Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 25 144
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • :)
Добре,пробвайте малко по-рано да инициирате кърменията, на 2 часа и половина например. За да не е вече много гладно бебето, а сравнително спокойно и тогава ще е доста по-съдействащо. Кърмата се обработва за около час и половина. Тоест към 2 часа и половина вече е съвсем на време да хапне, на 3 час може вече да си е много гладно бебето, а когато са много гладни, са нервни и изобщо нямат търпение да сучат, просто искат мляко веднага. Та,пробвайте една идея по-рано. Пак така си оформяйте зърното с помпата и давайте. Ако стане - стане. Ако не - с протектор. Пробвайте биологична поза, за да се използва естествения инстинкт на бебето да засуче само зърното. Ако ви трябва инфо за позата, пишете, ще дам видеа, има и в първи пост.
Казвате сякаш му е трудно да захване гърдата, да не би бюстът ви е да е по-голям и да му е трудно да засуче зърното? Простете, че питам затова, но при големи гърди има някои трикове, които помагат. Аз затовя ще се потретя,че през форум не става, просто едно ще работи при голям бюст, друго при среден, едно при един тип зърна, друго при друг тип.
Вижте и тези видеа:
https://xedra.wordpress.com/2012/01/10/cross-cradle/
https://youtu.be/0EJ7pZuSlZI
http://www.podkrepazakarmene.com/biologichna-poza-617.html
Много благодаря за информацията и за отделеното време, ще разгледам всичко, ще опитам и биологичната поза. Свързах се с консултант по кърмене, като мине консултацията, ще пиша какви насоки съм получила, за да бъде полезно и на други майки с подобен проблем. Поздрави!

# 106
Благодаря ти Кактусче,  да нямам чак силна болка, само при натиск, допир. Значи е нормално няколко дни да отнеме, защото мислех, че едва ли не днес вече ще е отшумяло. А вдигането на Т нормално ли е, как да разбера дали не е мастит?
Нормално е да отнеме време,не минава за ден. Нормално е да вдигнеш температура. Не е мастит. Не става за ден инфекцията и симптоматика е много различна, като начало температурата щеше да е над 38.5, щеше да си прекарала доста време със запушване,втърдявания и т.н. Сега имаш ли температура?
Agi, чудесно! Успех желая, ще видите, че има варианти 😊

# 107
Кактусче, още веднъж ти благодаря за успокоението! Не, нямам Т,  не съм вдигала повече от снощи, но болката си стои, ще правя компреси от линка! Благодаря още веднъж, страхотни сте!

# 108
Здравейте☺️ Моето въпросче е мога ли по малко да си хапвам фъстъци? През бременността съм яла сравнително малко, но сега така ми се доядоха... 😁

# 109
Здравейте☺ Моето въпросче е мога ли по малко да си хапвам фъстъци? През бременността съм яла сравнително малко, но сега така ми се доядоха... 😁

Не съм консултант по кърмене, нито експерт по темата. Мога само да говоря от личен опит, кърмих 2,5г дъщеря ни. Ядях всичко, изключително често бобови, редовно много люто (индийско), ядки също почти ежедневно 🙂 Не ми е известно фъстъците да са проблем при кърмене.
Ако греша, нека опитните ме поправят.
Дъщеря ми самата е захранена много рано с ядки, но това е друга тема.

# 110
Може да ядете всичко, което обичате,стига вие да нямате някакви алергии.

# 111
Много благодаря за бързите отговори ☺️

# 112
Здравейте отново! Има ли начин гърда, която е вече почти пресъхнала (поради моето невежество и предпочитанията на бебка) и пуска  по 10-20мл едва едва, да увеличи количеството мляко? Не държа чак да наваксва с другата, която е щедра и дава по 100-120, но поне на 50-60 мл ще съм доволна, за да посрещам спокойно нарастващите нужди на бебчето си. Мислех да опитам слагане на бебето първо на тази гърда, дразни се, че не тече обилно. Пробвах да я слагам след като се е нахранила от другата, заспива. Просто никакъв интерес вече. Сега, след като вече осъзнах последствията, започнах цедене на проблемната гърда, но се тревожа дали не е прекалено късно.. За 2 дни не виждам увеличение. Дори рядко потича, като суче малката от другата. И  тече" е много силно казано. По-скоро капе. Моля, посъветвайте ме. Ако няма начин да се възстанови, да не се мъча с тази помпа повече Confused

# 113
Първо предлагайте малката гърда на всяко кърмене, правилно сте се ориентирала. Увеличение очаквайте след седмица, регулацията не работи толкова бързо.

# 114
Дали бебчето ми има скок в растежа?
Всяка сутрин се дърпа от гърдата, не ще да суче, понякога плаче.
Адски се е развихрила, само мята ръце и крака, бърбори, гука и  се дразни.
Често плаче и не мога да я укротя с кърмене, не ще,  а се дърпа.
Не иска да спи, днес чак на обяд заспа, тогава ми даде да я накърмя.
Цял ден не спря да се надува, плаче, гука, мърмори, а беше такова кротко и миличко...
Става все по любопитно и супер- активно..
На 2+++ е и си наддава добре , биха и ваксини за дифтерия, пневмококи - да не би това да е от тях ?

# 115
Здравейте, включвам се с един спешен въпрос. Снощи след вечерята и двамата с мъжа ми усетихме дискомфорт. На мен ми се догади, а него го стегна стомах. Явно в салатата ни имаше нещо нередно. Вечерта спестих кърменето на малката, за да не й предам нещо вредно през храната, което да й създаде дискомфорт, но пък не ми се иска това да продължи дълго. На сутринта вече съм по-добре. Въпросът ми е дали ви се е случвало, може ли да се кърми в такива случаи или да се въздържа за няколко хранения? Проблемът е и че тя трудно се храни само с биберон и ще бъде сложно, а и не искам да отвиква.

# 116
Няма как да предадете хранително натравяне, което вие сте получила, на бебето чрез кърменето.
А каквото и да е било, щом сте получили само сравнително лек дискомфорт (в болница не сте), едва ли е толкова токсично натравяне. Вероятно е реакция към нитрати, консервани и т.н. Аз бих продължила с кърменето.

# 117
Кърмете спокойно! В къде-къде по-лошо състояние съм кърмила.

# 118
Много благодаря за отговорите! Няма да се притеснявам значи... днес си я кърмих и наистина не съм забелязала отражение. Simple Smile

# 119
Здравейте, бебка е на 2 месеца, от първия час след като се роди е на гърда и само на кърма..Досега нямах проблеми и се бях отрегулирала спрямо нея, не се изцеждам..Но от снощи едната гърда ме боли доста, тя сука два пъти вече от нея и не спира, мека е, не усещам бучка да има, но сега се чувствам и отпаднала сякаш имам температура, но като я меря нямам.. и болката не изчезва..Какво да правя? Дали се е запушил канал или е мастит? И мога ли да кърмя в това положение..

Общи условия

Активация на акаунт