ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 585
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз се включвам с въпрос за телефоните отново, тъй като съм сигурна ,че има по-запознати от мен тук Simple Smile
Телефоните на близначките са с дуал сим карта по спецификация, като в момента ползват една сим карта , предплатена към виваком. Напоследък обаче не им достига редовно интернета и се чудя дали вместо да минавам на абонаментен план не мога да взема втора предплатена карта само за нет - VIVACOM Free Data, която да се ползва заедно с досегашната. Може ли да стане това според вас? И ако са активирани и се ползват и двете сим карти и двете имат интернет, как се избира от коя карта да се ползват МБ?
Покрай обсъждането на счупени дисплей навих мъжът ми да поръчам от алиекспрес нов дисплей за Николета, точно десет дни след като и го подарих за рожденият ден си го счупи и то доста добре. Само, че Николета ми отказа Simple Smile Не и пречело да работи така, виждала си, постоянно продължавала да го изпуска и така била по-спокойна и не го мислела и без това вече е счупен Simple Smile
П.П Сутринта пробвах да вляза в школо, след като прочетох че е имало проблеми. Нямах проблем с влизането в школото, но ме зарадва статистиката и на двете ученички. И двете бяха на последно място в класовете си Simple Smile Обещават да се стегнат, да видим Simple Smile

# 196
  • София
Мария, много благодаря. Митко ще се зарадва, а и ще има време да навакса, което е изпуснал.

# 197
  • София
Не знам, аз вече съм отчаяна на тема телефони. Непрекъснато се изпуска, ама непрекъснато.
Както каза една моя колежка - ще се научат да пазят, когато започнат да си ги купуват сами.

# 198
  • Между гори и планини
На моя син телефона е за 10лв, да 10! От Теленор с договор. Има безлимитни разговори и незнам колко Mgb интернет, защото е най-обикновен и интернет няма. И памет няма, та мъжа ми купи карта, поне снимки да може да си прави. Купих му и кожено калъфче. Предишният беше подобен, но моя паднал с кучето и екрана му замина, защото бил в джоба му. Взехме му и мъжка чантичка през рамо и го носи там, не в джоба, да не изръси докато кара колело. В нея носи маска, дезинфектант и пари.

# 199
  • София
При мен мобилното школо не иска да тръгне. Първо ми даваше грешка в свързването, а след актуализацията ми дава грешка, заради проблем с данните. Влизам си през компютър без проблем, та се чудя има ли нужда да се занимавам.
Aila, мисля че при телефоните с 2 сим карти само на едната може да се ползва нет. Другият слот, който може и да се ползва за карта памет май е само за глас/разговори. На по-старите телефони поне беше така, за новите не съм сигурна.

# 200
  • София
На моя син телефона е за 10лв, да 10! От Теленор с договор. Има безлимитни разговори и незнам колко Mgb интернет, защото е най-обикновен и интернет няма.
И на трите телефоните са втора ръка, някои бяха и в гаранция все още от олх. Ценита им варират от 150 до макс 200 лв, но са прилични, моят телефон в момента е най-смотан така да се каже, но пък е железен и затова не го сменям. Половинката е със служебен. Когато си ги счупят, тоест стане като мрежа дисплея, но все още работи, продължават да си ги ползват. Това им е редовен номер, сменям чак когато почнат да падат части от дисплея, макар че веднъж едната стоя с месеци, докато не и дойде РД за да получи нов апарат. Оттогава поне тя си пази малко повече телефона Simple Smile
Никога не са били на договор обаче, само на предплатена карта. Знаят си и зареждам 10 лв веднъж месечно и това е. При самото презареждане получават бонус 2 000 мб нет и безплатни минути, могат да си пуснат и с код още нет. Засега като цяло им стига, защото вкъщи не ползват мобилният. Всъщност свършват им минутите и нета в даден момент, но си знаят, че ще дочакат следващият месец да заредя, ако не е нещо спешно и се смиля по-рано да им ги заредя. Хубавото на предплатената карта е, че поне аз мога да им звъня винаги дори да нямат баланс, както и че няма как да се набутат в някаква игра или нещо друго и да похарчат пари. Именно затова предпочитам и търся варианти да продължат да са на предплатени карти.

