Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 24 848
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Налага ми се да използвам Butavate ointment,  с основна съставка clobetasol. Дали е съвместимо с кърмене?

# 601
Това е крем за локално мазане, доколкото разбирам? Съвместимо е, предполагам,че няма да се мажат гърдите.

# 602
Да, няма да се мажат гърдите. Но е кортикостероид и за това ми беше притеснението.

# 603
Няма проблем, то си действа локално.

# 604
  • Бургас
Минавам да се похваля, че ми се размина антибиотика. 🙂
Нито слагах риванол, нито цедих с помпа. Само компреси със зеле един ден правих и давах на малката помпичка да действа.
Олекна ми, че днес трябва да сложим последната ваксина и ако пиех АБ трябваше пак да отлагаме, а сме доста назад така или иначе.

# 605
Малкият е на месец и 6 дни.
От известно време, като го сложа да суче, почти веднага почва една борба с гърдата, едно ръмжене и яростно пръцкане.
Период ли е или с някаква храна съм го предизвикала. Ужасно е. Така й се ежи, почервенява и посинява. Менюто ми не  е нещо особено, не ми остава особено време за ядене, но когато имам хапвам домашно сготвена храна. Не съм яла бобови, не съм яла и салати тип марули.

Хапвам сурови (изкиснати) бадеми. Възможно ли е да е от тях?! Също така кисело мляко с овесени ядки и чия.

# 606
Виола, детето ви е голямо, няма защо да се бутате между шамарите, когато не ми търси. Спете си, то ако иска да суче ще си каже. Да беше на месец, разбирам, но става дума за възраст, на която детето може да се отбие съвсем спокойно, ако това е неговата нужда.

Верче, всяка храна може да предизвика реакция ако човек е чувствителен към нея. Няма как да кажем "Това е", та по-скоро пробвайте. А да не сте сменили пробиотика случайно?

# 607
Няма проблем, то си действа локално.

Благодаря Simple Smile

# 608
Не сме сменили. Исках първо да говоря с неонатолог и тогава.
Доста газове има и го мъчат и нощем.
Ще видим , дано мине скоро.

# 609
Здравейте,имам нужда от малко съдействие.
Малкия е вече на 16дни суче от първия ден.
Проблема е че имам адски много кърма и трябва да се цедя на два часа,два часа и половина. Гърдите ми се напрягат и почват да болят доста.
На лявата гърда на ареолата имам топлче което стои вече около 10 дни и не се маха,нито когато суче бебето нито когато се цедя.
За колко време трябва да се регулира кърмата защото това си е истински мъчение?
Има ли начин да се намали количеството?
Трябва ли да се притеснявам да не получа бучки?

# 610
Верче, а има ли шанс да е от Биогаята тогава, аз нали я мразя и бих я обвинила.
Алекс, опитайте 1-2 дни компрес със зеле без жилките и не се слага върху зърното. Който е опитал твърди, че помага за запушвания и намалява кърмата леко, по какви пътища не знам. Аз, честно казано, не съм пробвала и съм скептична, но не пречи да се пробва. също така пийте по някое друго чайче от мента, мащерка, салвия, те намаляват кърмата. Мисля, че ментата най-малко намалява, та може по чаша чай от салвия да включите няколко дни и да видите дали ще има ефект. Дори и да стане запушване не е страшно, минава дори и без специално третиране, не се тревожете излишно. А кърмата се регулира различно, но обикновено за около месец от раждането. А защо цедите, нали бебето суче? Сигурна ли сте, че бебето суче ефективно, да не би само да виси на гърда? Как са като брой за денонощие напишкани и наакани памперси? Колко пъти суче за денонощие детето?
Аз съм била в тази ситуация 2 пъти, в началото много мляко, направо прелива, бебе уж на гърда, но се оказа, че не суче. Та от тогава е моята любов към компресията, за да накарам бебето да суче.

# 611
Ваня, не знам. Давам я от 30 миналия месец.
Последните 4/5 дни забелязвам тази борба и напъването постоянно при слагане на гърда. Преди това недоволстваше по друга причина и по друг начин. Но определено газовете и мъката да ги изкара са много повече от преди седмица.

Въпреки че и при баткото беше така. Първият месец беше песен, после какви колики си довлякохме....

Ти защо не харесваш Беогаята?

# 612
Моето е бял кахър, както се казва, но ми е належащо. Трябва да събера кърма за едно ядене на малката. Отдавна не съм се цедила, даже и помпата разкарах. Обаче повечеот 20-30мл на цедене не събирам. Веднаха след като се насуче доизцеждам, но... Трагедия. Знам, че не е показателно за наличност на кърма. Просто ми се налага да събера, а с това темпо няма да успея. Как да действам?

# 613
Благодаря. И аз мислех нещо такова, не е малка вече, по-добре да спим, че не знам отколко години не съм спала повече от 2 последователни часа Simple Smile

# 614
Кристалин, все така на всяко кърмене, особено сутрин и нощем и все ще се събере.

Верче, започнах да я давам на голямата като беше на 2 месеца заради коликите и уж помогна. Леко полеко детето се сдоби със ужасен атопичен дерматит, а аз упорито не се сещах за биогаята и продължавах да я давам с месеци. Когато пътувахме за 2 дни не я носех и тогава видимо се подобряваше, което мъжа ми тълкуваше с това, че въздуха при свекървата е по-добър... Та аз продължавах да не се сещам. По едно време след месеци я спрях и се подобри детето, пак не зацепих. Като стана на годинка имаше проблем със запек и аз какво да правя, давам биогая и като "цъфна" това дете, брутално. Тогава се сетих, то бива да съм патка, ама на! Пи антихистамин, изчисти се напълно и повече не излезе. И до сега, на почти 6 години, ми прави разни дребни дерматити около устата и по лактите от някои лекарства, даже от един антихистамин на капки, от вигантола. Не ми се сеща каква мъка причиних на детето и за това биогая да не чувам.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 20:57 от Ваня А.

Общи условия

Активация на акаунт