Паническо разстройство - 47

• 34 815
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
Викита, и аз като теб докато ги пия ми отминава, спра ли ги, един месец пак същото. Ходя и на психотерапия. Не искам да ги пия до живот, но още един опит и ако е безуспешен май ще се наложи...
Ти колко пъти си ги спирала?

# 736
Какво пиете и помага ли?🙂
Не искам да пиша имена на лекарства, но да  - на мен ми действат доста добре. Проблемът е като ги спра- след месец два и отново се започва с тревожност, паник атаки и т.н
Щом ви действат добре - не ги спирайте. Аз пих серопрам 20 г. но започна да не ми действа вече и го заменихме с друг антидепресант. Сега е по-добре и не смятам изобщо да го спирам.

Викита, и аз като теб докато ги пия ми отминава, спра ли ги, един месец пак същото. Ходя и на психотерапия. Не искам да ги пия до живот, но още един опит и ако е безуспешен май ще се наложи...
Не си играйте с антидепресантите да ги спирате и почвате по няколко пъти. Това не са бонбони да си правите експерименти със спиране и почване. Щом ви действат добре и се чувствате добре с тях - просто не ги спирайте. Почти сигурно е, че ако ги спрете симптомите пак ще се върнат и то даже по-силни

# 737
Кура булгара според вас трябва цял живот да се приемат?

# 738
Спирам бензодиазепините, нормално ли е да ме удря яко в главата ? Чувствителен съм към всякакви работи. Все едно си усещам мозъка.

# 739
  • Варна
Ами аз не ги спирам сама, така казва психиатарката. В рамките на 10 г. Съм ги пила 4 пъти по година или две.
Sarna, не мога да ти пиша, че ти е запълнена кутията,но пия Ципралекс.

# 740
Спирам бензодиазепините, нормално ли е да ме удря яко в главата ? Чувствителен съм към всякакви работи. Все едно си усещам мозъка.
Да, абсолютно нормално.

# 741
Освен спорт и вода как мога да ускоря процеса по изчистване ? :)

# 742
И аз съм.на Ципралекс,но за страха не ми помага.Сега ме съветват да го сменя с Велаксин.Може ли мнение за Велаксина🙂

# 743
  • Варна
И аз съм.на Ципралекс,но за страха не ми помага.Сега ме съветват да го сменя с Велаксин.Може ли мнение за Велаксина🙂
 Велаксин не съм пила, но за страха може би трябва психотерапия.

# 744
Освен спорт и вода как мога да ускоря процеса по изчистване ? Simple Smile
Търпения. Аз не можах да удържа фронта при първи опит. Предстои втори.

# 745
Провокира ми много мрачни мисли, които не мога да контролирам, търпение имам, ако се мъча, а не да си мисля страхотии. Sad Вие за колко време се откъснахте ?

# 746
  • Варна
Какво пиете и помага ли?🙂
Не искам да пиша имена на лекарства, но да  - на мен ми действат доста добре. Проблемът е като ги спра- след месец два и отново се започва с тревожност, паник атаки и т.н
Щом ви действат добре - не ги спирайте. Аз пих серопрам 20 г. но започна да не ми действа вече и го заменихме с друг антидепресант. Сега е по-добре и не смятам изобщо да го спирам.

Не си играйте с антидепресантите да ги спирате и почвате по няколко пъти. Това не са бонбони да си правите експерименти със спиране и почване. Щом ви действат добре и се чувствате добре с тях - просто не ги спирайте. Почти сигурно е, че ако ги спрете симптомите пак ще се върнат и то даже по-силни
  Ами притеснява ме факта, че и лекарите не казват, че е добре да се пият постоянно. Те самите ме карат да ги спирам. Това ме навежда на мисълта, че не е добре да се пият за постоянно. За това писах тук, за да видя има ли хора които ги пият дълго време.

# 747
Моят пси казва, че се пият 1г6м,после се спират. Аз вече 5г ги пия с малки прекъсвания..

# 748
Има няколко причини , поради които не е добре да се пият дълго време АД:
1. Организма след средно 28 месеца почти спира с естествените процеси, свързани със серотонина и медикаментите остават лоста за това.
2. Хепатоксичността на този тип медикаменти и неизясненото им вторично действие върху тялото при дълъг прием.
3. Има доста рискове, свързани със сърдечно-съдовата система при дългогодишен прием на доста видове АД.
4. Самите медикаменти не лекуват и се очаква докато са "патерица" човека да лекува психиката си с терапия, което не се случва.
5. Япония е с най висок дял на депресирани хора, а с най ниски продажби на АД. Просто там се работи с терапия, не с медикаменти. Това е в цялата азиатска психиатрична школа.
6. САЩ е примера за унищожени животи от приема на АД и всякакви подобни. Тяхната школа пък казва, че 90% от оставащия живот трябва да е с медикаменти. В Европа сме 60% терапия и 40% медикаменти.

# 749
Аз пия Ципралекс 12 год.Чувствам си се отлично,но попадна ли в безлюдно място..ако ме гледате отстрани,ще ви стане мъчно за мен(даже и викам).

Общи условия

Активация на акаунт