# 201
  • у дома
Аз се включвам с въпрос за телефоните отново, тъй като съм сигурна ,че има по-запознати от мен тук Simple Smile
Телефоните на близначките са с дуал сим карта по спецификация, като в момента ползват една сим карта , предплатена към виваком. Напоследък обаче не им достига редовно интернета и се чудя дали вместо да минавам на абонаментен план не мога да взема втора предплатена карта само за нет - VIVACOM Free Data, която да се ползва заедно с досегашната. Може ли да стане това според вас? И ако са активирани и се ползват и двете сим карти и двете имат интернет, как се избира от коя карта да се ползват МБ?

Малкия е с телефон с две сим и предплатена карта, която зареждам всеки месец и има символични МВ. Покрай ДО се наложи да вземем отделна сим само с интернет (защото нямаше изгодни планове, за да минем на абонаментен план), която е във втория слот на телефона. Съответно от настройките на телефона се избира от коя сим карта да се ползват МВ, няма проблем.

# 202
  • София
blueeye® много ти благодаря!
Николета заяви, че и МБ и стигат, само Ваня иска повече.
Ще пробвам при едната значи като начало Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 17:23 от Aila

# 203
  • София
За статистиката, ето и нашата учебна рутина:
Връща се до 13-14ч., почива си или хапва, мотае се, гледа в телефона или си оправя в стаята... аз започвам да мрънкам, че няма да и стигне времето...по някое време кацва на бюрото с качулка на главата, бодва си слушалки и цъка в Quizlet думите. Със сборника е малко борба да решава, но го прави поне за А раздел.
Оценките държа да са 5 или 6, но най- вече да си вижда пропуските и навреме да коригира или навакса...Направила си е мн дълъг списък с книги, които иска и се разбрахме за всяка отлична оценка да получи 2 книги...ха дано!

# 204
  • Между гори и планини
Моя днес носеше книгата която чете , да я покаже на учителката по български. Била много изненадана, че има такъв "луд" който освен учебната литература, четял и друго. Освен това като учебна литература имаха да четат откъси от книги, той ги прочете целите. Сега вижда, че му е било много полезно по литература.

# 205
Хмм, аз си мислех, че предплатените карти вече никой не ги ползва Simple Smile Явно не съм на ясно. Според мен лично, план е в пъти по-изгоден, а всичко което Аila е писала като притеснение, може да се ограничи, дори забрани. Предплатена сме търсили само когато приятелката ми беше в БГ за месец Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 18:47 от MollyBy

# 206
Aila, заинтригува ме с тези предплатени карти с възможност за 2000 МВ нет. На кой оператор е това?
Аз търся нещо ново за малкия. Той в момента е с Prima 4kids, която преди 2 години наследи от батко си. Тези карти отдавна вече не се предлагат. Нашата е взета, когато наборът трябваше да тръгне в първи клас. Над 150лв има натрупани в момента в нея. Зареждам всеки месец по 3лв, но получава и разни бонуси от безплатни минути и парите постоянно се увеличават. Обаче не мога да купя мегабайти за нея. И сега се двоумя дали да не взема да дам тази карта на майка ми, тя да си я ползва (а в никакъв случай не мога да я спра, защото е наистина супер изгодна, ако е само за разговори), обаче се чудя какво да взема за детето.
Големият е на такса, но съм му задала лимит 20лв, така че няма как да се увлече в разни покупки.

