С кърма или с адапте, расте красиво ЮНСКОТО дете

• 14 396
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Добро утро майчета и бебоци!
Ние днес ставаме на 3 месеца и черпя всички ви  newsm38  beer2 Wine Glass Drunk, а за дребосъците  Misc Baby Bottle
Днес времето е гадно и вали и не можем да излезем, а дребния не може да заспи Weary
Пожелавам ви едим много слънчев ден, въпреки дъждът

# 271
  • Велико Търново
Добро утро и от мен! Simple SmileВремето в Търново е много слънчево и приятно от сутринта,така,че цял ден ще сме на вън.Божидара както обикновено ще се събуди в 10.00, а аз съм се забавлявала до сега и нямам вече никаква работа.Сложила съм малко нови снимки в нов албум Божидара и мама Силвия там може при желание да ни видите Embarassed.
  Z_Eneva щом така ви е казала педито би трябвало да ти е казала колко капки трябва да даваш и най-добре я послушай Peace!Значи и ние имаме малко рахит,свекърва ми каза да давам по 4 капки,педито каза 3 капки,аз от 20 и ден и давах по 2 капки.Та сега давам по 3 капки всеки ден.Не се притеснявай ще мине.Сега чакам свекърва ми да дойде за да я прегледа обстойно.По колко грама Аптамил хапвате newsm78?

HugЧестито на новите християнчета Stuck Out Tongue!Много здраве и щастливо детство!

# 272
  • Пловдив
Добро утро и от нас!

С малкото зверче сме добре. Вчера ни биха второто ДТК. За радост го понесохме добре, пак без температура. Порастнали сме 3см и сме наддали 500гр. Сега сме 58см и 5500гр. Според педиатърката сме си много добре.

И пак ще ви помоля, както и в миналата тема да си кажете предпочитанията за заглаве на следашата темя

Юнски мамчета щастливи гушкат бебета красиви (Peppita)
Есен пъстра вън е вече,стяга се за зима ЮНСКОТО човече. (adi_5)
ЮНСКОТО детенце знае ,как с ръчички да играе.  (adi_5)
Юнчето обръща се в захлас-мамо виж порастнах аз (adi_5)
Есента е вече тука, а в количката навън юнско бебе гука (Elia)

Приятен ден и много послушни бебчета

# 273
Здравейте мили мами! Grinning
Първо да започна с това че бебка е много по-добре/пу-пу/,кашлицата мина а хремата е почти овладяна,токущо доки беше в къщи да я прегледа и каза още 2дена капки и край newsm47Дано не се разболяват повече малките душички защото е много тъжно да гледаш как немогат да дишат през нослетата и кашлят newsm17
Корнелия,благодаря за инфото,дори и със закъснение то винаги е от полза,желая и на вас бързо да оздравявате-цялото семейство  и само хубави неща да ви се случват вече  bouquet
agne6a, честита ви месечинка,мноооооого здраве и късмет Heart Eyes
mama  Sasi,и ние вече сме за подвизи ама в това време newsm45
Очаквам снимки от Варненската среща.
По-късно ще пиша пак че бебка надава вой Heart Eyes

# 274
Здравейте мами бързам да ви прочета и да драсна някой ред ,че бебо се събуди и сега всичко по ред ,че сме и на консулт  ooooh!
Да са живи и здрави новите християнчета Joy
На всички минали рожденици и именици щастливи мигове и мноого здраве,че без него за никъде!  bouquet
Ние сме добре за сега ходим на разходки малко е студеничко вече ама се обличаме  Rolling Eyes давате ли Вигантол на мен ми каза пед към октомври да го почна пак  Thinking
аиде а бягам ,че мрънкаме много целувки по малките дупета
Ааа щях да забравя за темата ми хареса №3 и №4 иначе всички са много оригинални Heart Eyes

# 275
  bigdance2ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА agne6a newsm59
siska79 До сега давах по 2 капки сутрин но ми каза да давам сутрин и вечер по 2 капки Hug
а за Аптамила давам по 150 мл. 4 пъти само сутрин 180мл(защото е много гладна спи от 20,30ч до 6,30ч)
Pepita  гласувам за темите на adi_
Пожелавам ви слънчев ден с много разхоки.  smile35211stroller

# 276
Здравейте и от нас с Илиянка !  newsm51
Ние още не сме във форма с нея ама ще се оправим постепенно няма накъде.  smile3505
Аз даван също Вигантол всеки ден но по две капки.Искам да попитам  z_eneva и siska79- как ви откриха че имате рахит искам да кажа по какво личи.

Корнелия много ме заинтригува с този Рицинус честно! А Дегана е против повръщане и той какво общо има с кърмата  newsm78Много интересно ми стана .На мен са ми го изписвали при обезводняване и са ми го включвали на система дори с глюкозаХм...какво ли не научава човек.И да те питам още нещо ти рицинуса на какъв интервал от време го пиеш?А това с цеденето на кърмата -нали знаеш че изцеденото количество в никакъв случай не е това , което се съдържа в гърдата?!Според мене си имаш предостатъчно кърма така че успех и да се оправяте бързо. smile3521
Олях се в писане да ме прощавате момичета.Ето извинявам ви се виртуално  smile3525 smile3525

Пепитка  аз харесвам всички темички ама ето ще гласувам за тази заради последните останали хубави дни на есента - Есента е вече тука, а в количката навън юнско бебе гука -Elia

# 277
  • Варна
Agne6a, честит празник на малкия Христо. Много здравичък, щастлив и послушен да бъде  bouquet
Ninani, радвам се че сте по-добре. Целувки на Тея и бързо дооздравяване  Hug Дано скоро се оправи времето, че да се запознаем и с вас. Снимките от срещата ще кача след малко.
Пепита, страхотни заглавия. Най ми харесва Есен пъстра вън е вече,стяга се за зима ЮНСКОТО човече
Като гледам времето, днес май ще си стоим в къщи  Sad Дано скоро се оправи и да има и други хубави дни.

# 278
Ни също ще се кръщаваме следващото лято. Относно това имам един въпрос - може ли да имаме само един кръстник. Т.е. само един човек - на мъжа ми много добър приятел, или трябва и жена да има?
Изобщо не е задължително да са двама или двойка. Избирате си кръстник или кръстиница и готово. Даже в кръщелното се вписва името само на единия, така че поне няма да се налага да избирате на кой от двойката да е, ако бяхте с двама.

Корнелия, ти и Рицинуса ли продължаваш да пиеш всеки ден?
Аз го почнах като теб в неделя и продължавам, но засега нямам кой знае какъв напредък. Между другото, направо ми ужас да се снабдя с него. Вчера изпратих мъжа ми да ми купи, и в аптеката го попитали, какво е това? Да не е рициново масло?  hahaha Joy. А там от където взех аз, имаше само едно флаконче и постоянно свършва, защото зареждали само по три. newsm78

И аз със закъснение, честитя на всички рожденнички, именячки, месечинки и християнче! Пожелавам ви здраве, останалото ще се нареди!

# 279
  • София
Здравейте, момичета!

Ние с Ени след малко отиваме пак да я мерят. Стискайте палци да е наддала малката принцеса, че да спра да се притеснявам.
Момичета, и мен ме заинтригувахте с рахита - по какво се познава, че бебчето има? Щото аз Вигантол не съм давала от 2 месеца. Днес ще питам мойто педи, ама тя сигурно пак ще каже, че прекалено много се "тръшкам"  Wink

Иначе за заглавие на следващата темичка гласувам за: ЮНСКОТО детенце знае, как с ръчички да играе. Струва ми се най-подходящо. Пък и айде да отложим есента с още една тема.... уф, хич не искам да идва.

Хубав ден за всички!   bouquet

# 280
  • на брега на Дунав
Добро утро и от мен. И ние май няма да излизаме днес ама ще намерим какво да правим у дома. Честита месечинака на бебчето на agne6a, пожелавам ти да расте здраво и силно бебче и много да те слушка   bouquet.
Вили 1 мислех да ти пиша на лични ама и аз искам да разбера нещо повеече за дегана, та ако някой реши да се включи няма да е зле. Иначе малко ще повторя инфото от предните си постинги, за което моля да бъда извинена, но май се налага за да стане по-ясно. Пих деган 2 пъти когато бях болна от летния вирус. На другия ден забелязах, че кърмата ми е повече, но си мислех, че си внушавам. Иначе дегана е точно за гадене и повръщане. Оказа се, че много силно странично действие на дегана е увеличаване на лактацията. Ама аз тогава не кърмех и си мислех, че дегана ще пречи на бебчо. После разбрах, че всъщност той се изписва на кърмачки точно заради този му страничен ефект. Незнам колко честа практика е , но във форума намерих постинги на майки на които са им го изписвали. Една пишеше, че го пие сутрин и вечер по едно, предписано от педката за да си увеличи кърмата, но незнам за колко време може да се взема така. Аз мисля да питам ама сега съм го почнала на своя глава и заедно с Рицинуса дава доста добри резултати поне за сега. Ефекта първия път беше краткотраен като спрях дегана спря и кърмата, ама с повече упоритост мисля, че може да остане траен резултат. Иначе изцедената кърма за която писах е от края на деня след като само веднъж Сами е сукал сутринта, а после не съм се цедила. Мисля си че на този етап мога да давам на Сами около 200-300 мл стига и той да е упорит в сукането. Все паки това е доста добре защото до онзи ден кърмата ми беше межди 30-60 мл. Това е последния опит който правя в това начинание да ти кажа, ама като чета как някой майки си връщат кърмата и все отпускам по още малко време - много се паля. Инче ако искаш може да ти пратя някой линк за дегана на лични аз вече се специализирах в търсенето на подобна информация от форума. Отново се извинявам за дългия постинг. Апелирам ако някой знае нещо за дегана или е чувал да се включи да сподели.

# 281
  • Варна
Ето ги и снимките от Варненската среща:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=63856

Мамите са от майски, юнските може би ги е спряло облачното време. Аз нямам снимка с Крис там, защото малчо спа и изпусна купона  smile3524 ...Надявам се другия път да има повече мами и бебета.

# 282
Корнелия,това че изписват Дегана,при гадене и за да се избегне обезводняване на организма ,предполага че самия препарат запазва и възстановявя нормалния солеви  състав в организма,а знаем че за да има добра лактация трябва организма да е добре оводнен защото кърмата представлява 98% соли и .микроелементи ,и в този ред на мисли предполагам че е тази причината да се увеличава лактацията от Дегана.Незнам обаче колко дълго моге да се употребява но мисля че състава му позволява да се ползва по-дълго,но най-добре да питаш доки newsm78
Аз се надявам да се оправи времето че трябва да купуваме на батито подвързии за училище и още някои неща.
За кръщенето и ние ще го правим другото лято и мисля че един кръстник е достатъчен  bouquet

# 283
  • Варна
Благодаря на всички мами за пожеланията!
Анита, много сладки мами и бебоци. Много искам и ние да дойдем на среща, дано само времето го позволява Hug
Ninani, радвам се, че сте се подобрили здравословно. Дано вече няма болни бебоци и мами, че наистина е много неприятно да гледаш малчо как не може да диша през нослето
Аз също гласувам за ЮНСКОТО детенце знае, как с ръчички да играе.
Чакам бебо да се събуди за ядене, но той нещо не дава вид, а вече почти с час пресрочваме времето. А и смятам малко да излезем да се разходим.
Целуффки от нас  love001

# 284
  • на брега на Дунав
emsy просължавам да пия Рицина, макар, че пропуснах един ден. До колкото рабрах при някой може и да не подейства, но при мен има известен ефект.
Корнелия,това че изписват Дегана,при гадене и за да се избегне обезводняване на организма ,предполага че самия препарат запазва и възстановявя нормалния солеви  състав в организма,а знаем че за да има добра лактация трябва организма да е добре оводнен защото кърмата представлява 98% соли и .микроелементи ,и в този ред на мисли предполагам че е тази причината да се увеличава лактацията от Дегана.Незнам обаче колко дълго моге да се употребява но мисля че състава му позволява да се ползва по-дълго,но най-добре да питаш доки newsm78
ninani благодаря ти миличка. Виж какво намерих за дегана от една друга тема, цитирам: "Медикаментът деган (с активна съставка метаклопрамид) се използва основно като антиеметик (т.е. против гадене), но има за страничен ефект увеличаване на лактацията, тъй като стимулира отделянето на пролактин. Със същият ефект се използва и мотилиума ( с активна съставка домперидон). И двата медикамента са безопасни при кърмачки, но се препоръчва употреБата им под лекарско наблюдение и само по лекарско предписание."
Иначе да, ще попитам дали мога да продължавам да го пия ама за сега го пия на  своя глава  Sick.

Общи условия

Активация на акаунт