ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 536
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Мале, никога не ми е минавало през главата да я наказвам, за каквото и да е. Повишавала съм тон, но нищо повече. Голям праз ако има ниска оценка (а пък 5 дори не е ниска оценка), ще си я оправи. А и да не я - ми толкоз си може, човече е. Какво като е американец, аз като съм българка да не би да съм имала все шестици по БЕ? Или Ния като е от смг ако има 5 по математика във фег, та какво ще стане? Нима е застрахована от грешки или моментни обърквания?

# 121
  • Пловдив
Ама Доня, то детето така и така го знае езика. Голяма работа, че има 5. Знае си го, лесно му е, и 3 да има, няма знанията да са му по-малко. В неговия случай аз изобщо нямаше да уча, казвам си честно. Е, майка ми не си ти, но все пак...

# 122
  • София
Моят днес се изпусна, че го интересували само домашните по японски и по математика. Пак имахме разговор на висок тон за БЕЛ. Пусна някаква фраза колко имал да учи по японски, на което баща му го контрира веднага, че днес е станал в 10:30... След известно мрънкане каза, че щял да става по-рано и да бъдел по-организиран. Да видим...

# 123
  • София
Аз пък се оказа че не съм отметнала ел.дневника да ми изпраща и известия и така съм пропуснал....2 по френски! Направих скрийншот и без други обяснения й го изпратих.Последва тъжна и дълбока чат комуникация с мен, в която се изляхме  доста откровено.Тази оценка е за едно домашно , което  написала  правилно като изречения, но  не е съобразила че пише за себе си и мен описващите прилагателни и  не винаги са били  в женски род. Тъпа история.НО като цяло  не е изпълнено заданието  правилно, въпреки че думите и конструирането на изреченията са ок.Та- поговорихме на тема, не искам да се притесняваш от оценки.Все пак  това е нов език, нелесен език, който учи от един месец.Сега е момента да има всякакви оценки.Все пак те отразяват моментната ситуация.А тя е, че не е разбрала добре и не е мислела особено,  изпълнявайки заданието.Коригирала го е после и всичко е било ок.Погледнах дори  домашното и ме напуши смях как се кахърим за глупости.ПО-важното за мен е че  е разбрала грешката, замислила се е , коригирала се е  и най=вече уточнихме  отново доверието и отношението към учебния процес.НЯма смисъл да се стресираме толкова.Осъзнавам че това е полезния път.Днес се прибра и  почти заплака с тревога в погледа като ми сподели  че се притеснява какво ще стане ако преминат на ДО.Как нищо няма да научат и т.н....

# 124
  • Между гори и планини
Да, ама после ако му се смеят, на мен идва да ми мрънка. Сега му казах - спирай и давай литературата. Чух само едно - Мъууу, и продължава да пише, вече по негово желание, правописа бил важен.

# 125
  • София
И моят не учи, а оценките по езика са хубави.Но не взимат така ударно думи и явно успява в клас и малко четене след това да ги научи. Досега не е писал думи въобще.
По другите предмети е по-скоро около петица, но то без учене няма как повече.

# 126
Е ако свърши света, няма да е заради короната или Тръмп, ми заради някоя двойка на бг-мама. Hug
Споменах ли, че при нас има още заразени, вече 4-5 класа...

# 127
  • София
Не е добре когато човек живее с тревога сакън да не се изложи.
Ама изобщо не е здравословно.
Хепи, аз ги докарвам 7 общо карантинирани класа до момента. Кофти.

# 128
  • sofia
Ама не се ядосвайте!
Големият има на входното по математика 2 и ми каза да съм спокойна, все тройка щял да върже. Той бил в художествено училище, какво съм искала от него?! Отделно, че му казвам къде да погледне задачите, опитвам се да му помогна... да не съм го занимавала с глупости. Баща му пък ме "успокои", че и на госпожата нямало да й се занимава да ги оставя на поправителен.
Семейна идилия Joy

ПП: От малък не му е сила математиката и в един момент просто отказа да полага допълнителни усилия по този предмет и кара по най-малкото съпротивление.

# 129
Имам чувството,че само 8 клас учат още присъствено, Ред Sad

# 130
  • София
Ма недей така - 28 от 35 паралелки са присъствено.
Цели четири пети е това. 😁

# 131
  • Между гори и планини
Ама не се ядосвайте!
Големият има на входното по математика 2 и ми каза да съм спокойна, все тройка щял да върже. Той бил в художествено училище, какво съм искала от него?! Отделно, че му казвам къде да погледне задачите, опитвам се да му помогна... да не съм го занимавала с глупости. Баща му пък ме "успокои", че и на госпожата нямало да й се занимава да ги оставя на поправителен.
Семейна идилия Joy

ПП: От малък не му е сила математиката и в един момент просто отказа да полага допълнителни усилия по този предмет и кара по най-малкото съпротивление.

Значи и аз така - много рисуване, много нещо. По математика учителят не смееше да ме изпита, защото нямаше да е добре работата. И се правеше на разсеян. По другите предмети бях бетонирала шестици, само химия и математика, мъки мои.
Пък после работата ми толкова свързана с математиката, колкото и с рисуването.

# 132
Да, ама после ако му се смеят, на мен идва да ми мрънка.

Моят син съм го научила, че в такива ситуации трябва да се погледне в краката и да прецени кой от двата чорапа да започне да си разплита първо.

В предишното училище не се налагаше да полага допълнителни усилия да учи. Всичко си усвояваше още в час. Рядко съм го виждала целенасочено нещо да прочете извън домашните.
Случвало се е в час да задава допълнителни въпроси за нещо, което не му е било ясно. Съучениците му в такива случаи са му подмятали укорително как е възможно той, който всичко знае да има нещо, което да не знае... Joy
Ами кво да се прави.... Има хора, които не могат да прикрият ниската си самооценка, изтъквайки кусури на другите. Такъв е животът и трябва да го приемем.

Та, следващия път да погледне твоя младеж чорапите и да прецени заслужава ли си труда въобще да започне да ги разплита.

# 133
и да бъдел по-организиран.
Aко при всяко такова обещание получавах по 1 лв - милионер щях да съм .. Simple Smile
Ston, не се дерзай - едва докарва 1-1:30 учене на ден . Ето днес се върна в 13ч, мота се до 15:15, след което отиде на тренировка. От там се върна в 19:00, къпане, ядене и докара до 20. Вече е ял втори път и уж си е научил по всичко..Надей се булка !
6-ци не чакам от него по немски, ама с това 4,40-4,70 до гуша ми дойде.. Да се поозори още и да затвърди една 5-ца и ще настане мир и любов.
Контролно по немски съм виждала само едно от 6-7, за сметка на това по математика гордо ми го изтипоса под носа, че имал 6-ца..Хич не му минава през ума, че ако не го бях накарала да решава по 30-тина задачи на седмица няма да стигне тия висини

Благодаря за аудиокнигите, пратих му линка!

# 134
  • у дома
Май трябва да спра да влизам в тази тема. Всички учат страшно много. Пишат, четат, купища домашни.
Моят не го виждам да учи ама изобщо. Чак почвам да се притеснявам. Обаче аз и предните години не го виждах.
Споко-ние сме в същото положение-не си сама-само където не се ядосвам като предишни години и си живеем без скандали,в мир и любов...от 15 оценки има 1 петица,др са шестици-та вече не ме вълнува учи ли или не-явно си знае.
Иначе в резултат на това,че от миналата седмица ходят болни деца на училище е,че моето се събуди сутринта с течащ нос и видимо не му беше добре и не го пуснах на училище-ЛЛ е преценила,че не е нещо сериозно-дала му е за днес и утре бележка-в неделя е дежурна и иска пак да го чуе-та толкова за прословутия филтър в училище.

Чесгито на рожденичката-да бъде здрава и да посгига мечтите си с лекота !❤

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 22:37 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт