ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 617
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • sofia
Моите познати са болни с ясно изразени симптоми, но аз не съм контактувала с тях.

# 451
  • у дома...
Днешният тест на ББ е положителен. Утре решават за учениците каза зам. министърката.

# 452
Нещата вървят от ноември по къщите.

# 453
В училището на детето са карантинирани всички паралелки от четвърти клас.

# 454
  • у дома...
И ако се върнат преди Нова година ще е добре. Нещо съм черногледа по въпроса.

# 455
  • о`майна лунна нощ е
Директор на училище в Пловдив при питане кога ще имат възможност за допълнителни занимания във физкултурния салон, отговорил на децата, че няма да ги разреши изобщо. Предстояло затваряне и минаване в ДО. Супер просто.

# 456
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!

По интересно е, че това се знаеше в Азбуки още от 15.09.

Та явно вървим по план ли, по сценарий ли...
Ние сме само едни пионки в целия хаос.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 18:03 от BlueSky7

# 457
  • Пловдив
И аз се отчаях по въпроса. Кресливите победиха разумните. Днес класната на набора му е звъняла да пита дали има компютър. Готвят ги за ДО. А там няма нито един карантиниран клас. В училището на момичетата е същата работа. Днес в класа на голямата писаха, че имат контактно дете и ще се карантинира детето. Познайте, бащата нямал нито един симптом, само загуба на обоняние и се тествал. Естествено, положителен е. Детето му няма нищо и няма да го изследват, ако не покаже симптоми. Но родителите за малко да помрънкат защо не е изследвано, а то за да се изследва, трябва те да платят от джоба си е този момент и защо да го правят, ако е безсимтомно, не заразява, но целия клас трябва да карантинират. Иначе цял клас и в тяхното училище няма карантиниран, само контактни деца имат. Изобщо ми се плаче вече. И във фейса се скарах с една позната, която няма деца, обаче тръгнала да споделя и подкрепя подписка с искане за ДО. Смешни паникьори. Децата им бъркат в здравето, и тоя се чуждите деца. Не ми се говори, не ми се пише. И наистина не се притеснявам в момента толкова за малките, колкото за набора. Просто загубена година и изобщо провалени надежди и провален избор на училище. Нищо. Няма. Да. Научи. По чужд език. Така. И никой не му дреме и никой не го мисли 😥.

# 458
Разумно постъпиха тези, които избраха първи английски.. Малко реализъм не беше излишен, беше ясно какво ще се случи.

# 459
  • Пловдив
Аманда, аз вярвах, че ще се врязумят политиците. Ще Прогледнат отвъд носа си и ще осъзнаят важността на образованието. Ще видят КУХОТО ДО, ще видят, че децата не се разболяват, не разпространяват, и няма да ги спират. Да не говоря, че и вярвах, че няма да има локдаун никъде вече, защото се оказаха безсмислени. Отказах се глупава, и надценяваща мозъка им. Честно да ти кажа, изобщо не искам да го повярвам. И седнали да ми обясняват, че децата им разпространявали заразата, представи си. На великите страхливци децата виновни. Просто... Ама какво да говоря, здрав разум не остана. Никъде и у никой. Вкарай страх в гората и после ги заведи на ешафода.

# 460
На мен ми е трудно да бъда категорична по тази тема, не съм специалист. Но ми е гадно по много причини.

# 461

По интересно е, че това се знаеше в Азбуки още от 15.09.

Та явно вървим по план ли, по сценарий ли...
Ние сме само едни пионки в целия хаос.
Ами, навсякъде някой си залагаше някаква дата. Просто тези са я нацелили.

Разумно постъпиха тези, които избраха първи английски.. Малко реализъм не беше излишен, беше ясно какво ще се случи.
Изобщо не мога да се съглася с теб този път! Ако беше избрал АЕ, щеше да си остане с АЕ. Ако му е неуспешно до, пак ще си остане само с АЕ. Но аз съм убедена, че е и до дете. Дори при лошо ДО пак може да се научи език, ако детето положи усилия, та все си е нещо отгоре.

# 462
Дано да е така..

# 463
Не се отчайвайте така - децата няма да спрат да учат. Ясно е,че ученето на език не е най-добро при дистанционно обучение , но и то си има своите предимства. И тъй като други решават вместо нас - аз избирам да се концентрирам на позитивите - децата няма да се влачат по 2 часа в път напред и назад, повечето учители вече имат вече опит и идея как да сработи /не като март месец/, освен това извън къщи има и други възможности за занимания и много от тях няма да затворят врати. Против бях още лятото за ДО, смятам че част от цифрите са грешно отчетена статистика - по няколко теста на човек, което процентно намалява позитивните. Болни има, но според мен в момента ги откриват поради съпътстващи настинки и прочее.
Ако сега приберат децата, честно казано не виждам преди март да ги върнат обратно - следващите 3-4 месеца са си кофти откъм заболеваемост по принцип.
Вчера се замислих за сегашните 7 клас и ми домъчня - децата се оказаха в много неприятна ситуация 2 учебни години подред. А тази едва ли ще премахнат материал от матурите...
При осмокласниците поне нямаме тези тревоги за изпитите и бъдещата учебна година.

ПП Аз бях от песимистите и избрахме АЕ. Не е като да не мисля, дали не беше добра идея да запишем друг език в училище, но детето категорично отказа и си стиснахме ръцете да учи от пролетта в школа втори. Там поне мога да избирам учител, време, повторяне ако се налага и прочее.

# 464
Мисля, че пак взехме да бягаме от най-същественото - да сме живи и здрави, всичко друго е поправимо.
Сега и да си посипем главата с пепел, нищо няма да променим. По-добре да приемем нещата така, както ще се случат и да се съобразим със ситуацията. От друго полза няма...

Специално нашите деца пренасят зарази всякакви. Не подценявам в никакъв случай този елемент от целия пъзел. Една година дъщеря ми донесе отвратителен вирус с повръщане от градината, ММ през нощта припаднал в тоалетната от повръщане, припадайки избил кранчето от водопровода, та шуртящата вода го свестила... И още много такива преживявания мога да разказвам, ама няма смисъл.

Та най-важното е да запазим спокойствие и да правим всичко, което зависи от нас, останалото което не зависи, ще си се случи и без наша намеса и ядове Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт