Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 25 167
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
На 3 месеца и една седмица е. Ще съм ти много благодарна,  Кактусче!
Доктор Томова, началник на неонатологията в МБАЛ Бургас, прави корекцията на новородени,така че питай нея. Стоматолозите също клипват юздички, но не мога да ти дам конкретно име. Ако някоя дама от Бургас има впечатления и опит, нека сподели.

Здравейте! От изсветно време бебка на почти 2 месеца си спинка сладко нощем и прави 5-6 часови паузи без сукане. Трябва ли да я будя? Тъй кати гърдите ми страшно се напрягат, необходимо ли е да ставам да се изцеждам по някое време? Ще повлияе ли това на количеството мляко, което се произвежда? До колкото знам рядкото сукане намалява лактацията и се притеснявам..
Колко са напишканите и наакани памперси? Как е наддаването до тук? И как са организирани храненията през деня?

След 5 дни сме на консултация, навършваме 2 месеца. През първия наададе 1100грама, но тогава се будеше за хапване нощем. Сега от няколко дни си суче по-честичко и по-продължително вечер, и изкарва в сън цяла нощ. През деня яде на 2-3 часа, понякога огладнява през час и половина - 2, друг път, ако спи и не я будя изкарва и 3.
Обикновено има около 2-3 хубаво наакани и 5-6 обилно напишкани. Изглежда доста напухкавяла, заформила е едни бузки и кълчици, направо да ги схрускаш.. Видимо си наедрява и осезаемо си натежава в ръцете ми, но все пак не виждам колко точно приема и малко се тревожа, все пак е мъничка. Може би трябва да изчакам да мине консултацията и ще видим как е с наддаването..

# 136
  • София
Кактусче, нищо видимо няма, ходя с едно и също бельо откакто съм родила. Сърбежът не е постоянен, но на моменти е силен и ме дразни. Странна работа....

# 137
Аз пак да се допитам до вас - много ме сърбят зърната и ареолите от десетина дни сигурно? На какво може да се дължи и какво да правя? Няма нищо видимо, малкият няма гъбички в устата, освен, че ми прави рани заради зъбите. Не ми се е случвало досега да ме сърбят зърната....

Подплънки носите ли? Мен ме сърбеше от някои марки.

# 138
  • София
Не нося подплънки много отдавна. Четох някъде, че можело да е заради предстоящ цикъл, а моят още го няма ( вече две години ). Ама пък скоро ме гледаха на ехограф и нямаше признаци, че ще ми идва скоро. Ами, каквото-такова, все някога ще мине Simple Smile

# 139
Здравейте ☺️
Нужна ми е малко помощ относно крема за зърна. Взех си на Лансинох докато беше намален и разни познати ме посъветваха да започна да се мажа доста преди да родя 🙄😵 В момента влизам в 7 месец(мисля, че е рано) и смятам ,че вие тук сте по-запознати... От кога трябва да започна да се мажа ? 😂

# 140
Спорен въпрос е, но аз съм прирърженик на мазането. Моят гинеколог ме беше съветвал да се мажа последния месец по 1 път на ден и съм го правира и двете бременности и не съм имала разранявания. Нямам идея дали щеше да е така ако не към мазала.

# 141
След като родите, при болка. Сега не е нужно да пипате изобщо зърната.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 00:31 от LittleCactus🌵

# 142
  • Terra incognita
Здравейте! Мен пак са ме нападнали параноите след поредната доза слуз в памперса. Днес си дадох сметка, че давам на бебето комбинирани витамини Д, Е, К и омега 3 ( още от болницата ни ги изписаха, масова практика е тук, дават се до 3 месец, след това само вит Д), но в същото време и аз приемам омега 3. Възможно ли е да съм предозирала бебето и въобще възможна ли е някаква връзка със слузта? Трета седмица пазя безмлечна диета, от седмица давам и пробиотик по препоръка на педиатърката, няма промяна. Не знам дали да се примиря и да приема тези изхождания за норма, или да продължавам да търся причина.
Силни алергени не консумирам, основно хляб, ориз, картофи, някой зеленчук като краставици, моркови, зеле, банани,пилешко, свинско, шунка, маслини, понякога и паста с доматен сос.

# 143
Не е от добавката, ти си я усвояваш. Гастроентеролог може само да ти каже има ли изобщо някакъв проблем, тъй,че ако смяташ,че количеството слуз е много, опитай да заведеш бебето на консултация.

# 144
  • Terra incognita
А междувременно аз да спра ли приема на омега 3, щом тя го приема под формата на капки? Поне до 3 месец, когато ще мине само на вит Д?

# 145
Омега 3, която ти приемаш, няма как до води до слуз в памперса на бебето.

# 146
Често пробиотика е с мляко, четохте ли вашия какво съдържа?

# 147
  • Terra incognita
Четох. Царевично олио, лактобацилус рамнозус, моно и диглицерици наситени мастни киселини.

# 148
Здравейте, синът ми е на три седмици и го кърмя на поискване. Не се цедя допълнително, но по време на кърмене използвам колектор на другата гърда и така за деня събирам между 50 и 100 мл. От няколко дена мъжът ми дава това мляко в сутрешните часове, за да си открадна малко сън.
Въпросът ми е мога ли така да си прецакам лактацията и да намалее количеството, което произвеждам, като пропускам едно кърмене?

# 149
Можете да си прецакате лактацията, да. Системно пропускане на кърмине води до по-малка стимулация, препълване на гърдите и съответно сигнал, че това мляко е ненужно.

Общи условия

Активация на акаунт