ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 589
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Не знам дали все пак не трябваше децата да с маски в часовете както в АК и ФЛ.
Може и да бъркам, но ми се струва, че колкото и дадена мярка да звучи глупаво и да спестява само едни 5% от случаите, понеже вирусът се разпространява по един вид геометрична прогресия, накрая са например 20-30% по-малко случаи.

# 496
Защо? В АК и ФЛ по-малко случаи на заразени ли има, отколкото в другите училища с подобен брой ученици? Не мисля.

# 497
  • София
По-добре дистанционно,отколкото с маски по цял ден. От 7.30 до 14.05 са часовете на младежа почти всеки ден. Това е безумие - да диша през маска толкова часове.

# 498
Учителите сега ли разбраха, че контактуват с 60-80 деца?! Те няма как да работят в стерилна среда. Вируси има, но не са от вчера. В другата реалност от преди 1 година, масово деца се мъкнеха на училище с температура, кашлица и сополи.  Защо тогава тези учители не се тревожеха?!  Тия родители с петицията сега ли разбраха, че има вируси?! Миналата година къде бяха?!

# 499
  • София
Е, каква е разликата, Ред? Нямаше ли и в Колежа позитивни или греша? Тогава къде е ползата?

# 500
Мария Рашева,ето ви едно мнение на учител....
Аргументи за ДО,като превантивна мярка:1.В момента има много боледуващи деца, които Не правят тест за ковид,т.е не влизат в статистиката!
За съжаление в десетокласната тема преди малко прочетох нещо такова. И нямам основание да се съмнявам в достоверността му.

# 501
Родителите от тази група не са малоумни. Малоумна е ситуацията, в която сме поставени, на крайности и нищо по средата. Много от тях са се възползвали от възможността за онлайн индивидуално обучение и познайте, нищо не се случва или има големи проблеми.
Така че всеки гледа от различна камбанария

# 502
  • София
Не знам.
Никъде не съм видяла да е публикувана достъпно статистика за случаи по училища.
Да кажем би било важно да се види дали в АК има по-малко заразени учители поне. Което, ако е така, и при въведени маски в час, да доведе до по-голямо спокойствие у учителското съсловие и да спрат броженията поне там.
Както и да е, това са хипотези.
Всеки си има лични страхове. За мене най-ужасна и най-плашеща е социалната изолация. Даже толкова не се тревожа за качеството на ДО.
И следващото, което ме тревожи,  е голям икономически крах, водещ до хаос, безредици, престъпления. То така или иначе протестите на много места по света това лято със сигурност са провокирани от цялата сага с Ковид.

# 503
Аз съм сигурна, че и много боледуващи възрастни не си правят тест за ковид, не само деца са в графата не правили тест.
Хепи, тези родители от онази група, твърдят, че ДО е супер и са много доволни и искат всички да са ДО, за да се спасят животи. Поне това ми отговориха на мен. Ще е супер нелепо да са недоволни от ДО и да искат ДО за всички, за да е кофти за всички.

# 504
Е не мога да отговарям за всички родители и учители. Но има всякакви случаи. Аз съм в групата и следя само отгоре отгоре. Масово се споделя за проблеми. На теб не знам кой и какво е отговорил.
Пак казвам, вече не се ядосвам, нито чудя на никого. Ситуацията е много крайна и неприятна.
Нека не раздаваме постоянно квалификации. Всички сме заедно в кюпа и за никого не е приятно

# 505
Квалификации не съм си позволявала. Това, че не ми харесва да пишат от мое име искания как да учи моето дете, не значи, че съм ги квалифицирала.

# 506
  • София
И ще става по-зле! Ако вие се чудехте, как ще минете НВО с един срок ДО, то сегашните седмоласници ще са с година и половина. За зрелостниците също. За 11 клас няма да е много приятно...
Изобщо, за всички!
Аз съм с впечатление, че директорите се натискат за ДО, не учителите. Що ли?

# 507
В светлината на таксва ситуация СМГ можеше да приеме още 77 паралелки и да ги обучава ДО, или направо да излъчва по бТВ и пенсионираме всички учители Joy

# 508
  • София
Хепи, абсолютно съм съгласна. В условия на ДО един учител може да работи и с 3 паралелки, така каза веднъж министъра.
Това, разбира се, за тези които имат желание да работят с деца. А ония, със снимките във вайбър, месинджър, мейл, могат и с цял випуск накуп!
Имаше нужда да работят лятото и да си решат проблемите, да се подготвят! А те се подхилкваха по разни учителски групи, че са отпуск, че ще го мислят наесен. И?

# 509
За мен най-голямата тъпотия е, че лятото не се използва, за да се осъществи навсякъде възможност за учене от вкъщи дистанционно паралелно с учениците на място. Защото, да, явно в някои училища, даже не и в целите, а в отделни паралелки това го има, а в други не. Ако го имаше навсякъде, част от родителите щяха да изберат този вариант за децата си. По този начин печелят всички - хем децата се обучават в предпочитания от родителя вариант, хем класовете присъствено ще са по-малки, т.е. рискът от заразяване и за учител, и за съучениците би бил по-малък. Ама на, не се направи. Но какво ли учудвам, то при положение, че навсякъде се тръбеше как на есен ще има много болни, а от това, което чета, дори болниците не са се подготвили, както трябваше, та аз за училищата се ядосвам. Това оборазованието на подрастващите, освен на неголям процент заинтеровани родители/учители, никога не е било приоритет на никого.

Общи условия

Активация на акаунт