Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 25 555
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Супер си, LittleCactus! ❤️

# 166
Лили,как е наддаването? Всичко е описано е напълно нормално и никъде не грешиш. Честите интервали са нормални за кърмени бебета. Прочети това http://www.podkrepazakarmene.com/325-325.html

LittleCactus, благодаря за статията! Наддаваме си супер иначе според педиатърката. Тя се роди малка - 2590, но на 40то дни вече беше почти 4 кг. Тази нощ към сутринта пък само проплакваше, напъва се. Сутринта трудно сучеше и пак се превиваше. Не знам скок в растежа ли е това, съчетано и с колики ли. Така кисела по цял ден и искаща нон стоп да суче не мога да я оставя на никого, а тук таме ще се налага. Дано размине в един момент, че снощи вече бях изпушила.

# 167
Здравейте, имам проблем с кърменето. Бебето засуква и при третото-четвърто преглъщане пуска и започва да реве неутешимо. Точно все едно нещо я боли. Виждам, че е гладна. Опитвам и от двете гърди, от различни пози - един и същ резултата. Много съм притеснена, честно казано, защото виждам, че е гладна, а нищо не мога да направя.

# 168
В раницата пробвай да я накърмиш. Има ли температура?

# 169
Не, няма температура. Успях да я накърмя с пеене на песни. Направо съм шокирана, какво беше сега това чудо? Sweat

# 170
Ох, ами човечета са! Имат своите кофти моменти като нас. Виж я как ще е утре, сигурно е било някаква моментна истерийка.

# 171
  • Бургас
Аз от хапане са се оплача. 😔 Излязоха първите две долни зъбчета и на няколко пъти така ме ухапа, че ми се приплака. Вече на всяко кърмене съм под напрежение. Или съм забравила или батко ѝ не ме е хапал така, но болката беше ужасна.
Казвам ѝ "не" със сериозен глас, но тя се смее и го приема на игра. Малка е още, на 6 месеца и едва ли скоро ще разбере, като ѝ обяснявам, че ме боли. Пробвах и с притискането на главата към гърдата, но тя за секунда ме захапва и пуска. Аз докато реагирам, вече е пуснала зърното и не знам дали изобщо ще направи връзка.

# 172
Здравейте.
Имам проблеми с цедене  с помпа- става адски бавно. ЗА стимулиране държа бебето в скута си, но тя се отегчава. Има ли как да се забърЗа процесът ?
Има ли кърма, като цедя пуска 20-30 мл.
 - аз пия чай на хип, според мен е ефективен.
Като я кърмя, си има много повече кърма.
Тя е почти на 3 месеца, 7 кила.
Колко дълго без прекъсвания могат да се пият чайове за кърмачки ?
Не ще биберон, само цица.
Преди нямахме ядове с биберон, захапваше го
Сега го лигави и плюе. Как се дава кърма със спринцовка, без да я задавя ? Чашката я бута също, аз отново се мъча с витамин Д. Капя директно в устата, но става мазало. Затова исках с шише, но уви..

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 11:13 от Анонимен

# 173
А защо искате да цедите и давате шише? Налага се по-дълга раздяла ли?
От моят съвсем скромен опит, помпата съвсем не е същото като бебето. За някои майки функционира добре, за някои явно не. С помпата, от двете гърди общо, максимумът, който цедях, беше точно 30мл. И това преди хранене на бебето, на уж пълни гърди.
А бебето ми беше само на кърма и надаваше добре. Явно сучеше значително повече.

# 174
Здравейте, мога ли да ползвам капки за нос по време на кърмене?

# 175
  • София
Можете, те действат локално и в кърмата би отишло пренебрежимо количество от активното вещество.

# 176
А защо искате да цедите и давате шише? Налага се по-дълга раздяла ли?
От моят съвсем скромен опит, помпата съвсем не е същото като бебето. За някои майки функционира добре, за някои явно не. С помпата, от двете гърди общо, максимумът, който цедях, беше точно 30мл. И това преди хранене на бебето, на уж пълни гърди.
А бебето ми беше само на кърма и надаваше добре. Явно сучеше значително повече.
Искам да цедя , за да смесвам витамин д с кърма и да й давам с шише .
А и запаси да си съхранявам във фризера.

# 177
Катеричка, при мен работят следните неща:
- цедене след топъл душ, доста топъл;
- цедене към 4 сутринта. Ако бебето суче по това време, доизцеждане след бебето. Обикновено нощем е по-благодатно.

Запасите от фризера... колкото майки съм питала, всички казват, че накрая ги хрърлят. А и млякото си променя вкуса и става гадно на вкус (опитах го аз, хаха) и затова моите ги изхвърлих и не замеазявам вече.

За вит Д, аз капя в устата, но моето бебе няма против, та не мога да дам съвет...

Чай си правя сама и си пия по 1 литър на ден от самото начало. Не знам, дали помага с кърмата, но аз обичам чай, пия ежедневно и искам, ако не помага, поне да не вреди на кърменето. Слагам лайка, лимонова трева, копър и малко анасон.

# 178
Ще пробвам това с топлия душ.
Иначе мисля пюрета да правя с кърма и зеленчуци/ плодове, но то има време.
Чаят ви звучи много вкусно, откъде купувате лимонова трева ?.
Не живея в София, за жалост, там има всичко.
Един два пъти успях да й капна в устата
, Не я отваря и ще опитам със спринцовка
преодоляла е рефлекс за сукане и явно заради това намрази шишетата.

# 179
От кварталното магазинче за насипни чайове, но сме в София.

Вие си решавате за храненето, но тъй като е форум и всеки може да дава мнение Laughing Stuck Out Tongue Closed Eyes според мен по-лесен вавиант е, да давате на детето да хапва плодовете и зеленчуците мекички, но на парчета и след това да донакърмите от гърда. Ако не сте запозната потърсете захранване водено от бебето/baby led weaning. Ще си спестите много разправии с цедене и пасиране, по-къснонс отказ да дъвче и т.н. А ползите за детето също са доста.

Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт