Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 711
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Стискам палци и аз!
Колкото до емоциите... не рева, ама такава съвест ме лови, дето ми влияе на настроението чак...

# 181
Съндей, и аз вчера плаках. Непрекъснато си представям, че ще имам най ревливото бебе и няма да имам време за нищо. Най лошия сценарии ми е като снимка в главата и веднага тръгват сълзите. Ужас. На всичкото отгоре се чувствам и виновна, защото вместо да се радвам, че ще имам бебе, на мен ми е тъжно и гадно.
Пинитос, с теб сме и стискаме палци.

# 182
Загледах се в снимката на шийката и ми се струва, че не е измерена както трябва, моля някоя мама от вас ако разбира нека изкаже мнение

# 183
Здравейте, сега се връщаме пр ФМ и нещата не са добре, шийката ми вече е 0.5 см, въпреки че съм със серклаж се скъсява не знам вече какво да правя, дават ми вероятност от преждевременно раждане преди 28.г.с. 90%,
Успех!!💕💕 Дано нещата се развият възможно най-добре за бебчо и за теб!

# 184
Здравейте, не съм писала отдавна. Накратко - 25г.с., момченце, всичко е наред🙂 и аз да питам как сте с ЕмоциЙте, че при мен е ужас. По принцип съм желязна, трудно се трогвам от каквото и да било, стоически понасям болките в гърба, кръста и киселините, но напоследък ще се побъркам. Рева за щяло и нещяло и мога да се разрева навсякъде, а как да обясня на колегите и нормалните хора защо са ми насълзени очите (от дългото гледане в монитора, разбира се). Сещам се за стари неща и се сърдя и за тях. Вчера се разплаках, защото се скарах на кучето и той се скри под креслото ...
Пинитос и аз стискам палци 💓
Емоциите и при мен са на макс.Дори някоя реклама е способна да ме разплаче.А това,че съм ядосана перманентно.....Докато не се наплача нищо не може да ме успокои и ми става още по-криво,че плача и бебчо усеща всичко и няма измъкване от този порочен кръг😑.

# 185
miss_chichi относно якетата аз ще го карам с каквото имам (за сега една парка ми става, а за после имам едно по-широко палто). Не мисля, че има смисъл в такава инвестиция за около 2 месеца.

За витамините - на мен постоянно ми изписват, всеки триместър различни витамини за бременни. Сега пия Pregnacare MAX. Изследвания за нивата не ми е поръчвала АГта. Това, което ме притесни - наскоро гледах една лекция за естественото и раждането със секцио. АГът, който я водеше, спомена, че една от причините за секцио е по-големия размер на бебетата, които се раждат сега, а причина за тях било постоянното пиене на витамини, т.к. води просто до много по-добро усвояване на веществата. Та сега много се притеснявам. Аз съм много слабичка, но майка ми и сестра ми са раждали много големи бебета. Надявам се да родя естествено и размерът би бил голям проблем. При сестра ми имаше много страшна ситуация - оставиха я да ражда естествено и бебето се заклещи в родовия канал (беше към 4,200) - много опасна ситуация както за майката, така и за детето. Не знам дали е пряко следствие от това, но това дете има леки проблеми с развитието си сега.

MDarinova - и на мен ми се случи, дори два пъти да имам кандида вече Sad много неприятно. Оправям се с Gynazol (крема, който се поставя еднокрано). Една АГка ми беше препоръчала да пия профилактично и Биозин мама, но не знам до колко е валидно. Май е много добър пребиотик и засилва биома в червата. Като следствие се засилва имунната защита и явно по тази линия не позволява на кандидата да избуява. Но трябва да се пие много време (месеци наред). На мен ми подейства най-вече на перисталтиката - бях започнала да имам проблеми и започнах отново да си ходя до тоалетна редовно.

pinitos успех и на вас, дано всичко се развие благополучно!

# 186
Измерването след конизация и серклаж е трудно дори за АГ. Ако имаш съмнения помоли за втора консултация, но нека да е от лекар-специалист, а не от приятелка, съфорумка и т.н. Понякога близките на пациентите в стремежа си да помогнат създават много стрес, а сега е важно да си спокойна и да имаш доверие на екипа, който те обгрижва Hug
Загледах се в снимката на шийката и ми се струва, че не е измерена както трябва, моля някоя мама от вас ако разбира нека изкаже мнение

# 187
Включвам се пак, сигурно вече ви досадих с моята паника Simple Smile чух се с моя гинеколог който ми следи бремеността, той е против да ми слагат втори конец над серклажния, понеже това имало големи рискове, трябвало да се отрепарира ректума и мехура,А и при мен нямало как да стане понеже след конизацията съм с скъсена шийка по принцип, казва, че само със серклажния конец и утрогестан м9га да изкарам още доста време.

# 188
Здравейте,с термин 7 февруари съм,ако имате фб група моля да ме включите.Елена Великова се пиша от Силистра.

# 189
Пак съм тук, днес сутринта ходих в тина киркова при тази др. Панова, но тя категорично отказа да ме прегледа щом не съм искала прием и съответно тази манипулация, попита ме коя съм аз че да отказвам и като загубя бебето вината ще е изцяло моя, следобед съм при моя лекар да погледне как стоят нещата

# 190
Пак съм тук, днес сутринта ходих в тина киркова при тази др. Панова, но тя категорично отказа да ме прегледа щом не съм искала прием и съответно тази манипулация, попита ме коя съм аз че да отказвам и като загубя бебето вината ще е изцяло моя, следобед съм при моя лекар да погледне как стоят нещата

Вчера като ти прочетох публикацията ми "изникна", че тези от държ.болница може и да не са им чисти помислите ...
В болница Надежда има един доктор Любомир Христов, виж в интернет какво има писано за него. Той прави серклажи и то някакъв специален ETCO, ако искаш може да се пробваш за 2-ро мнение при него.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 13:02 от -INA-73

# 191
Ти на тази самонадеяна и самозабравила се глупачка не й ли обясни, че като пациент имаш пълното право да откажеш каквато и да е манипулация и лечение, а нейната работа е само да ти обясни рисковете, произлизащи от това. По начина, по който е реагирала ми се струва, че просто са се надявали да си присвоят парите и да направят нещо излишно, но на печалба.

Потърси друго мнение и си носи снимките и направените изследвания. Бих те посъветвала да се запишеш в Щерев или Надежда за още една ФМ, обясни им какъв е случая, може да те вмъкнат. Успех!

Тук ще помагаме с каквото можем.

# 192
Ти на тази самонадеяна и самозабравила се глупачка не й ли обясни, че като пациент имаш пълното право да откажеш каквато и да е манипулация и лечение, а нейната работа е само да ти обясни рисковете, произлизащи от това. По начина, по който е реагирала ми се струва, че просто са се надявали да си присвоят парите и да направят нещо излишно, но на печалба.

Потърси друго мнение и си носи снимките и направените изследвания. Бих те посъветвала да се запишеш в Щерев или Надежда за още една ФМ, обясни им какъв е случая, може да те вмъкнат. Успех!

Тук ще помагаме с каквото можем.
да аз мислех днес да звъна в щерев за фетална морфология, понеже ми се струва че на тази вчера не и е читава работата

# 193
Поискай час за Искилиева или Чавеева.

# 194
Pinitos,
Моят съвет е да пробваш да си запишеш спешен час при д-р Любомир Христов от Надежда /Води се специалист по серклажите и е много предпочитан от момичетата с проблемни шийки. Аз също съм с конизирана шийка и той ми е направил серклаж, но при мен серклажът беше не поради скъсяване, а превантивен и за момента държи относително добра дължина /. Не мисля, че ти трябва втора фетална морфология - все пак основното предназначение и насоченост на този преглед е друго, а не измерването на дължината на шийката. Така че пробвай с Христов или друг специалист за проблемна бременност. Другото, което бих те посъветвала, ако идеята е да постъпиш в болница за задържане, е да се насочиш към болница с неонатологично отделение от най-висока степен, за да могат да положат адекватни грижи за бебето, ако се роди по-рано - такива са Майчин дом, Надежда и Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт