Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 738
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря от цялото си сърце на всички за съветите, сега бях при моя гинеколог шийката ми я измерва 1 см, каза само лежане, 2х2 утрогестан и нищо др да не правя, иначе да каза че не дай си боже ако започне разкритие за майчин дом да отивам понеже бебчо е много малък още

# 196
Коя седмица си, pinotos? Апаратурата на АГ-то ти хубава ли е за да измери както трябва шийката?

# 197
Коя седмица си, pinotos? Апаратурата на АГ-то ти хубава ли е за да измери както трябва шийката?
В 21+1 съм, следя се в софиямед при др. Хасан

# 198
Успех, Pinitos!
Аз да попитам как сте с хранителните навици през бременността? Аз се улавям, че наблягам напоследък на туршиите за сметка на пресните зеленчуци и похапвам доста шоколад (натурален, любим ми е). Киселото мляко, сиренето и яйцата нещо май съм ги игнорнала. Иначе манджи и супи хапвам. И повече от 1 л вода на ден не мога да се насиля да изпия...

# 199
Хапвам си всичко, доста разнообразно.. само салатите ми куцат напоследък 😒
Но пък плодовете ме влекат доста, пак е нещо. Ям си основно домашно приготвена храна и се чувствам доста добре. Водата и на мен ми е болна тема, доста задържам ,особено ако си позволя нещо по-соленичко 😒

# 200
Много ми се хапва сладко и тестяно на мен /то винаги е било, но сега не мога да се удържа/. Иначе от другите неща съм добре, доста плодове и салата също хапвам, месо, яйца.

# 201
В последно време със солените неща съм доста добре, храня се много разнообразно, ям всеки ден яйца заради протеина, изключила съм хляба, ям сирене, месо, риба, салати, постоянно вкъщи има пресни плодове, НО... Пустото сладко. Не мога, ако не хапна веднъж-два пъти по нещо и се случва да прекалявам някои дни, въпреки че се старая да внимавам уж. А не е добре това, защото последния път захарта ми беше към горната граница, въпреки че не бях спазила правилото - вечерта преди изследването имахме годишнина с ММ и доста обилно и късно вечеряхме и ядох сладко към полунощ 🤭 та сигурно това е била причината допълнително да се вдигне.

# 202
и аз имам страхотен глад за тесто. Почнах като никога да меся и да пека... днес си правих тиквеник, въобще нямам наяждане, ако е от тесто Simple Smile но ще се опитам да се поспирам, че килограмите си вървят, а в тези тестени неща няма нищо полезно за детето.

# 203
Скрит текст:
В последно време със солените неща съм доста добре, храня се много разнообразно, ям всеки ден яйца заради протеина, изключила съм хляба, ям сирене, месо, риба, салати, постоянно вкъщи има пресни плодове, НО... Пустото сладко. Не мога, ако не хапна веднъж-два пъти по нещо и се случва да прекалявам някои дни, въпреки че се старая да внимавам уж. А не е добре това, защото последния път захарта ми беше към горната граница, въпреки че не бях спазила правилото - вечерта преди изследването имахме годишнина с ММ и доста обилно и късно вечеряхме и ядох сладко към полунощ 🤭 та сигурно това е била причината допълнително да се вдигне.
И аз съм така със сладкото, все мишкувам по нещо.
Аз като мерих захарта предната вечер късно ядох баклава, но не ми е повлияло. Беше си ОК изследването. На теб правиха ли ти обременяване с глюкоза?

# 204
Не са ми правили, според лекарката ми няма нужда. Иначе предишния път захарта беше 4,8, а последно 5,1. Но аз си обичам сладко за съжаление, никога не ми е била перфектна кръвната захар, макар и в граници.

# 205
Много ми е гузно , имам дни без нито един плод , в други един банан на палачинка ( не суров ) . Добре че пия витамини .

# 206
И на мен много ми се яде сладко, а захарта последно ми беше 5.7 . Сега в събота съм на лекар и ще ми кажат дали трябва да правя обременяване с глюкоза, но аз взех малко мерки. Купих си шоколад със стевия- но все пак си позволявам до 2-3 квадратчета на ден. Започнах и да си правя десерти ,които подслаждам основно с фурми и стафиди, та да си хапвам всеки ден, че иначе не издържам. Спрях нацяло бялото брашно, захарта, меда и купешките десерти и сладки( а се бях заредила с един шкаф, който сега не смея да отворя).Ако някой проявява интерес ще дам рецептите.

# 207
Фурми и стафиди, не са по-малко калорични от бисквити. Препоръчват се плодове, кисели

# 208
Pinitos,
Моят съвет е да пробваш да си запишеш спешен час при д-р Любомир Христов от Надежда /Води се специалист по серклажите и е много предпочитан от момичетата с проблемни шийки. Аз също съм с конизирана шийка и той ми е направил серклаж, но при мен серклажът беше не поради скъсяване, а превантивен и за момента държи относително добра дължина /. Не мисля, че ти трябва втора фетална морфология - все пак основното предназначение и насоченост на този преглед е друго, а не измерването на дължината на шийката. Така че пробвай с Христов или друг специалист за проблемна бременност. Другото, което бих те посъветвала, ако идеята е да постъпиш в болница за задържане, е да се насочиш към болница с неонатологично отделение от най-висока степен, за да могат да положат адекватни грижи за бебето, ако се роди по-рано - такива са Майчин дом, Надежда и Токуда.
днес си записах час при др.Христов от надежда за 19 дано всичко до тогава да е наред

# 209
Pinitos,
Моят съвет е да пробваш да си запишеш спешен час при д-р Любомир Христов от Надежда /Води се специалист по серклажите и е много предпочитан от момичетата с проблемни шийки. Аз също съм с конизирана шийка и той ми е направил серклаж, но при мен серклажът беше не поради скъсяване, а превантивен и за момента държи относително добра дължина /. Не мисля, че ти трябва втора фетална морфология - все пак основното предназначение и насоченост на този преглед е друго, а не измерването на дължината на шийката. Така че пробвай с Христов или друг специалист за проблемна бременност. Другото, което бих те посъветвала, ако идеята е да постъпиш в болница за задържане, е да се насочиш към болница с неонатологично отделение от най-висока степен, за да могат да положат адекватни грижи за бебето, ако се роди по-рано - такива са Майчин дом, Надежда и Токуда.
днес си записах час при др.Христов от надежда за 19 дано всичко до тогава да е наред

Лежи си, ние стискаме палци Flowers Four Leaf Clover
Екографите са супер в Надежда, а докторът е помогнал на много жени с подобен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт