Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 667
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Днес правих обременяването.Резултатите излязоха преди малко всички са под референтните стойности (отдъхнах си😊).Изпратих имейл на док. надявам се и той да ги хареса😁😁
ps.Току що ми се обади акушерката на док. И той е доволен от резултатите.Тази вечер ще мога да спя😁😁. Бях в тих(не толкова тих) ужас последните два дни🙄.Горкият ми  ММ чак не знам как ме търпи...

Как е обиколката на коремчето на бебето ?
На измерманията от фетален доктор и на ЖК се означава с АС.

L.Jekova е при вас как е ?

Питам ви защото сте изпратени на ОТГГ от вашите доктори. Аз също бях и съм в норми, но според ЖК трябва да си следя кр.захар.
Др.показател, който се гледа е BPD/FL

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 08:58 от -INA-73

# 106
Мамчета искам да ви попитам колко кг сте качили ?
Аз съм в 25г.с и съм +10 , бях 55 сега съм 65 и ми се виждат много Sad
Аз съм в 25 г.с. и съм + 12 кг. Стартирах от 58 кг. В интернет има калкулатор за наддване на кг и ми изчислява, че трябва да съм 66 кг. Видимо всичко е на коремчето. На ханша са +6 см, които ми отиват и не ми пречат. (98 см ханш).

# 107
Днес правих обременяването.Резултатите излязоха преди малко всички са под референтните стойности (отдъхнах си😊).Изпратих имейл на док. надявам се и той да ги хареса😁😁
ps.Току що ми се обади акушерката на док. И той е доволен от резултатите.Тази вечер ще мога да спя😁😁. Бях в тих(не толкова тих) ужас последните два дни🙄.Горкият ми  ММ чак не знам как ме търпи...

Как е обиколката на коремчето на бебето ?
На измерманията от фетален доктор и на ЖК се означава с АС.

L.Jekova е при вас как е ?

Питам ви защото сте изпратени на ОТГГ от вашите доктори. Аз също бях и съм в норми, но според ЖК трябва да си следя кр.захар.
Др.показател, който се гледа е BPD/FL
AC и BPD показват +1с4д от колкото трябва да е.Аз мисля,че док ми назначи обременяването изхождайки от тези +1-2с,на 40 години съм,отделно че съм с доста наднормено (забременях с такова след стимулацията) другото което е,че последните 2-3 месеца търся сладичко всеки ден а по принцип не обичам и мога без сладко месеци наред...сигурно си има и други мотиви за които аз не се сещам или не знам😊.Въпреки,че бях много притеснена и плаках много тези два дни преди да го направя не съжелявам изобщо.Изобщо не се бях наясно какво мога да причиня на бебчо без да искам.Четох,че това изследване е задължително за всички бременни в повечето страни в ЕС и не само.Може би и нашите доктори се водят по тях.

# 108
Мамчета искам да ви попитам колко кг сте качили ?
Аз съм в 25г.с и съм +10 , бях 55 сега съм 65 и ми се виждат много Sad
Аз съм вече +14 кг в 26+6 г.с., много ми се виждат и на мен, но съм с 2 бебчета. Странното за мен е, че коремът ми не расте (като обиколка) а си качвам и вече видимо съм си напълняла. Не ми се мисли какво ще става по-натам.

# 109
По последно теглене +8 преди 2 седмици. Страх ме е да се кача на кантара. Аз тръгнах от 74. Старите панталони и блузи ми стават още - аз наддавам на дупе и бедра много. Коремче е доста напред вече. Явно там са повечето кг.

# 110
Аз съм в 24+4 и дотук съм + 4.3 кг. Записват си ме на ЖК и не коментират нищо повече, значи е наред всичко, предполагам, зор ми даваха да качвам в 3тия месец, но реално започнах от средата на 4тия. Значи грубо по 2 кг на месец трупам засега 😅. Имам един страничен въпрос, ако има някой компетентен. Не бях разбрала, че задължителният платен отпуск за календарна година удължавал изпитателния срок и сега излиза, че като си връча директно живот и здраве болничният за 45 дни на 3.01, ще ми остават още 4 дни до края на изпитателния срок. Реално право на 45 дни болничен преди термин имам, ако имам трудов договор. При  подаването ще го имам, но ако случайно решат да ме уволнят в следващите 4 дни до края на изпитателния, това по някакъв начин прецаква ли нещата с болничния и майчинството? /работодателят не знае за бременността, четох, че няма задължителен срок за уведомяването му и затова бях решила да споделя директно с болничния/

# 111
  • София
Аз съм в 24+4 и дотук съм + 4.3 кг. Записват си ме на ЖК и не коментират нищо повече, значи е наред всичко, предполагам, зор ми даваха да качвам в 3тия месец, но реално започнах от средата на 4тия. Значи грубо по 2 кг на месец трупам засега 😅. Имам един страничен въпрос, ако има някой компетентен. Не бях разбрала, че задължителният платен отпуск за календарна година удължавал изпитателния срок и сега излиза, че като си връча директно живот и здраве болничният за 45 дни на 3.01, ще ми остават още 4 дни до края на изпитателния срок. Реално право на 45 дни болничен преди термин имам, ако имам трудов договор. При  подаването ще го имам, но ако случайно решат да ме уволнят в следващите 4 дни до края на изпитателния, това по някакъв начин прецаква ли нещата с болничния и майчинството? /работодателят не знае за бременността, четох, че няма задължителен срок за уведомяването му и затова бях решила да споделя директно с болничния/

Ти можеш да си излезеш в болничен и майчинство след това, но след като се върнеш на работа ще имаш 4 дни изпитателен срок преди да минеш на постоянен трудов договор.

За кг - аз съм +7 и ми е доста неприятно защото са видимо на бедра и дупе, бебето няма 700 грама още. Значи 10% са за него само, другото за мама. Опитвам да огранича хляба и сладкито тия дни, но почти не се движа и това ми е проблемът.

# 112

Ти можеш да си излезеш в болничен и майчинство след това, но след като се върнеш на работа ще имаш 4 дни изпитателен срок преди да минеш на постоянен трудов договор.

За кг - аз съм +7 и ми е доста неприятно защото са видимо на бедра и дупе, бебето няма 700 грама още. Значи 10% са за него само, другото за мама. Опитвам да огранича хляба и сладкито тия дни, но почти не се движа и това ми е проблемът.
Благодаря за информацията Simple Smile

# 113
Пробвахме с Гиназол, след това Гиналгин и Клотримазол, а последно бях на Миковаг и още едни глобули, но вече от толкова неща изключих за името.. Sad Точно и аз имам сърбеж.. Какво е това, което ти действа на теб?

MDarinova, какво ти изписват? Имаш ли неразположения? Аз бях с ужасен сърбеж около месец и две поредни чисти МБ. Нищо ми нямало. Накрая си купих на своя глава това, което съм ползвала успешно няколко пъти в живота си и ми реши проблема за няма и 24 часа. Успоредно пиех пробиотик, купих 3 различни интимни гела, намалих сладкото за сметка на ферментиралите храни и нищо не помагаше.

# 114
Аз сигурно вече съм +10кг , но пък си нося старите дрехи, с много малко изключения, където ластика на панталоните ми стяга на корема 😂 доста съм подута и корема ми вече е доста напред, сигурно там са по голямата част от килограмите.. в крайна сметка, матката нараства, плацентата тежи, околоплодните води не трябва да забравяме. Доста рязко качих в 5 месец, но сега май съм в някакъв застой, а и апетитът ми е по-малко в сравнение с преди 1 месец 😂 дано не кача адски много, че акушерката се кара 😂

# 115
  • Велико Търново
Тъкмо имах застой около 2 седмици и хоп пак си качвам много. Дотук +13.400 кг, почти 27 г.с. поне вече не ме питат защо съм напълняла, а се вижда корема ми Wink т.е. имам оправдание за сочния си вид.

# 116

Кг освен в бебето се трупат от увеличената матка / в 25 г.с. е колкото футболта топка/, плацента, околоплодни води, обем на кръвта на майката, гърдите и др.

# 117
  • София
Пробвахме с Гиназол, след това Гиналгин и Клотримазол, а последно бях на Миковаг и още едни глобули, но вече от толкова неща изключих за името.. Sad Точно и аз имам сърбеж.. Какво е това, което ти действа на теб?

MDarinova, какво ти изписват? Имаш ли неразположения? Аз бях с ужасен сърбеж около месец и две поредни чисти МБ. Нищо ми нямало. Накрая си купих на своя глава това, което съм ползвала успешно няколко пъти в живота си и ми реши проблема за няма и 24 часа. Успоредно пиех пробиотик, купих 3 различни интимни гела, намалих сладкото за сметка на ферментиралите храни и нищо не помагаше.

Ех, Гиназол е моят коз, съжалявам, че на теб не ти е помогнал.

# 118
Ние действаме с Гино-Певарил. При мен помага. 2 пъти вече се сблъсквам с тоя гаден сърбеж.

# 119
Здравейте, аз съм в 25 г.с.
Искам да ви попитам приемате ли някакви витамини за бременни или пробиотици профилактично?

Общи условия

Активация на акаунт