ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 609
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Ами около мен има доста болни, не са близки приятели, но са познати. Или роднини на приятели. И всички са със симптоми, къде по-силно изразени, къде по-слабо. Казах, че познавам една от жените, които вземат проби към РЗИ. В момента е сама, защото колежката и е с Ковид. И най-тъпото е, че не се е заразила на терен, а при празнуване на рожден ден в ресторант. Цъфнали са цялата компания. Както и да е, моята позната вземаше по около 30-40 проби на ден последния път, когато говорихме и по думите ѝ все на видимо болни хора.
Неприятна е меко казано за цялата ситуация. Имам приятели и в болницата. Не е розово положението.
Нашите уж трябва да се върнат присъствено на 3.11. Дали ще стане, предстои да видим.

# 466
  • у дома...
Живи и здрави да сме!
Аз затова разпитвах доста как е било ДО в 30, 127 и 22. Най-лоши отзиви чух за последното. Но то си зависи и от детето. Учила съм език онлайн. И то трудния немски. Смятам, че детето ако е мотивирано и има желание, ще го научи.

# 467
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Най-важното ще е да успеем да съхраним психическото и физическо здраве-нашето и на децата ни.
Очаквам този път да е по-тежко заради зимния период.
Аз също си мисля, че мотивацията при децата е водещ фактор. Та дано успеят да я запазят. Пролетта на сина ми хич не му се отрази добре. Сега се надявам да е по-добре. Поне не ни е толкова решаващо.
Радвам се, че не избра Правец и остана тук Simple Smile

# 468
  • София
И да минат дистанционно, се радвам, че поне успяха да се позапознаят и да започнат да се сближват децата. Познават си наживо и учителите.
Аз не мисля, че е трябвало да избираме английски само заради риска да минат дистанционно. При нас то си беше добро. Минусите са в липсата на социални контакти и обездвижването на детето най-вече за мен - не толкова в по-ниски резултати в ученето. А и ако се проточи, се поомързеливват една идея.

# 469
  • о`майна лунна нощ е
БоЗке, тия моите добре, че трябваше да разхождат куче и да купуват хляб. Като къщни буби бяха станали. Дребната се беше пренесла с все чеиз /разбирайте юргани и завивки/ в хола и цяла седмица стоеше по пижама. Наборът - също. Колко им говорих да излизат навън на слънце. Не щели, добре им било. Та наистина, ако не беше кучето, щяха да си откарат у дома, докато не ни задължат със заповед да излизаме навън.

# 470
  • София, Дружба 2
Да се оплача и аз пък дано ми олекне поне малко. Вече две седмици с осмокласничката сме в къщи. Първо тя започна с хрема и кашлица и веднъж вдигна температура. Докторката ми отказа да я прегледа и я лекуваше по телефона. Следващата седмица и аз прихванах, но вече съм добре. Детето обаче продължава да кашля от време на време. Утре трябва да е на училище. Докторката каза, че толкова бързо кашлица не може да се оправи. Направо не знам какво да правя.

# 471
  • софия
И на моята изобщо не й пречеше, че не излиза навън. И на балкона не искаше да седи, а сме го направили да е приятно - масичка, пейчица, възглавнички, лампички. Като типичен Рак много обича да си седи вкъщи.

# 472
И аз съм рак. С моето козирогче можем да си седим у дома forever and ever

# 473
  • София
Това, което установих тази пролет е, че децата някак най-безропотно приеха изолацията.
Което вероятно е възрастово специфично, обаче със сигурност не е хубаво.
Иначе аз... аз май обещах, че ще си вземем куче, ако пак има затваряне. И ми се припомня периодично. Та ще видим какво ще правим.
Иначе аз също много обичам да си остана вкъщи - за един ден.

# 474
  • софия
Абе и аз съм Рак и много обичам да си седя вкъщи, но, от друга страна, не е здравословно, да не говорим, че в настоящата ситуация е плашещо от икономическа и психологична гледна точка.
Гледах Мангъров в 120 минути. Напълни ми душата 😂

# 475
Наборът, както всичко останало при него, и с излизането е на двата полюса. Оставям настрани карантини и прочие. Реши ли, че му се седи вкъщи, може да откара и два месеца без да мръдне никъде доброволно. После минава в другата крайност, да не можеш да му видиш очите. Все се чудя, не може ли така някое средно положение да държи.

# 476
  • София
Да се оплача и аз пък дано ми олекне поне малко. Вече две седмици с осмокласничката сме в къщи. Първо тя започна с хрема и кашлица и веднъж вдигна температура. Докторката ми отказа да я прегледа и я лекуваше по телефона. Следващата седмица и аз прихванах, но вече съм добре. Детето обаче продължава да кашля от време на време. Утре трябва да е на училище. Докторката каза, че толкова бързо кашлица не може да се оправи. Направо не знам какво да правя.
Може да направите бърз тест (на детето)- доколкото знам от позната има и такива, които могат да се направят в домашни условия и са сравнително верни (нещо от порядъка над 85%) и ако има още кашлица може би е добре да я оставиш за още някой ден у дома, защото доста са настръхнали всички сега. Може да пие отхрачващи чайове, да правите инхалации, ако имате инхалатор.

# 477
  • софия
Да, можеш да откараш с кашлица и до 2 месеца след излекуване. Дори и основно, когато не си бил болен от К19 в минали години. Знам го лично от Мангъров от едно от редките боледувания на детето преди доста години.

# 478
А моите не мога да ги прибера. Големият се върна преди малко и още с идването започна, че си е научил за утре и се е разбрал с един приятел да тичат и да тренират сутринта.
Малкото цял ден ме разкарва по поляните да берем ливадна виолетка. Набрахме три огромни торби, даже и за консервиране има

# 479
БоЗке, тия моите добре, че трябваше да разхождат куче и да купуват хляб. Като къщни буби бяха станали. Дребната се беше пренесла с все чеиз /разбирайте юргани и завивки/ в хола и цяла седмица стоеше по пижама. Наборът - също. Колко им говорих да излизат навън на слънце. Не щели, добре им било. Та наистина, ако не беше кучето, щяха да си откарат у дома, докато не ни задължат със заповед да излизаме навън.
JoyJoyJoy
Вкъщи същата работа... Синът ми изпадна в див възгорг в началото на ДО, че не трябва да се ходи в училище. Ставаха 5 минути преди започване на час, по пижами, мигат на парцали... На дъщеря ми госпожата всяка сутрин им правеше физзарядка да се разсънят, та да я тормозят по-качествено с "госпожо, госпожо, може ли аз да кажа" един през друг... Тази жена не знам как издържа психически! Паметник трябва да ѝ се издигне, и не само на нея...

Сега очаква с нетърпение ДО. Хич не ѝ се ходи присъствено.
Младежът много си харесва класа, харесва му да са заедно, но като че ли и той клони към ДО, не заради друго, а заради отвратителните блъсканици в метрото.

Болните бързо да се възстановяват, че приключения ни очакват. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт