Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на бременността и кога се появяват?
Какви са някои често срещани симптоми на бременност, които жените обсъждат във форумите?
Какви са препоръките за справяне с киселини по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на бременността и кога се появяват?
Симптомите на бременността включват чувствителни гърди, коремна болка и дискомфорт в кръста, подут корем, усещане за пълнота, гадене или повръщане, киселини в стомаха, повишена умора и раздразнителност , акне или промени в кожата , повишена чувствителност на кожата към допир и газове. Важно е да се отбележи обаче, че симптомите могат да варират значително от жена на жена.
-
Какви са някои често срещани симптоми на бременност, които жените обсъждат във форумите?
Някои често срещани симптоми на бременност, обсъждани във форумите, включват чувствителни гърди, коремна болка и болки в кръста, подут корем, усещане за подуване на стомаха, гадене или повръщане (сутрешно гадене), киселини в стомаха , повишена умора или сънливост, акне или промени в кожата, повишена чувствителност на кожата и други.
-
Какви са препоръките за справяне с киселини по време на бременност?
За да се справите с киселините по време на бременност, избягвайте храни, които предизвикват киселини, яжте по-малки и по-чести хранения, избягвайте лягане веднага след хранене, избягвайте консумацията на алкохол и никотин, избягвайте газирани напитки и консултирайте се с лекар за безопасни за бременни лекарства за намаляване на киселини.
-
Какви са някои от първите симптоми на бременност?
-
Какво е инплантационна кръв?
Ужасно е, че личният лекар не е особено добър, как може такова пренебрежение към бременна жена... от АГ също. Но особено личните лекари би трябвало вече да са подготвени за тази ситуация. След като имаш симптоми и притеснения, намери начин да се свържеш с добър и препоръчан пулмолог. Не знам в кой град живееш, но за София знам, че има няколко специални Ковид кабинета за прегледи в ДКЦ-тата. Ако си в София, може да звъннеш и да минеш от там. Не знам дали са разкрили и по другите градове. Стискам палци и ни пиши какво се случва! 
. Доста отдавна следя групата. Това ми е първа бременост, на 28 съм и живея в София. Според последния преглед би трябвало да съм в 9та седмица и 2 дена. В пета седмица ми беше първият преглед, тогава видяхме сакче, а в 7ма вече видяхме и ембрионче с пулс (11мм). Утре имам преглед при АГ и се надявам всичко да е наред, стискайте ми палци. Още от пета седмица започна едно ужасно гадене с повръщане. По цял ден ми се гади, сутрин задължително повръщам, предните седмици бях по-зле следобед, в момента по-скоро след 6 вечерта ми става супер зле и съм между 3-5 пъти. Знам, че е нормално, но и това отвращение от храната, единствено от хляб не ми се гади. За мляко, яйца, месо не мога и да помисля. Много трудно си пия и витамините, понякога даже и тях повръщам. От водата също ми се гади. Много се притеснявам, че не се храня правилно и не давам нищо на бебето, основно въглехидрати, някой плод, но протеина хич го няма. Надявам се да отшумява това гадене, пробвах с постоянно ядене на хляб и солети, помага до някъде, но почнах да пълнея много, а и гъбичките почват да избиват, така че не е много вариант. С Хашимото съм, още като разбрах, че съм бременна, пуснах хормони и бяха паднали много. Вдигнах дозата на Т4 от 75мкг на 100мкг и сега следя и нагласям през 3 седмици. Ендото ми беше изписал и натаспин за повишен риск от тромбоза. Не сме казали на никой още, от по-страхиливите съм и даже и тук за това отлагах толкова време да пиша. Аз също обмислям пренателен тест, но не съм се спряла на такъв и ще се радвам, ако някой сподели опит. 
Следващия път трябва да занеса това направление от личния лекар за ЖК. Единственото, което не ми стана ясно е кога се правят онези многото изследвания? Забравих да питам за тях, а и АГ нищо не спомена по време на прегледа. Тя ли ще ми ги назначи след като й занеса направлението от ЛЛ или трябва предварително да пусна нещо?