Есента пристига вече,проговаря АВГУСТовското човече

• 10 293
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Забравих, Хуана, нашият доставчик е Пауър нет. Напоследък са по-добри, почти не прекъсва, плащам 30 лв., много добра скорост докарва...

А Радост в коя ясла е, и доволна ли е?

# 136
Крилца, крилца - а на една среща не можете да се организирате  Mr. Green как да ви ги раздаде човек  Crossing Arms

И ние в петък най-най- най-накрая събрахме роднините на куп и ще правим прощапулник - замислила съм питка хризантема да меся  Crazy (ще ми е за сефте  Embarassed), пак от готварския форум е рецептата, но ми я пратиха на лични..........абе трябва на търсачка да я пуснете и ще ви излезе  newsm78 сигурно ако не ще копна моята  Hug

Снимките са страхотни сладурите големи  Hug

Тоничка, малко със закъснение но пък с мноооооого топли чуства и аз ти честитя рождения ден и ти пожелавам само хубави неща - здраве любо и много много късмет в живота  Heart Eyes

# 137
newsm59Честит Рожден Ден на Клина newsm59
на  mimi_kir

newsm18да расте здраво, послушно и умно детенце  newsm18

Sunnily* , после да кажеш, коя е рецептата и дали е станала вкусна, че откакто направих нашата съм решила за следващия празник на който се прави питка пак да направя.

Хубав ден от нас  Hug Heart Eyes

# 138
Честит Рожден Ден на Калина  bdbaloni на mimi_kir.                           
Малко идеи за прощъпулника http://www.bg-mamma.com/site/content/view/286/60/ Само,че не сме бягали около масата  Laughing  Питката я правих аз,ето и рецептата:

0.5 л. вода или прясно мляко
1 кубче мая
1с.л. сол
1с.л. захар
2 яйца
5-6с.л. олио
1кг брашно
сирене

Вода,мая,сол и захар се смесват и се оставят да втасат.След това се прибавя 1 яйце,олиото и 1капка оцет-(тестото става много меко от оцета),постепенно се добавя брашното.Меси се меко тесто и се оставя да втаса.След като втаса се разточва с точилката на тънка кора,която се маже с олио или масло/маргарин,поръсва се със сирене и се навива на руло.Рулото се реже на 20-22 парчета и се поставят в намаслена тава с отрязаното нагоре( достраша ме да не се разпадне питката като я търкулна и навих рулото в тавата като охлюв) Оставя се да враса докато изпълни тавата, намазва се с другото яйце и може да се поръси със сусам.Пече се в загрята фурна на 180-200 градуса.
Дано съм ви помогнала и да ви е сладко!

# 139
Честит Рожден Ден на Клина    bouquet

# 140
Мдаа и аз се чудех как ще я търкулна таз питка  newsm78 и сигурно ще я търкаляме с тавата  Crazy иначе Явор ще се поспира да събира парчета и да ги нагризва  Joy

На масата за предмети ще наслагам каквото ми хрумне към момента и каквото подскаже агитката  Mr. Green, горе-долу - дискета, отверка, разклонител (на мати любимата играчка  Joy), черпак, спринцовка, диск DVD, касетка, микрофон, писалка, книжка, фотоапарат, гаечен ключ  Crazy ...........................леле колко съм продуктивна  Mr. Green

# 141
Открих рецептата и тя е на Хонда има и снимки питката на Honda

а това тук е рецептата и разискването и

Айде после и ние ще показваме снимки, дано поне малко се приближат към тия на мамите от готварския  Embarassed

# 142
  • Sofia
Честит рожден ден на Toni4ka със закъснение и на Калина!!  bouquet

Днес след голямото чудене все пак дадох антибиотик (ако това може да се нарече даване - 1/2 разсипано, 1/2 изплюто  Crazy), защото още има температура, а преди малко се сетих да му бръкна на това дете в устата и какво да напипам - 2 кътника #Crazy Сигурно и на мен щеше да ми причернее, ако ми се покажат едновременно 2 кътника!!
На лекарката й бях споменала за зъбите, ама тя вика - нека си растат, то не пречи (сякаш мога да ги спра, ако пречеха) и явно ги отхвърли като причина за Т. Но вчера ми скъса нервите с дуднене колко било рано да се пуска детето на ясла и да тръгвам на работа и нямало смисъл всичко това Close И за болничните опитваше да прави проблем, а и се беше засилила да си ходи преди края на работното си време и пак аз виновна, че явно не съм си събудила детето, което спа цял следобед, за да отидем по-рано. За капак и охраната пред п-ката ми се скара, че се окалях в разкопания тротоар ooooh! Изобщо полудях вчера.

pisho, Ради е в "Светлина" в старата Овча Купел.
Добре е там, не е плакала, или не са ми казали, но аз си я взимам ухилена до ушите. Още първия ден спа там и то от 1 до 4, всичко си изяждала, даже допълнително.
Дидка, не се притеснявай за приспиването, те за това са учили лелките  Laughing. И на мен ми беше трудничко преди да я слагам да спи на обяд, но сега яла - неяла, около 12.30 ляга и заспива, откъртва най-често до 4. Само понякога разваляме режима, ако примерно се возим сутрин в кола и тя заспи Grinning. Сега, дори и да не заспи, като я сложа в леглото, излизам от стаята, тя си играе малко (5-10 мин) и после сама ляга.
Опитва се и сама да яде, което също мисля се дължи на яслата.

И нашият прощъпулник ще бъде сигурно другата неделя, защото този уикенд всички са заети ooooh! Погачата не съм я мислила още, но имам една книжка с много готини рецепти, на рождения ден на Ради обрах овациите с едно хлебче. Mr. Green

И без това стана мнооого дълго, отивам сега да се оправям, че ще ходя след малко на зъбар tooth

# 143
Здравейте, мамички Simple Smile
Здравейте усмихнати бебоци Simple Smile
Много дълго време ме нямаше ама с тези двамата все изоставах от темичките Simple Smile ........ НО Naughty ..... Павел тръгна от миналата седмица на детска градина и аз пак тук мога да дежуря от време на време Simple Smile надявам се по - честичко Simple Smile
Гледам проходили момчета и момичета Simple Smile ..... питки се правят Simple Smile .... купони разни Simple Smile
Росен проходи още юли месец и сега е една хаймана .... все тича , катери се навсякъде , не иска да яде , защото от началото на миналата седмица започнаха пак зъбите (след дълго отсъствие) и за седмица и половина имаме цели 5 броя (+4 от преди) и чакаме още 3 зъбчета Simple Smile ...... направо съм луднала . Все реве , в неделя яде само 1/2 банан , а в понеделник 3 бонбона за целият ден , вторник 2-3 лъжички попара и едва когато избиха 5 броя хапещи зъбки прояде , но не за дълго  Confused
На прощапулката хвана фото лентата и май един фотограф ще има у дома (да не стане само фото модел - хихихихи , че от сега позира Simple Smile )
Подгответе се момичета за бели Simple Smile ...... бебоците вече не са бебоци Simple Smile .... Павел миналата седмица ми свали пердето барабар с корниза , за малко не мина през стъклото на балконската врата ....... само като си помисля какво ни чака и ме обхваща страх Simple Smile Но нали  сме силни момичета Simple Smile ....
Ето на хвана ме словесното ..... и обещавам , че пак ще наминавам Simple Smile ... само се надявам да е по - честичко . Абе друго си е с едничко у дома .... направо си е почивка Simple Smile  Grinning

# 144
Честит Рожден Ден на Калина на mimi_kir !!!

Пожелаваме прекрасно детство, много игри и много 6-ци!!!

pisho , фонтанелата на Вики е затворена вече, а и той се търкулна на страни и удъра го пое странично.
Обаче май ще се окаже че проблема не е в крачето, а в ръчичката. Забелязах че доста се заревава като му обличам или махам блузки и като го поопипах хубаво започна да плачка като пипнах ръчичката м/у лакътя и китката. И сега като навързвам нещата май ще се окаже че лази така за да не се опира на ръчичката  Thinking Довечера пак сме на преглед да видим какво ще излезе.

# 145
  • София
.....
[vnd, твоята питка също е страхотна!!!
Ти коя направи?
Мерси за комплимента,направо се  Embarassed
Питката ми е по рецепта на Хонда  -същата която Sunnily* смята да направи.Да ама аз понамалих пропорциите наполовина,че иначе става голяма погача,и не я направих цялата на "охлювчета"че да има място за отпечатък от крачето на Валето

# 146
  • Sofia
Много съм щастлива!!! Нямам нито един кариес  Mr. Green, само зъбен камък, който беше почистен. Дори това, което мислех, че е счупен зъб, било камък Crazy
А най-големият ми кошмар е да ми се наложи да ми пилят зъбите и да ми ги обличат, засега обаче няма да ми се наложи hahaha

# 147
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Честит рожден ден на Калина на Мими-кир!  bouquet   bouquet   bouquet

Много здраве,успехи в училище и щастливо детство!

Ангел спря да расте главоломно и сега е само 12 кила и 78 см.
Еееех ако бяхме и ние само 12 кила Grinning.Мариелка и тя не расте-8.500 кг най-много да е,на ръст не съм я мерила скоро,но не е повече от 74 см-общо взето дребосък.Ама и не яде много,а да не говорим че изразходва 100 пъти повече,отколкото изяде. ooooh!
И още е с грапави бузки,сега мажа с А-дерма и понякога с Адвантан.Давам и 3 почивни дни да се оправи,иначе ще ходим на кожен  Naughty
Много съм щастлива!!! Нямам нито един кариес  Mr. Green, само зъбен камък, който беше почистен. Дори това, което мислех, че е счупен зъб, било камък Crazy
А най-големият ми кошмар е да ми се наложи да ми пилят зъбите и да ми ги обличат, засега обаче няма да ми се наложи hahaha

Juana  -такива като теб хич не ги обичаме стоматолозите  Mr. Green.Шегичка-похвално за това,че нямаш кариеси.
Иначе аз се опитах сама да си изчистя зъбния камък с ултразвука и едно огледало.,ама не успях много добре Laughing
Така,че Тони4ка-ще идвам на зъболекар в Хасково  Wink.
Аз правих питка "Слънце"-рецептата е от форума.

Лека вечер от нас.

# 148
..... Така,че Тони4ка-ще идвам на зъболекар в Хасково  Wink.
.....

Имаш ми телефона, нали!?

Ние пък в събота пак сме в Пловдив, обаче този път май без Вили, ще я оставим малко едната баба да я погледа, а ние да разпуснем Grinning

Лека вечер  Hug

# 149
Здравейте момичета,

Честит рожден ден на Тони и Калина!!!! Да са живи и здрави и много хубави!!!

Всички говорите за ясли....кажете ми кога сте ги пратили там, т.е. на колко месеца?...аз искам да я пратя Симона, но тя още не е проходила и само чакам да проходи и да я пращам. А не знам кьде....даже се замислям за частна ясла...проучвам в момента, но много пари искат, а в дьржавната ще може чак догодина септември да трьгне...абе незнам....пощтурила сьм се....искам да я пускам и да трьгвам на работа....

Juana, кога прати Ради на ясла....ходеше ли? Какви бяха изискванията на яслата?

Последна редакция: пт, 22 сеп 2006, 10:25 от desy1973

Общи условия

Активация на акаунт