Юлски Бебета 2021

• 44 298
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,момичета 😊
Надявам се,че сте добре ❤️ За първи път не успях да прочета написаното,понеже  е 2ч през ноща.(ще чета утре).
Мъжа ми и баща ми са в болница след усложнения от ковид. Мисля,че имам и аз усложнения.
Знаете ли как мога най-безопасно да проверя белият дроб? Предполагам снимка е изключена? Ако е само с кръвни изследвания за някаква инфекция,то какви показатели да изследвам?
Личният ми лекар и АГ,то са.....да хванеш единият,да удариш другият
...
АГ казва,че не може да помогне,не може да ми даде информация (не само за тоя въпрос и други и задавах-елементарни),да се обаждам на личният. Личният не знае къде се намира. Е кой към кого аджеба да се обърна... Много съм се уплашила.
Отделно сме сами с детето под карантина и вече мозъка ми превърта...

Здравей, изследвай ПКК, ДКК, Феритин, Ддимер и ЦРП. ЦРП показва дали имаш моментни възпаление или инфекция и колко е над нормата. Бързо оздравяване! В коя седмица си? Можеш да пиеш парацетамол, май до 3 на ден, Авирон Рапид намери, лимони, чесън, чай от джинджифил . Ако е ковид, трябва да взимаш и аспирин протект, както и инжекции фраксипарин или клексан... След консултация с лекар обаче... Какви са ти оплакванията?

# 331
  • Варна
8-9 седмица. 15 дни от първи симптоми. Изкарах го безсимптомно (само първият ден имах) Пия само витамини за бременни (там има омега 3,което замества аспирин протекта). От една седмица обаче имам кашлица със задух. Сега ще тичам за изследвания

# 332
Здравей, аз имах проблем със зъб по време на бременност. Казаха ми тогава, че рентген на бременни не се прави освен ако е крайно наложително.
Всякакви медикаменти, упокойки, снимки да се правят по възможност след 10+0, защото тогава органите на бебето вече са развити.
Звънни на РЗИ. Там може да дадат съвет.

# 333
Не мога да съм особено полезна с информация напълно съм съгласна с pavlina_kurteva относно авирон рапид -спира всякакви инфекции на дихателните пътища. Изписват го и превантивно, аз го пих също докато вече знаех че съм бременна. И за джинджифила съм съгласна. От друго не разбирам.
Скорошно оздравяване на всички вас и ваши близки Simple Smile

# 334
Момичета включвам се да се похваля, че днес и ние чухме сърчицето и съм изключително щастлива. Лошото обаче е, че половината персонал в клиниката, в която ходя са положителни за Ковид... надявам се всичко да е наред и лекарят при когото ходя да е добре.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 14:04 от Усмивка07

# 335
Здравейте,момичета 😊
Надявам се,че сте добре ❤ За първи път не успях да прочета написаното,понеже  е 2ч през ноща.(ще чета утре).
Мъжа ми и баща ми са в болница след усложнения от ковид. Мисля,че имам и аз усложнения.
Знаете ли как мога най-безопасно да проверя белият дроб? Предполагам снимка е изключена? Ако е само с кръвни изследвания за някаква инфекция,то какви показатели да изследвам?
...
АГ казва,че не може да помогне,не може да ми даде информация (не само за тоя въпрос и други и задавах-елементарни),да се обаждам на личният. Личният не знае къде се намира. Е кой към кого аджеба да се обърна... Много съм се уплашила.

Стискам палци близките ти да оздравеят възможно най-бързо и всичко да бъде наред! Дори не искам да си представям колко си притеснена, но мисли и се грижи и за себе си! Heart Ужасно е, че личният лекар не е особено добър, как може такова пренебрежение към бременна жена... от АГ също. Но особено личните лекари би трябвало вече да са подготвени за тази ситуация. След като имаш симптоми и притеснения, намери начин да се свържеш с добър и препоръчан пулмолог. Не знам в кой град живееш, но за София знам, че има няколко специални Ковид кабинета за прегледи в ДКЦ-тата. Ако си в София, може да звъннеш и да минеш от там. Не знам дали са разкрили и по другите градове. Стискам палци и ни пиши какво се случва!

# 336
  • Варна
Пуснах всички изследвания,които ми казаха в интернет (утре ще са готови или довечера). Включително и ПСР тест,понеже ако недай си боже стане нещо,той е билет за болница 😟 Докато чаках пред лабораторията,личният ми се обади,явно гузен ли незнам и ми каза да ида за направление,но... лабораторията е в съседният град,нищо минало. Но май получавам някакви паник атаки от притеснение ли незнам или не успявам добре да проветря в къщи или незнам,но пред лабораторията на въздух нямах задух и ми беше много добре.

Усмивка07 Много милиони хубави новини ❤️ Дано АГто ти да не е пипнало тая гад. 🍀

Magggi  Купих 3 (в различни дни за мъжа ми,баща ми и майка ми,която всъщност днес разбра,че теста и е отрицателен,не мога да повярвам 🎉) и като ходих за себе си вече нямаше,но си казах,голяма работа нали нямам симптоми и така останах без

Mateya zoe

Не съм се замислила по тия въпроси да звънна на РЗИ,може пък и да помогнат. Иначе за излизането им звънях няколко пъти (за семейството,РЗИ Враца) и последният път даже леко ми се скараха и ми казаха ,,С вас се чуваме често,нали ви казахме,че може да излизате до лаборатории и доктори,,,
А май попринцип за карантинирани трябва или зелен коридор или с линейка до колкото разбрах.

Момичета,извинявам се,че ви занимавах толкова много с моите проблеми,при положение,че сега са едни от най-щастливите мигове около бебчетата ❤️

Цитат на: bibonss
link=topic=1260944.msg41824149#msg41824149 date=1606395777
Здравейте,момичета 😊
Надявам се,че сте добре ❤ За първи път не успях да прочета написаното,понеже  е 2ч през ноща.(ще чета утре).
...

Стискам палци близките ти да оздравеят възможно най-бързо и всичко да бъде наред! Дори не искам да си представям колко си притеснена, но мисли и се грижи и за себе си! Heart Ужасно е, че личният лекар не е особено добър, как може такова пренебрежение към бременна жена... от АГ също. Но особено личните лекари би трябвало вече да са подготвени за тази ситуация. След като имаш симптоми и притеснения, намери начин да се свържеш с добър и препоръчан пулмолог. Не знам в кой град живееш, но за София знам, че има няколко специални Ковид кабинета за прегледи в ДКЦ-тата. Ако си в София, може да звъннеш и да минеш от там. Не знам дали са разкрили и по другите градове. Стискам палци и ни пиши какво се случва!

# 337
Здравейте!
Включвам се и аз.
В понеделник (23.11) си направих тест, оказа се, че съм със закъснение 10 дни Grinning
Ама кой да обърне внимание, последните месеци цикълът ми е всичко друго, но не и редовен.
Имам едно малко юлче (2019) на 1г и 4м и ми се искаше второто детенце да дойде малко по-късно, за да мога да отделя повече време за първото дете и да имат разлика около 3 години.
След като минаха първите минути на шок и неочаквания резултат съм супер щастлива и нетърпелива за бебе номер две Heart
След първата бременност започнах да качвам килограми и за няколко месеца станах супер подута и дебела. След месеци борба с килограми, режими и тренировки, разбрах, че съм отключили Хашимото след първата бременност.
От няколко месеца съм на терапия.
Та започвам втората си бременност и с 12 килограма отгоре (71.8кг съм в момента, толкова бях и когато отидох да раждам юли 2019)
Вчера бях на преглед, видя се сакчето, след 10 дни като отида се надявам да се види и ембриона.
Нямам търпение и се надявам всичко да е наред. Сега май се вълнувам повече и от първия път.
С първата бременност пих утрогестан за задържане и в 22-23 седмица лежах в болница също за задържане.
Надявам се всичко да е наред сега, особено като нямам толкова време за почивка с бебе вкъщи, което е свикнало да го нося и гушкам.
Витамини за бременни не мисля да пия и с първата бременност не съм само, в края на 8-ми месец изпих 1 кутия Актив Мама по предписание от АГ.
От витамините до колкото знам се пълнее, а аз нямам нужда от още излишни килограми.
Заради ЩЖ пия L-тироксин 75мг (до преди няколко дни бях на 37.5мг, но заради бременността ендокриноложката ми вдигна дозата); В12; Иногинол, в който има фолиева киселина и не приемам допълнително. Имам останали 5 хапчета Селен и се чудех да ги изпия, защото не ми казаха да променям терапията,но на кутия пише, че не се пропоръчват при бременност.
На мен също ми става лошо, всъщност заради тези симптоми си направих теста.
С първата бременност ми помагаше Деган.
Относно работодателя, аз още съм в отпуск по майчинство и няма да имам проблем.
Относно ФБ групата, когато е по-голяма се получават доста дразги, все пак се събират много хора на едно място.
Няколко от майките от бг мама направиха тайна група, където се събрахме около 100 човека и цари мир и хармония. Всички се включват и веднага дават полезни съвети и оказват помощ без да има заяждане.
Аз предлагам след време да си направим тайна група, защото в големите групи няма как да не стават дразги и караници.

# 338
На мен ми се наложи рентгенова снимка първата бременност и тогава четох - като цяло със съвременните апарати облъчването е минимално. Даже преди да навлязат ехографите в някои страни рутинно са се правели рентгенови снимки на бременните 2-3 пъти през бремеността, за да се види позицията на бебето. Все пак дано не се налага и бързо оздравяване! На мен свекърите ми се разболяха и единия ден май и аз бях се паникьосала, защото имах чувството, че не ми стига въздух, а реално никой вкъщи не се разболя - т.е. по-скоро е било в главата ми.

Здравейте,момичета 😊
Надявам се,че сте добре ❤ За първи път не успях да прочета написаното,понеже  е 2ч през ноща.(ще чета утре).
...

# 339
Здравейте!
Включвам се и аз.
В понеделник (23.11) си направих тест, оказа се, че съм със закъснение 10 дни Grinning
Ама кой да обърне внимание, последните месеци цикълът ми е всичко друго, но не и редовен.
Имам едно малко юлче (2019) на 1г и 4м и ми се искаше второто детенце да дойде малко по-късно, за да мога да отделя повече време за първото дете и да имат разлика около 3 години.
След като минаха първите минути на шок и неочаквания резултат съм супер щастлива и нетърпелива за бебе номер две Heart
След първата бременност започнах да качвам килограми и за няколко месеца станах супер подута и дебела. След месеци борба с килограми, режими и тренировки, разбрах, че съм отключили Хашимото след първата бременност.
Та започвам втората си бременност и с 12 килограма отгоре (71.8кг съм в момента, толкова бях и когато отидох да раждам юли 2019)
Вчера бях на преглед, видя се сакчето, след 10 дни като отида се надявам да се види и ембриона.
Нямам търпение и се надявам всичко да е наред. Сега май се вълнувам повече и от първия път.
С първата бременност пих утрогестан за задържане и в 22-23 седмица лежах в болница също за задържане.
Надявам се всичко да е наред сега, особено като нямам толкова време за почивка с бебе вкъщи, което е свикнало да го нося и гушкам.
Витамини за бременни не мисля да пия и с първата бременност не съм само, в края на 8-ми месец изпих 1 кутия Актив Мама по предписание от АГ.
От витамините до колкото знам се пълнее, а аз нямам нужда от още излишни килограми.
Заради ЩЖ пия L-тироксин 75мг (до преди няколко дни бях на 37.5мг, но заради бременността ендокриноложката ми вдигна дозата); В12; Иногинол, в който има фолиева киселина и не приемам допълнително. Имам останали 5 хапчета Селен и се чудех да ги изпия, защото не ми казаха да променям терапията,но на кутия пише, че не се пропоръчват при бременност.
Относно ФБ групата, когато е по-голяма се получават доста дразги, все пак се събират много хора на едно място.
Няколко от майките от бг мама направиха тайна група, където се събрахме около 100 човека и цари мир и хармония. Всички се включват и веднага дават полезни съвети и оказват помощ без да има заяждане.
Аз предлагам след време да си направим тайна група, защото в големите групи няма как да не стават дразги и караници.

Добре дошла. Дано всичко е наред. Аз също съм с Хашимото,  което отключих през първата бременност. И съм на почти същата доза като твоята. Като разбрах, че съм бременна веднага отидох на ендокринолог и ми вдигна дозата. Как ти се движи тсх-то?

# 340
Здравейте бъдещи мами Sparkling Heart. Доста отдавна следя групата. Това ми е първа бременост, на 28 съм и живея в София. Според последния преглед би трябвало да съм в 9та седмица и 2 дена. В пета седмица ми беше първият преглед, тогава видяхме сакче, а в 7ма вече видяхме и ембрионче с пулс (11мм). Утре имам преглед при АГ и се надявам всичко да е наред, стискайте ми палци. Още от пета седмица започна едно ужасно гадене с повръщане. По цял ден ми се гади, сутрин задължително повръщам, предните седмици бях по-зле следобед, в момента по-скоро след 6 вечерта ми става супер зле и съм между 3-5 пъти. Знам, че е нормално, но и това отвращение от храната, единствено от хляб не ми се гади. За мляко, яйца, месо не мога и да помисля. Много трудно си пия и витамините, понякога даже и тях повръщам. От водата също ми се гади. Много се притеснявам, че не се храня правилно и не давам нищо на бебето, основно въглехидрати, някой плод, но протеина хич го няма. Надявам се да отшумява това гадене, пробвах с постоянно ядене на хляб и солети, помага до някъде, но почнах да пълнея много, а и гъбичките почват да избиват, така че не е много вариант. С Хашимото съм, още като разбрах, че съм бременна, пуснах хормони и бяха паднали много. Вдигнах дозата на Т4 от 75мкг на 100мкг и сега следя  и нагласям през 3 седмици. Ендото ми беше изписал и натаспин за повишен риск от тромбоза. Не сме казали на никой още, от по-страхиливите съм и даже и тук за това отлагах толкова време да пиша. Аз също обмислям пренателен тест, но не съм се спряла на такъв и ще се радвам, ако някой сподели опит.

# 341
Здравейте, момичета! Целувки на бебоците! Дано всички сте добре. Аз ви чета! Работя от вкъщи, не съм ходила на преглед от 6-та седмица и се побърквам, но чак другата седмица. Иначе прогресивно слабея, но сигурно, защото малко преработвам, а и следобяд ми се гади и ми се ядат основно плодове.
Като ви чета и аз нямам търпение да отида и да видим бебче, но моят лекар смята, че няма за какво да ходя, щом нямам оплаквания. Хайде скоро да си почувстваме бебоците! Така по ритниците ще знаем, че са добре Simple Smile

Роси, аз ще правя пренателен тест, но ти си много млада, ако нямате семейна анамнеза, не знам дали се налага. Препоръчва се за жени над 35. Все пак лекарят ти ще каже де, просто 28 си е прекрасна възраст и нямаш много основания за притеснение ❤
Момичетата с Хашимото, тсх пада първи триместър, следете си показателите, ендокринолозите винаги се презастраховат  държат тсх да е около 1,5.  Най-добре от време на време кръв да видим къде сме Simple Smile
Усмихната вечер и бъдете здрави всички ❤

# 342
Скрит текст:
Здравейте!
Включвам се и аз.

Добре дошла. Дано всичко е наред. Аз също съм с Хашимото,  което отключих през първата бременност. И съм на почти същата доза като твоята. Като разбрах, че съм бременна веднага отидох на ендокринолог и ми вдигна дозата. Как ти се движи тсх-то?
Началото на юли когато си пуснах изследвания за първи път ТСХ беше 6.350.
Средата на август започнах терапия и за месец и половина ТСХ се понижи до 3.790, а ТАТ от 565.3 стана 419.9.
Началото на октомври след като излязоха резултатите ми вдигнаха дозата на 37.5мг, а от няколко дни вече приемам 70мг.
След 30 дни ендокриноложката иска да си пусна изследвания.
Скрит текст:
Здравейте бъдещи мами Sparkling Heart. Доста отдавна следя групата. Това ми е първа бременост, на 28 съм и живея в София. Според последния преглед би трябвало да съм в 9та седмица и 2 дена. В пета седмица ми беше първият преглед, тогава видяхме сакче, а в 7ма вече видяхме и ембрионче с пулс (11мм). Утре имам преглед при АГ и се надявам всичко да е наред, стискайте ми палци. Още от пета седмица започна едно ужасно гадене с повръщане. По цял ден ми се гади, сутрин задължително повръщам, предните седмици бях по-зле следобед, в момента по-скоро след 6 вечерта ми става супер зле и съм между 3-5 пъти. Знам, че е нормално, но и това отвращение от храната, единствено от хляб не ми се гади. За мляко, яйца, месо не мога и да помисля. Много трудно си пия и витамините, понякога даже и тях повръщам. От водата също ми се гади. Много се притеснявам, че не се храня правилно и не давам нищо на бебето, основно въглехидрати, някой плод, но протеина хич го няма. Надявам се да отшумява това гадене, пробвах с постоянно ядене на хляб и солети, помага до някъде, но почнах да пълнея много, а и гъбичките почват да избиват, така че не е много вариант. С Хашимото съм, още като разбрах, че съм бременна, пуснах хормони и бяха паднали много. Вдигнах дозата на Т4 от 75мкг на 100мкг и сега следя  и нагласям през 3 седмици. Ендото ми беше изписал и натаспин за повишен риск от тромбоза. Не сме казали на никой още, от по-страхиливите съм и даже и тук за това отлагах толкова време да пиша. Аз също обмислям пренателен тест, но не съм се спряла на такъв и ще се радвам, ако някой сподели опит.
И на моята ендокриноложка ми изписа Натаспин.
С първата бременност не съм имала проблем.
Гинекологът ми не искаше да бърка в наложената терапия, но се очуди, че трябва да пия толкова много неща.
И сега се чудя дали да го пия или не Thinking

С първата бременност, първите 4 месеца беше ад, постоянно ми ставаше лошо, имаше период, в който и вода да пия и нея повръщах.
В началото се бях шашнала, че не осигурявам всичко необходимо на бебето и карам на кисело мляко и банана.
Лекарят ми каза, че в началото нуждите му са толкова малки, че няма проблем дори да ям една и съща храна.
На мен ми помагаха до някаква степен хапчета Деган и да дъвча парчета лимон с кората. Лимона ме спасяваше, дори като излизах си носех резенчета в една кутийка.
Купувах си био лимони, защото кората на другите е третирана и не става за консумация.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 10:14 от AnMary

# 343
Момичета, този Натаспин на база на какво са ви го изписали ендокринолозите?

# 344
Момичета, преди малко се прибрах от трети преглед в 9 г.с., последния с вагинален ехограф. От следващия път минаваме на коремен. За сега всичко е наред. Видя се малко човече с ръчички и крачета Smiley Следващия път трябва да занеса това направление от личния лекар за ЖК. Единственото, което не ми стана ясно е кога се правят онези многото изследвания? Забравих да питам за тях, а и АГ нищо не спомена по време на прегледа.  Тя ли ще ми ги назначи след като й занеса направлението от ЛЛ или трябва предварително да пусна нещо?

Общи условия

Активация на акаунт