Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 749
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Това четох..

И това..

И на мен много ми се яде сладко, а захарта последно ми беше 5.7 . Сега в събота съм на лекар и ще ми кажат дали трябва да правя обременяване с глюкоза, но аз взех малко мерки. Купих си шоколад със стевия- но все пак си позволявам до 2-3 квадратчета на ден. Започнах и да си правя десерти ,които подслаждам основно с фурми и стафиди, та да си хапвам всеки ден, че иначе не издържам. Спрях нацяло бялото брашно, захарта, меда и купешките десерти и сладки( а се бях заредила с един шкаф, който сега не смея да отворя).Ако някой проявява интерес ще дам рецептите.

# 211
Благодаря много за информацията. 
Това четох..

И това..

И на мен много ми се яде сладко, а захарта последно ми беше 5.7 . Сега в събота съм на лекар и ще ми кажат дали трябва да правя обременяване с глюкоза, но аз взех малко мерки. Купих си шоколад със стевия- но все пак си позволявам до 2-3 квадратчета на ден. Започнах и да си правя десерти ,които подслаждам основно с фурми и стафиди, та да си хапвам всеки ден, че иначе не издържам. Спрях нацяло бялото брашно, захарта, меда и купешките десерти и сладки( а се бях заредила с един шкаф, който сега не смея да отворя).Ако някой проявява интерес ще дам рецептите.

# 212
Аз не мога да кажа, че нещо ми се дояжда толкова много. Чувала съм бременни как обясняват, че стават през нощта с непреодолимо желание за сладолед примерно. На мен не ми се е случвало. Сладко и тестено обаче си позволявам по малко. Липсват ми много морските дарове, обаче съм се примирила. Скрила съм скаридите в дълбините на фризера и прилежно съм ги затрупала с печени чушки и зелен фасул Grinning

# 213
  • Велико Търново
Не ми се яде нищо особено много. Просто гледам да се храним по разнообразно, с повече сезонни плодове и зеленчуци и да приключваме с вечерята преди 19:30 макс. Всъщност, досега също си е било така в нас, единствено че си пийвах вино и пушех. Усещам се, че ям тесто и сладко в повече, но още малко и ще ми се иска да ги ям, а няма да мога да си оправдавам гузната съвест Simple Smile

# 214
  • East Coast
Днес на прегледа (27с. 3д. )се оказа, че съм с ниска плацента и леки контракции- които аз си усещам като се разчистя в къщи.
След 2 седмици съм на обстоен преглед на бебето, за да видим дали се развива добре и стига ли до него достатъчно кислород Sweat Head Band
 Ох, взех да чета едни статии.. и се спекох яко ..Head Band
Дано всичко е наред

Fishy и аз съм така със сушито обаче ..

Много ми се яде сладко и хапвам доста често Grin
Днес правих обременяване с глюкоза, урте трябва да са готови резултатите.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 18:49 от Scarlett OHara

# 215
Скарлет, всичко ще бъде наред, не го мисли. Не чети из нета.

# 216
Пинитос, успех ти желая и дано попаднете с бебето в добри ръце.
За храненето мога да кажа, че си хапвам и салатки и туршийки, напоследък направих няколко крем супи, понеже много засищат. Хапвам морски и знам, че са препоръчани при бременност, но без миди и сурова риба. Вкъщи обичаме пиле, картофи, ориз и телешко. Избягвам свинското и глутен и захар гледам да не докосвам. Всичко добре, но съм 24+5 г.с. +10 кг, а съм дребна и ми личат. Бях убедена, че с втората бременност няма да напълнея, но не стана така.
Има ли някой, на който да му е запушен носа от самото начало на бременността и да не е минавал? При мен има по-добри и по-лоши дни, но от около две седмици е много зле положението и не се оправя.

# 217
На мен носа ми е запушен от самото начало.. Има дни, в които е ад направо и изобщо не мога да спя, но свикнах вече 😁 ще мине след няколко месеца, дръжте се 😁

# 218
За храненето мога да кажа, че си хапвам и салатки и туршийки, напоследък направих няколко крем супи, понеже много засищат. Хапвам морски и знам, че са препоръчани при бременност, но без миди и сурова риба. Вкъщи обичаме пиле, картофи, ориз и телешко. Избягвам свинското и глутен и захар гледам да не докосвам. Всичко добре, но съм 24+5 г.с. +10 кг, а съм дребна и ми личат. Бях убедена, че с втората бременност няма да напълнея, но не стана така.
Има ли някой, на който да му е запушен носа от самото начало на бременността и да не е минавал? При мен има по-добри и по-лоши дни, но от около две седмици е много зле положението и не се оправя.

Това с носа е познат "страничен ефект" на бременността. Четох за него в една книга и имам същото. Не се притеснявай.

# 219
  • София
Да, води се "алергичен ринит" и често се отключва при бременност. Лигавицата се подува и затова не можеш да дишаш, не че има секрет.

Аз започнах вече с коледните покупки за дома, подаръците... страхотно е да имаш дете, защото всичко вече е много по-вълнуващо Blue Heart

# 220
И аз съм постоянно със запушен и течащ нос. Използвам стери Мар понякога ама ефект краткотраен. Имам и добри дни. Обаче.много започва да ме мъчи безсънието, ставам да пишкам и после не мога да заспя.

# 221
Запушването на носа е от прогестерона и ще мине като се нормализират хормоналните нива. При мен също се запушва, обикновено вечерно време. Нормално е също да започне да секретира лигавицата и дори да започнеш да хъркаш. Повече вода, по-влажен въздух в помещението за сън и по-висока възглавница би трябвало малко да подобрят нещата. Ако ти е много дискомфортно мисля, можеш да ползваш натурални овлажнители (примерно Стеримар) или физиологичен разтвор.
Аз хапвам само риба и то без едри хищници . Скариди, миди, калмари, октопод, суши ... всичко, което толкова обичам доктора ми го забрани още като му се обадих да му кажа за двете черти. Ама вечерта преди да направя теста си хапнах като за последно Joy 

# 222
Вие ще проучвате ли болницата, където смятате да родите. Примерно да видите условия и какво ще е необходимо при постъпване. Аз уж се насочих за сега към държавната болница в Стара Загора /от Казанлък съм/ и знам, че трябва да ми дадат списък с това, което трябва да подготвя за родилното като багаж. Мислех също ако мога да видя и условията в частните болници преди да реша окончателно. Знам, че има много време, но ме притеснява ситуацията с короната и дали няма да има блокади по пътищата. А и не знам дали ще ме пуснат и в отделението и как ще мога да взема някаква информация, да се срешна с доктор. Малко не ми се харесва идеята да тръгнеш да раждаш и да не знаеш къде и при кого отиваш. Persevere

# 223
Аз съм се насочила за раждане при др Вецев в Шейново, но нито при него съм ходила, нито в болницата.  Събота съм на преглед и ще обсъдя с моята АГ как да процедираме.

# 224
  • София
Вецев е и моят лекар по ЖК. Но мисля да раждам в Надежда ако всичко е по план, ако се объркат нещата отивам в Шейново.
Аз първия път ходих на дни на отворените врати и имах добри отзиви за Надежда и така си избрах. В настоящата ситуация май няма отворени врати та бих питала по форуми и фейсбук групи каквото ме интересуваше.
Моите критерии бяха:
- добра неонатология в болницата
- бебето да си е с мен нон стоп
- таткото да може да присъства
- да насърчават естественото раждане и да ми дават да се движа
- да имам право да откажа АМ в началото, както и направих
- добри битови условия

Общи условия

Активация на акаунт