Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 24 835
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Тинито, твоето вече е на 4-5 ако помня добре?

По кое време на кърменето го прави?
На 4 месеца и половина е. Прави го предимно на обяд и следобяд по време на цялото кърмене . Също така ме стиска с ръката си.

# 631
  • Terra incognita
Здравейте, пак съм аз 😃
Бебка е на 3м и 20 дни и за сесмица е качила само около 120гр. Добре ли е?

# 632
Да, качването нормало забавя темповете.

# 633
Здравейте, как мога да размразя кърма по най-бързия начин? Рязко ми намаля кърмата и малкия май остава гладен.

# 634
  • Terra incognita
На водна баня?

# 635
# 636
  • Terra incognita
Потапяш контейнерчето във вряща/ гореща вода.

# 637
  • Несебър
Споделете какво ви кара да мислите, че ви е намаляла кърмата?

# 638

Никога, ама никога, кърма не се потапя във вряща вода.

# 639

Как се процедира? Ако може да ми обясните и за двата начина (1.бавния начин- 12ч в хладилника и после как се топли? И на водна баня, сменя ли се топлата вода когато вече стане студена?)
Мисля си,че ми е намаляла кърмата, защото днес цял ден се инатих и давах на малкия само от гърда, сучеше малко и заспиваше. След него максимум 40 мл успявах да изцедя. А до вчера цедях по 100/120мл ( на 42 дни сме и не иска да суче, само от шише яде. Не че не може да суче,а го мързи. В началото имах много кърма и бързо се върдяваха гърдите и грешката ми беше,че рядко го слагах на гърда и той се научи от шише да яде. Много искам да свикне на гърда, а от шише да не давам. Храним се на поискване на 2ч почти. Но днес пред деня по често се събуждаше. Дали защото памперсите бяха пълни при всяко събуждане или защото беше гладен). За сега добре вървим с качването на килограми. Роди се 3800кг,изписаха ни 3650кг, а днес станахме точно 6кг.

# 640
Момичета, имам нужда от помощ. Бебка е на 9м, заспива само на гърда, кърмя я легнала. Понякога усещам, че преяжда, става и тежко, извива се и има газове, които трудно изкарва. Не мога да я вдигна и да я уригна, зашото ще се разбуди и всичко започва отначало. Педиатърката посъветва капки за колики да давам. Вие какво сте давали при подобен случай? Имах останали от времето на коликите едни Газ капки, но те явно са с кратък срок и вече киселеят. Коликите ги туширах с Коликинд, чудя се да вземам ли пак или да пробвам нещо друго...

# 641
А как се процедира със замръзената във фризер?

# 642
Детето се захранва. По-скоро в новите храни и привикването към тях е причината. Гастроентеролог ако има нещо притеснително, той ще прецени дали има нужда от нещо и какво трябва да е.

# 643
Кърмата може да се размрази като се топи пликчето в топла, не вряла вода, може да се сменя водата много пъти, докато се размрази.
Десинка, пробвайте още малко да го слагате на гърда. Гладно дете не пълни памперси. Съвсим нормално е да се смени режима при минаване на гърда, защото гърдата не е шише, един път яде повече, друг път по-малко. Това, че се буди не е признак за глад, нито 40те мл. Ако памперсите се пълнят, тогава продължавайте на гърда.

# 644
  • Пловдив
Здравейте,
Минавам да споделя опит с консултант по бебешкия сън Галя Кузманова (от Копче за сън). Насрочихме среща чак за след 2 месеца, но се обади по телефона и след 20мин напътствия още първата нощ оправихме единия от проблемите. Тя самата има дъщеря, колкото моята, 1г 7м, и все още се кърмят, така че е много "кърмене friendly" и използва щадящи методи, вместо "cry it out" (демек, остави го да реве, докато заспи).
Приспивам дъщеря си само на гърда и съответно нощем се буди по 100 пъти и пак се кърмим, както предполагам и много други в групата и вече съм на ръба на изтощението. Обаче последния месец, в добавка, дъщеря ми взе да се буди в 2:30 и си будуваше до сутринта, а това вече окончателно ни довърши с ММ. 🙂 Та консултантката ни даде съвети и оправихме това ставане по никое време супер бързо. Иска ми се и с приспиването на гърда да се справим така.
Има ли някоя от вас, която е успяла бързо и лесно да смени ритуала за сън на толкова дълго кърмено бебе?

Общи условия

Активация на акаунт