ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 593
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Аманда, как я консервирате виолетката? Стана ми много интересно:-)
Аз не мога да стоя затворена, дори в момента стартирам нещо ново, което си изисква ежедневни контакти.
Детето също не се чувства добре , когато трябва да седи затворено вкъщи.

# 481
  • София, Дружба 2
Притеснявам се, че докторката каза да а пускам смело на училище, защото била остатъчна кашлицаи ще премине, но трябвало време. Антибиотик не пи, пък и температурата й беше само веднъж. Обаче аз се безпокоя, че не я прегледа и също така как да я пусна в това време, ами ако я пратят в къщи от училище и каквато е притеснителна..... пред откачени съм вече. Аман

# 482
Притеснявам се, че докторката каза да а пускам смело на училище, защото била остатъчна кашлицаи ще премине, но трябвало време. Антибиотик не пи, пък и температурата й беше само веднъж. Обаче аз се безпокоя, че не я прегледа и също така как да я пусна в това време, ами ако я пратят в къщи от училище и каквато е притеснителна..... пред откачени съм вече. Аман
Най-тъпото е, че носенето на маска ще ѝ провокира кашлицата да се засили. Което си е неприятно за детето. Иначе остатъчната кашлица си се мъкне в най-добрия случай поне седмица.
Аз моята девойка я пуснах с остатъчната ѝ кашлица под мишница и предупредих госпожата ѝ какво е положението.

# 483
  • София, Дружба 2
8 часа с маска са си осем часа с маска и дори и без покашляне са си много. И аз мисля да предупредя класната за кашлицата пък да видим до къде ще я докараме. Дори мисля и физическо да помоля да не играе, а само да присъства в часа. Две седмици е в къщи и не знам как ще навакса с ученето, особено с математиката.

# 484
Бисе, аз не съм консервирала досега, но си мисля, че би могло да си я сготвя с масло, както го правим и леко да сваря бурканите.
Тя много се сляга при готвене, защото е водниста, но наистина огромно количество набрахме.
Picky, пробвай с инхалации. Така най- бързо спира кашлицата.

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 20:34 от Amanda.D

# 485
Аманда, многа хубав цвят са! Бих си направила един букет от гъбки- виолетки:-) Обичам този цвят.

# 486
Simple Smile Да, много са красиви пънчетата. Харесвам и шапката на гъбата.
Ама доста поизмръзнах днес.. Беше си студено.
Виолетките ги има и в градски условия. В междублоковите пространства в София е пълно, но никой не ги бере.

# 487
  • у дома
Моето за съжаление продължава да кашля...Мъж ми го заведе днес ,но не е била нашата лекарка,а друга и е казала,че гърдите му са чисти и утре да си ходи на училище-нито мъж ми,нито детето  са се сетили да кажат,че е асматик-мъже...Звъннах на личната и тя каза,че утре е 2ра смяна и иска тя да го чуе и да не го пускам на училище,което и мислех да направя.Като гледам май живот и здраве ще се върне чак на 2 ноември,ако въобще след измислената ваканция се върнат в училище...

# 488
Светле, бързо оздравяване на младежа!

# 489
  • sofia
Аманда, как я консервирате виолетката? Стана ми много интересно:-)

Бисе, ливадната виолетка всъщност е гъба, извинявай, но ми се стори, че и ти като мен я възприе като цвете😊 Впечатлиха ме торбите, за това проверих, а после и маслото...😄

# 490
  • София
Мисля, че съм писала - с часове висях като дете над една книга на дядо, джобен формат, "Нашите гъби". С илюстрации, не със снимки (доста старичка беше).
И седя тука и се чудя как така за първи път чувам за "ливадна виолетка". Порових в интернет, то имало и само "виолетка", с алтернативно име "боровинка". Виж боровинката идеално я помня. 😁
Много красиви гъби.

# 491
И като не ходят на училище все едно ще се залостят вкъщи.....и край ще мине и Ковид и всичко... Учителите /в голямата си част/ си искат ДО, това е грозната истина. Хем вкъщи, хем на топло, хем върви заплатата.... Директорите също - добре е за бюджета. Никой не мисли за образованието на тези деца! Никой! Важното е да се имитира грижа и отговорност.

# 492
  • Пловдив
+100000000
И то не е дори за грижата. А щото разпръсквали заразата и заразявали други невинни хора, тези извори на бацили.

# 493
  • София
Не съм учител, че да защитавам гилдията. Но моите впечатления покрай познати учители са по-скоро обратните. Масово НЕ искат дистанционно...Моя приятелка, хем учител,  хем близка приятелка на директора на 107-мо Д. Калапиш, който призовава в последните дни да пазим учителите посредством минаване  на  дистанционно обучение поне за 2 седмици, доста остричко се е изказала под  думите му във фейса. Впечатленията ми са и от учители тук във форума - clevermary, Лиляна, ganis, aniK - изразявали са винаги мнение в подкрепа на присъствено обучение. Та май не е редно да нападаме хората какви скрити мисли имат за седене на топло вкъщи и взимане на заплатка..

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 22:22 от пенсионирана русалка

# 494
Мисля, че и учителите са на две мнения, също както родителите. Едните искат присъствено да си работят, а другите си искат ДО. Данибон много пише за ковид и публикува писмата на онази група Родители за безопасно образование. И понеже питах какво ги бърка, че моето дете ходи присъствено получих няколко отговора, ето един от учител (копирам го с оригиналния му вид, дано не е по бел или ит госпожата):

Мария Рашева,ето ви едно мнение на учител,защото в процеса на обучение,освен децата ви,участваме и ние!Аргументи за ДО,като превантивна мярка:1.В момента има много боледуващи деца,които Не правят тест за ковид,т.е не влизат в статистиката!2.Ние учителите работим в изключително незащитена среда - срещаме  се средно с поне 60-80 ученика-потенциални приносители.Те Не носят маска,по необясними за мен причини!!! 3.Учителите, преподаваме с маски,което е меко казано некомфортно .4.По никакъв начин ДО не е по-некачествено.В цял свят се работи така и то успешно.

Общи условия

Активация на акаунт