# 207
Къде отиде заглавието за късата клечка? Аз там трябва да продължавам да си стоя и да си пиша.

Гледам някой едва преживява 5-ца, а аз не знам дали скоро ще преживея спомена за изминалата нощ. Наборът вчера сутринта, будейки го за училище, ми каза, че много го боли корема и не бил спал цяла нощ. Набързо приложих всички хватки, които знам за проверка за остър хирургичен корем и след лабораторни изследвания бяхме в детска хирургия в Пирогов. Приемащият лекар каза - апендицит като по учебник! приемаме го и след няколко часа го оперираме. Приеха го и изведнъж се смени рязко стратегията - няма да го оперираме, ще го наблюдаваме 2-3 дни и най-вероятно ще си ходите у вас. Няма да ви занимавам с цялата ми сага, но цял ден ги молех да го оперират, защото си познавам детето и виждам, освен всички изследвания и него. И знаех, че не е ОК цялата работа. Отказ категоричен. Дойде нощната смяна - ще го оперираме, няма да го оперираме и така...до 01.00 когато вече нямаше накъде и го вкараха в операционната за лапароскопска апендектомия. И се започна моето чакане. До 6.30 тази сутрин. Нито излиза някой от операционната, нито някой има, който да влезе вътре и да ми даде информация, нищо. Вярвам ще ме разберете, но аз мислех, че детето ако не е вече умряло, то те се борят за живота му. Няма операция за апендицит без сериозен проблем, която да продължи пет часа и половина. Около два часа се молех на единствената сестра на етажа да се качи до операционната и само да ми каже дали всичко е наред и тя категорично отказваше докато си редеше пасианс на компютъра.
Накрая излезе оператора и каза, че апендикса е бил възпален, но поради друга причина - Мекелов дивертикул на тънкото черво (това е аномалия, вродена, открива се случайно), който е бил толкова възпален и пред пръскане, че добре, че са го отворили, защото перитонит не му мърдал. Та от лапароскопска са преминали към отворена операция, изрязали сачервото, съшили са двата здрави края и е приведен в реанимация поради дългата анестезия и немалкия обем на операцията. Там ще го задържат поне до понеделник. Накичен е като коледна елха - сонди, катетри, дренажи, всичко си има. Не ми позволяват да влизам при него, разбира се , заради ковида. Мога да получавам сведения между 12.30 и 13.00ч. всеки ден. Когато го преместят другата седмица в хирургия срещу отицателен ПСР ще му бъда придружител.
Та така - нямаше да ви занимавам, но ви занимах Simple Smile
Отвратена съм в какво са се превърнали болшинството от лекарите. А и сме колеги. А другите хора, 'неколегите'...тъжна и страшна мисъл.
Искам всичко да мине гладко по възстановяването му, да е жив и здрав, щастлив и да продължава да твърди, че 4-ката никак не е лоша оценка, защото винаги може по-зле.

Кога ще се върне на училище не знам. Тъкмо три дни му бяха достатъчни да хареса новият си клас и учителите. Дори излизаха с класа след часовете, нещо, което не се беше случвало в предишната паралелка.
Тъжно ми е, че ще пропусне доста време с класа си, но наистина всичко може да се обърне за минути и най-важното е...знаете кое Simple Smile

Аз нещо не съм добре след тази случка. Не съм мигнала и секунда, психически ми се стовари огромен товар, а не мога да се отпусна и да заспя. Като се прибрах днес следобед от болницата мих прозорци, чистих, прах две перални и съм пълна с енергия. А знам че това, от което имам нужда е просто един здрав сън.

# 208
Дикси, прегръдки. Всичко да е наред с детето и да се възстановява бързо и безпроблемно:blue_heart
Тръпки ме побиха от това , което си преживяла. Как е възможно такава липса на човещина у лекари...Ужасно.
Вземи си нещо за успокояване, за да можеш да заспиш. Всичко ще е наред!

# 209
  • София
Олеле, олеле, Дикси!
От все сърце желая бързо и безпроблемно да премине всичко! ❤️
Не знам какво друго да кажа...
Прегръщам те.

Общи условия

Активация на акаунт