Февруарски Мами 2021 Тема III

• 36 731
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
По-другата седмица и аз ще свалям гела, пък по-натам пак... нищо не са ми казвали, ама аз предпочитам да са ми чисти ръцете.

# 601
Пълни глупости са тези неща 😄 колко приятелки и роднини имам родили последните 3 години, коя в Шумен, коя във Варна, Добрич, София - никакъв коментар за гела или ноктопластиката. В крайна сметка има пулсови оксиметри, с които да следят нивото на кислород.

# 602
На мен ми казаха, че е важно на краката да няма  лак, за ръцете нямало проблем, аз няма да си махам маникюра, само ще си го скъся Simple Smile

# 603
Аз също само ще скъся моя и ще оставя само безцветна база.Нищо не са ми казали засега,но за свое успокоение ще го направя януари.Искам да се порадвам още малки на коледния си маникюр,тъкмо го направих 😁

# 604
Аз само на краката съм с гел лак. В края на месеца ще отида да го сваля и сменя с обикновен. На ръцете ходя само с обикновени лакове и там е лесно Simple Smile Трият се за отрицателно време.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 09:05 от *Penny*

# 605
Момичета, много ме заболя зъбът... изведнъж...Подут ми е и венецът около този зъб. Тече ми кръв от венците от около месец след миене на зъбите. Някоя с подобни оплаквания? Моля за съвет, тъй като зъболекарката ми е на работа чак в понеделник...

# 606
Няма ли спешен кабинет? Ако има, отивай. Ако  не, звънни на зъболекарката да ти каже какво да пиеш и за какво да следиш.

# 607
За венците още се спасявам с Генгигел само. За болката в зъбите - зъболекар. Преди два месеца ми умъртвиха зъб. За две седмици от здрав зъб беше полуумрял сам. Какви болки изтърпях за това време само аз си знам. 😭Скоро пак ще го посетя зъболекаря. Няма друго спасение за жалост.

# 608
То е такава болка, въртяща се...и преди бременността се случваше от венци да имам усещането сякаш ме болят зъби... Благодаря!

# 609
То е такава болка, въртяща се...и преди бременността се случваше от венци да имам усещането сякаш ме болят зъби... Благодаря!

Изчисти с конец, може да е влязла храна или от зъбен камък да подпира някъде и да боли.
 Аз зачестих с използването на вода за уста.
И зъболекарката ми каза да я посетя в 8м. от бремеността за оглед на зъби и венци.

# 610
Благодаря ви, момичета..направих си смрадлика, ще се жабуркям с нея и се надявам да има ефект. Понеделник жива и здрава на зъболекар.. Много неприятни усещания ми се натрупаха напоследък и може и на нервна почва да е.

# 611
Със същите оплаквания съм и ми помага водата за уста елудрил, но я ползвам само, когато имам болка.
Изписа ми я зъболекар при предната бременност със същите симптоми, явно ми е слабо място.

# 612
Момичета, много ме заболя зъбът... изведнъж...Подут ми е и венецът около този зъб. Тече ми кръв от венците от около месец след миене на зъбите. Някоя с подобни оплаквания? Моля за съвет, тъй като зъболекарката ми е на работа чак в понеделник...
При мен беше по същият начин....кървене от около 1-2 месеца после се наду венеца мислих си,че зъбът ми не е наред но се оказа,че всичко е от венците зъбите ми са ок.И разбира се случи в събота та ден и половина не знаех къде съм ...правих си гаргара с отвара от смрадлика(отвратително е 😒) мазах си венеца с dologel(gel gingival) аптекарката ми го даде използва се при никнене на бебешки зъбки и най-накрая в 3ч през ноща(след като бях изнемощяла от рев със глас)пих парацетамол😔.Той ми помогна.
ps.След като почистих зъбният камък също ползвам Eludril classic зъболекарят ми я изписа.Вече всичко е 👍.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 20:59 от Анна Иванова 648392

# 613
  • Велико Търново
Това за маникюра и аз си мислех че е пълна измишльотина, особено в наши дни. Да, но когато се обсъждаше същия въпрос в предишната тема ( февруарчета 2018), една от мамите таме анестезиолог. Тя изрично подчерта, че първия и най -бърз признак ( за липса на кислород, мисля беше) е именно промяната в Цвета на нокътната плочка. Тя препоръча тогава, да сме без лак, независимо от изискванията на болницата и вида раждане.
Аз със сигурност ще бъда без лак, добре оформен маникюр и педикюр, но само това.

# 614
Във връзка с ноктите от известно време наблюдавам, че за кратко ми посиняват ноктите. Ръцете ми са топли та не е от студ. Не знам дали е притеснително. Също от седмица имам съвсем леки минструални болки, сякаш съм 2-3 дни преди цикъл. Ще ходя на преглед чак на 15-ти, защото АГ е в болничен.

Общи условия

Активация на акаунт