Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 657
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Аз ходя редовно при ендокринолог за да си следя тиоридните хормони и тя ми препоръча да си направя изследването обременяване с глюкоза. Каза ми, че е добра практика и макар да не е задължително все още, има тенденция да стане скоро. Все пак и тя ми каза да го обсъдя с АГто.

За леглото - всичките ми близки ми препоръчаха да си взема просто кошара, понеже е лека и лесно може да се мести от стая в стая. Те даже имат колела в единия край. Имат 2 позиции на дъното и в последствие стават и за игра. Бяха намалени в Emag наскоро и взех за 100 лв. Ваничка също купих от там, сгъваема с нещо като платнен шезлонг вътре. Пише, че е за 0-5 г, но не вярвам да къпя 5 годишно там Simple Smile

Въпрос  - ориентирахте ли се за педиатър? Чувала съм, че и това е проблем, понеже са много натоварени и липсват достатъчно на брой. Кога трябва да се свържем с такъв и какви са ви критериите? Особено ако имате препоръки за София. Мерси!

Някои от вас има ли си дула?

# 91
Здравейте дами! Да се включа и аз за пръв път, с малка бебка с термин 25 февруари. И аз се чудех за педиатъра тези дни или личен лекар като цяло, особено ако имате препоръки за някои говорещ английски или френски, защото мъжът ми е французин и не ми се иска да разчитам на бедния му български ако трябва да се справя някой път сам. Ако е в района на Лозенец, Хладилника, Витоша и наоколо пък ще е съвсем супер!
И видях, че момичета в същата седмица като мен са притеснени за размера на бебо, моята е около 480 гр за 22г.с.+3 и докторката каза, че е абсолютно нормална за възрастта си. И мен ме притеснява на моменти, особено след последния скрининг, когато видяха, че пъпната връв има само два кръвоносни съда, вместо три. Някоя от вас да се е сблъсквала с това? Казаха ми да не се притеснявам и, че се случвало, ако расте нормално, няма грижи, но пак си ми е притеснено...Fearful

# 92
В ИКЕА детската секция имат 20% намаление в момента за тези от вас, които са започнали или мислят да започват с покупките 😁

# 93
Здравейте, момичета. Идвам от преглед. Бебка е добре, но върви доста голяма. Аз съм в 25 г.с., а тя отговаря за 27+5 дни. До сега винаги вървеше напред с 5-6-7 дни, но чак толкова не е 😁 Доктора каза, че е нормално, но ми е любопитно дали има и други мами както мен, чиито бебенца са толкова по-едрички и какво казват вашите лекари?

# 94
Добро утро
Бихте ли споделили колко тежат вашите бебчетата във 24-25 г.с. Вчера бях на ЖК и го измериха 700 гр.
Също ако има някоя жена с гестационен диабет или съмнения за такъв искам да я питам на лични съобщения някой особености.
Вчера бях на преглед и бебчо върви вече с две седмици напред (върви напред от самото начало-първо с 4-5дни с всеки изминал преглед разликата се увеличава +още няколко дни)Реално съм 26+2но по някой измервания бебо е 28+2 и макар,че таткото е мн.висок и едър и всичко е просто генче (надявам се!) док.ми назначи обременяване с глюкоза.Ще го направя в други ден (искам два дни да пропусна сладичкото😄) Ще пиша допълнително когато излязат резултатите и се свържа с док.
P.s бебчо е 1076гр
Моя позната от клиниката с която имаме 2 дни м/у трансферите беше на преглед преди12дни (тоест е била в 24-25 седмица)и бебка беше 730гр. Няма назначено обременяване.Но пък нейната си върви +5,6 дни напред

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 18:42 от Анна Иванова 648392

# 95
Здравейте, момичета. Днес направих т. нар. обременяване с глюкоза. Отидох сутринта на гладно и жадно. Имайте предвид да си отделите поне 2 часа. Взимат веднъж кръв, след което ми дадоха да пия глюкозата и ме настаниха в стая, която да си лежа. След 1 час взимат отново кръв и след още един също. Не е особено приятно, тъй като глюкозата е ужасно сладка, но не е и нещо кой знае какво. Резултатите излизат доста бързо. Това е в общи линии.

# 96
Добро утро
Бихте ли споделили колко тежат вашите бебчетата във 24-25 г.с. Вчера бях на ЖК и го измериха 700 гр.
Също ако има някоя жена с гестационен диабет или съмнения за такъв искам да я питам на лични съобщения някой особености.
Вчера бях на преглед и бебчо върви вече с две седмици напред (върви напред от самото начало-първо с 4-5дни с всеки изминал преглед разликата се увеличава +още няколко дни)Реално съм 26+2но по някой измервания бебо е 28+2 и макар,че таткото е мн.висок и едър и всичко е просто генче (надявам се!) док.ми назначи обременяване с глюкоза.Ще го направя в други ден (искам два дни да пропусна сладичкото😄) Ще пиша допълнително когато излязат резултатите и се свържа с док.
P.s бебчо е 1076гр
Моя позната от клиниката с която имаме 2 дни м/у трансферите беше на преглед преди12дни (тоест е била в 24-25 седмица)и бебка беше 730гр. Няма назначено обременяване.Но пък нейната си върви +5,6 дни напред

Това, че върви напред не означава, че е от високата кр.захар на майката. Може да е ген.
На ЖК и на фетални се мери обиколката на коремчето /AC/ и още един коефициент, който се получава от няколко мерки, ако те са към горна граница може да се предполага гестац.диабет. Също има значение нивото на околопл.течност.

# 97
Добри ли са ти резултатите?
Здравейте, момичета. Днес направих т. нар. обременяване с глюкоза. Отидох сутринта на гладно и жадно. Имайте предвид да си отделите поне 2 часа. Взимат веднъж кръв, след което ми дадоха да пия глюкозата и ме настаниха в стая, която да си лежа. След 1 час взимат отново кръв и след още един също. Не е особено приятно, тъй като глюкозата е ужасно сладка, но не е и нещо кой знае какво. Резултатите излизат доста бързо. Това е в общи линии.

# 98
Така като ги гледам са в референтните стойности, но чакам и АГ да ги види, което понякога става доста бавно. 🤦🏻 Благодаря, че попита!

Добри ли са ти резултатите?

# 99
Днес правих обременяването.Резултатите излязоха преди малко всички са под референтните стойности (отдъхнах си😊).Изпратих имейл на док. надявам се и той да ги хареса😁😁
ps.Току що ми се обади акушерката на док. И той е доволен от резултатите.Тази вечер ще мога да спя😁😁. Бях в тих(не толкова тих) ужас последните два дни🙄.Горкият ми  ММ чак не знам как ме търпи...

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 19:46 от Анна Иванова 648392

# 100
Привет на всички, вчера бях на ЖК, бебока е Добре, расте измериха го, че е 460 гр. 20+4 г,с. съм, шийката ми се е скъсила и е 2 см. вече, много ме е страх да не се скъси още, а за болките дам и аз имам същите долу ниско предполагам че е от нарастващата матка

# 101
Здравейте момичета, аз съм с термин края на януари, но си ви следя и вас.. Та малко да се оплача.. Лекувах гъби и бактерии, на следващия преглед все още имах гъби и ми изписаха още 2 вида глобули за 12 дни и няколко дни уж бях добре, но си усещам, че пак се появяват Sad Какво е това чудо.. Някоя друга има ли, която не може да се отърве от тях?

# 102
  • София
Привет на всички, вчера бях на ЖК, бебока е Добре, расте измериха го, че е 460 гр. 20+4 г,с. съм, шийката ми се е скъсила и е 2 см. вече, много ме е страх да не се скъси още, а за болките дам и аз имам същите долу ниско предполагам че е от нарастващата матка

Ще ти правят ли серклаж? Аз знам, че под 25 мм се прави задължително и само трябва да лежиш.

MDarinova, какво ти изписват? Имаш ли неразположения? Аз бях с ужасен сърбеж около месец и две поредни чисти МБ. Нищо ми нямало. Накрая си купих на своя глава това, което съм ползвала успешно няколко пъти в живота си и ми реши проблема за няма и 24 часа. Успоредно пиех пробиотик, купих 3 различни интимни гела, намалих сладкото за сметка на ферментиралите храни и нищо не помагаше.

# 103
Мамчета искам да ви попитам колко кг сте качили ?
Аз съм в 25г.с и съм +10 , бях 55 сега съм 65 и ми се виждат много Sad

# 104

Ще ти правят ли серклаж? Аз знам, че под 25 мм се прави задължително и само трябва да лежиш.

MDarinova, какво ти изписват? Имаш ли неразположения? Аз бях с ужасен сърбеж около месец и две поредни чисти МБ. Нищо ми нямало. Накрая си купих на своя глава това, което съм ползвала успешно няколко пъти в живота си и ми реши проблема за няма и 24 часа. Успоредно пиех пробиотик, купих 3 различни интимни гела, намалих сладкото за сметка на ферментиралите храни и нищо не помагаше.
аз съм със серклаж от 15г.с., пия магнерот 3х2, но шпа 3х2, слагам и утрогестан 1х2, но много ме е страх да не се скъси още, защото беба те първа ще расте Confused

Общи условия

Активация на акаунт