка.  Това реално беше много
 по-агресорско от шамарчето на Милин. Ти му говориш като човек то буквално ти налита на бой, на сантиметри от лицето ти мяка, плюнчи се, заплашва те, мята ножове.... Това за мен е насилие! За мен тази... Не знам как вече да я нарека следва да напусне с бясна скорост към Ямбол и повече да не се смесва с цивилизацията. Този човек възпитава деца? Този човек искал трето дете? Този човек се прави на образцова майка? Социалните спешно да се самосезират, човек неможещ да води цивилизован разговор с меко казано непознат човек за някакви щуротии, той у дома очевидно е и по-зле...., защото и децата нервят. Stuck Out Tongue Winking Eye И съм сигурна тая но стоп крещи и тормози всички около нея. Да се маха, не е имало по-гнусен участник във всички сезони досега.!

# 1 173
  • София
Е стига, квалификации за Мария като майка са прекалени вече. Още повече пък да се намесва желанието ѝ за още едно детенце, което видяхме, че желае от сърце.

# 1 174
  • София
Абсолютно съм съгласна с горното мнение! Безмълвна гледах, чак ми е интересно как Поли запази такова хладнокръвие по време на този диалог.

А за Надя коментарите са ми много странни - стратегия била имала, само А отговори била отбелязвала... ами има си стратегия жената, следва си я. И как точно минава между капките като всеки път печели имунитет я от ратайство, а от дуел! Заслужила си е да стигне до тук.

# 1 175
Не е мятала ножа Мара, пусна го по-скоро, не го е хвърляла.

А Поли не ѝ остана длъжна - "заради теб са тези правила", ама я викна да приготви вечеря за Андрей, а?

# 1 176
  • Другата България
Joy Направо си го хвърли, тя стоеше до Поли, която стоеше до масата.
Ваня стоеше до мивката и другата нещокатомаса.
Мара от мястото си до Поли хвърли ножа към мивката, но не беше достатъчно силно и той се пльокна на земята до десния крак на Ваня.
Няма как да го пусне и той да се озове до Ваня, нож самоходец ще да е този.
Хайде, не го е хвърлила, подхвърлила го е. Joy

Разбира се, че няма да ѝ остане длъжна, защо да го прави? Да не би да е излъгала? Съвсем откровена беше.
Значи нечленоразделното ще изпада в истерия и ще агресира, Поли ще мълчи и ще се свива, и ще чака онази да я измаха ако не с ножа, то с точилото за хляба? Ще се защити, разбира се. Възпитано, както го направи, без физическа агресия.
И да, Мара е ратай.
Нейно задължение е да готви.
Това, че Андрей присъства, не променя с нищо факта, че и без него трябва да се яде.
И ратаите да се погрижат за това.

# 1 177
  • London
Е стига, квалификации за Мария като майка са прекалени вече. Още повече пък да се намесва желанието ѝ за още едно детенце, което видяхме, че желае от сърце.
Ама ти не го гледай какво говори, гледай го как се държи. На мен лично детенцето и това поведение агресивно не ми се връзва, почвам да го мисля това детенце как ще я кара после. Тази избухливост според теб само срещу Поли ли е? Този човек е такъв и навън, а в живота и по-сериозни драми има и бели.... Наистина пак казвам социалните трябва да направят проверка. Хора с неуравновесен нрав са потенциални насилници и на децата си. Или вярваме във визитката за добрата майка и домакиня? Аз лично не.. Чак ми е страшно.

Значи не знам вие как четете езика на тялото, но едно е да говориш с някой и да му кажеш нещо цивилизовано както Поли и съвсем друго някой да рипа край теб, да ти се залепи до лицето, да прави заплашителни жестове, да използва някакви ножове в това време.... Няма значение дали е тръгнала да я ръка с нож то е достатъчно цялостното и поведение да го видиш на екран в ситуацията за да го наречеш простичко насилие. Който не го е видял така наистина няма какво да разясняваме.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 00:26 от La Catrala

# 1 178
Мери, тя Ваня е на разстояние една педя от тях, не виждаш ли, че кухнята е едно миниатюрно бунгало. Ножът подскочи - по-скоро пуснат отвисоко, не хвърлен. Simple Smile

Никой не твърди, че Мара не е проявила агресия. Но не е хвърляла ножове.

# 1 179
  • Другата България
Мери, тя Ваня е на разстияние една педя от тях, не виждаш ли, че кухнята е едно миниатюрно бунгало. Ножът подскочи, пуснат отвисоко, не хвърлен. Simple Smile
Самоцитирам се.
Joy Направо си го хвърли, тя стоеше до Поли, която стоеше до масата.
Ваня стоеше до мивката и другата нещокатомаса.
Мара от мястото си до Поли хвърли ножа към мивката, но не беше достатъчно силно и той се пльокна на земята до десния крак на Ваня.
Няма как да го пусне и той да се озове до Ваня, нож самоходец ще да е този.
Хайде, не го е хвърлила, подхвърлила го е. Joy

Разбира се, че няма да ѝ остане длъжна, защо да го прави? Да не би да е излъгала? Съвсем откровена беше.
Значи нечленоразделното ще изпада в истерия и ще агресира, Поли ще мълчи и ще се свива, и ще чака онази да я измаха ако не с ножа, то с точилото за хляба? Ще се защити, разбира се. Възпитано, както го направи, без физическа агресия.
И да, Мара е ратай.
Нейно задължение е да готви.
Това, че Андрей присъства, не променя с нищо факта, че и без него трябва да се яде.
И ратаите да се погрижат за това.
Няма смисъл повече да го нищим.
Аз виждам и мисля едно, ти друго.
Драма няма, затова хората са различни.
Не искам да те убеждавам в правотата си, не искам да ме убеждаваш в твоята.
Тази е за гонене. Според мен. За жалост ще си я потърпим още дълго.

# 1 180
  • София
Ми да, абсолютно вярвам, че отношението ѝ към децата може да е едно, към други хора - друго. Имам пример с много близка приятелка - супер къс фитил спрямо хора, които не харесва (е, не им дава ножове да ѝ режат вените 😁), но към децата си е слънце. Чак социални да се сезират...

Сега, не оправдавам Мара тоя епизод, избухна наистина прекалено, но ако трябва да избирам между нея и  престорената клявка Поли, чиято гордост е да избухне ни в клин, ни в ръкав с "химна на Родопите"...нЕма да се замисля два пъти. Simple Smile

Скрит текст:
Ама ти не го гледай какво говори, гледай го как се държи. На мен лично детенцето и това поведение агресивно не ми се връзва, почвам да го мисля това детенце как ще я кара после. Тази избухливост според теб само срещу Поли ли е? Този човек е такъв и навън, а в живота и по-сериозни драми има и бели.... Наистина пак казвам социалните трябва да направят проверка. Хора с неуравновесен нрав са потенциални насилници и на децата си. Или вярваме във визитката за добрата майка и домакиня? Аз лично не.. Чак ми е страшно.

Значи не знам вие как четете езика на тялото, но едно е да говориш с някой и да му кажеш нещо цивилизовано както Поли и съвсем друго някой да рипа край теб, да ти се залепи до лицето, да прави заплашителни жестове, да използва някакви ножове в това време.... Няма значение дали е тръгнала да я ръка с нож то е достатъчно цялостното и поведение да го видиш на екран в ситуацията за да го наречеш простичко насилие. Който не го е видял така наистина няма какво да разясняваме.

# 1 181
  • London
Ми аз освен да зяпна друго не знам какво да ти напиша Пара Сиемпре, само се надявам да не са много хората мислейки като теб. А дано...

# 1 182
Мария и всеки друг, недопустимо е да се държи по този начин. Тя била емоционална, Ваня и тя. Ама там си с други хора и твоята емоционалност може да я проявяваш  до там, до където не нарушаваш чуждата такава. Като в правото - твоето право свършва там, където започва правото на другия.
Този сезон е отвратителен, събрани са основно хора, които не трябва да се показват по ТВ.

# 1 183
Бе, кое риалити ще е си гони най-ценните кадри - скандалджиите. Иначе какво ще коментираме тук. Joy
Поли можеше да си спести всичко това, ако беше извикала друг да ѝ готви за госта. Ясно е, че като Мара я болят краката, няма да е много на кеф. Да беше викнала Дая, ама я е било страх да не се изложи с вечерята пред госКето, нали?! Simple Smile

# 1 184
  • Вестерос
Много  неприятно ми беше да гледам Даяна и Данчо в леглото...

Общи условия

Активация на акаунт